احتمالاً شنیده باشید که قالب سایت روی سئو تأثیرگذار است. قالب یک سایت میتواند باعث کندشدن یا افزایش سرعت سایت، تجربه کاربری بد مخاطبان یا همان افزایش نرخ فرار کاربر، باقی ماندن کاربر در صفحه و... شود. پس قالب فقط روی ظاهر سایت شما تأثیرگذار نیست؛ بلکه میتواند تأثیر مثبت یا منفی روی کسب و کارتان بگذارد.
زمانی که میخواهید یک سایت با وردپرس یا سایت ساز راه اندازی کنید، باید یک قالب مناسب بخرید. اگر هم به صورت اختصاصی سایت برنامه نویسی شده دارید، باید علاوه بر زیبایی سایت به سئو آن توجه کنید. در این بخش میخواهیم تأثیر قالب سایت در سئو را بررسی کنیم.
قالب سایت چه تأثیری روی سئو دارد؟
خیلی از افراد در زمان خرید قالب سایت فقط به جنبههای بصری آن دقت میکنند. فارغ از اینکه یک قالب سایت خوب، قالبی است که از نظر سئو هم کاملاً بهینه باشد و به صورت درستی کدنویسی شده باشد.
امروزه فاکتورهای اصلی موتورهای جستجو برای رتبه دهی سایتها، رعایت نکات سئو است. اینکه چقدر سایت را از نظر محتوا و قالب بهینه سازی کنید میتوانید رتبه سایت شما را بهتر کند. اگر توانسته باشید نظر کاربران و موتورهای جستجو را به خودتان جلب کنید، قطعاً رتبه خوبی خواهید داشت.
اصلیترین تأثیر قالب سایت بهینه و سئو شده شامل:
• رضایت کاربران از سایت
زمانی که قالب سایت شما بیش از حد شلوغ باشد، کاربران بلافاصله پس از ورود به سایت، آن را ترک میکنند و وارد سایت رقیب میشوند. چرا؟ بسیاری از افراد تمایل دارند که به محض ورود به سایت، اطلاعات مورد نیازشان را پیدا کنند.
زمانی که کاربر بدون سردرگمی بتواند بخش مورد نظر را در سایت پیدا کند، موتورهای جستجو متوجه میشوند که سایت شما مناسب کاربران طراحی شده است. به عبارتی قالب سایت شما برای کاربران مناسب است.
پس اگر قالب شلوغی برای سایتتان انتخاب کردید، همین حالا قالب را تغییر دهید تا تأثیرات تغییر قالب را روی رتبه بندی سایتتان ببینید.
• سرعت بالای قالب سایت
زمانی که قالب شلوغی داشته باشید یا از تصاویر پر حجم در سایتتان استفاده کنید، دچار افت سرعت بارگذاری صفحه خواهید شد. یعنی کاربر بعد از ورود به سایت بیشتر از ۳۰ ثانیه باید منتظر بماند تا سایت شما برایش بارگذاری شود. در اینجا باید فاتحه خودتان را بخوانید.
طبق آمار ۵۰٪ کاربران سایتی را که بارگذاری آن بیش از ۳ ثانیه طول بکشد، ترک میکنند. این نشان دهنده تأثیرات منفی قالب سایت است که میتواند ضررهای جبران ناپذیری برایتان داشته باشد. به همین دلیل باید قالب سایت را برای موبایل، تبلت و دسکتاپ بهینه کنید. چطور؟
با حذف کدنویسیهای تکراری در قالب سایت، تغییر قالب سایت غیربهینه و شلوغ، پاک کردن بخشهای اضافی سایت و... میتوانید سرعت وب سایتتان را بالا ببرید.
• کرال کردن راحت موتورهای جستجو
موتورهای جستجو سایت شما را شبیه کاربران نمیبینند. بلکه بر اساس کدهای قالب تشخیص میدهند که قالب سایت شما به درستی نوشته شده باشد. برخی از قالبهای آماده وب سایت دچار خطاهای زیادی در بخش کدنویسی هستند، به همین دلیل در زمان راه اندازی سایت حواستان باشد که قالب مناسبی تهیه کنید.
اگر قالب سایت شما به صورت سالم کدنویسی شده باشد خزندهها به راحتی میتوانند از این صفحه به صفحه بعدی بروند و خیلی زود صفحات سایت شما را پیدا کنند. پس اگر در ویژگیهای قالب با عبارتی مثل بهینه بودن کدهای HTML برخوردید، این دقیقاً همان چیزی است که موتورهای جستجو میخواهند.
• واکنش گرا بودن قالب سایت
منظور از واکنش گرا بودن قالب سایت، نحوه نمایش سایت شما در دستگاههای مختلف است. زمانی که یک سایت در صفحه دسکتاپ با اندازه نمایشگر متفاوت، موبایلهای مختلف و تبلت بدون هیچ اشکالی نمایش داده شود، سایت شما یک سایت واکنش گرا است.
اما اگر خطایی در کدنویسی سایت داشته باشید یا قالب سایت برای دستگاههای مختلف بهینه نشده باشد، کاربران بخشی از سایت شما را مشاهده نخواهند کرد. یا اینکه بعد از بارگذاری صفحه با قالب به هم ریخته و شلوغ برمیخورند که در نهایت تجربه کاربری بدی را برایشان رقم میزند.
یک قالب واکنش گرا یا ریسپانسیو میتواند تأثیر زیادی روی سئو سایت شما بگذارد. از آنجایی که بیش از ۶۰ درصد کاربران اینترنت از موبایل استفاده میکنند، حسابی حواستان به نحوه نمایش سایت در نسخه موبایل باشد.
در آخر بدانید
انتخاب قالب بهینه و سئو شده میتواند در زمان و هزینههای شما صرفه جویی کند. اگر از قالبهای سایت ساز و وردپرس برای طراحی سایت استفاده میکنید، حتماً قالب سایت را قبل از خریداری بررسی کنید.