کد خبر: ۸۸۳۹۶
تاریخ انتشار : ۲۰ ارديبهشت ۱۳۸۸ - ۰۵:۰۲
با اشاره به اقدامات دولت نهم؛

ظریفیان: مقام هفتم تورم در دنیا را کسب کردیم

اگر مردم نیایند همه ضرر می‌کنیم
آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: معاون وزیر علوم در دولت خاتمی، معتقد است که انقلاب اسلامی ایران نقطه عطف مهمی در تاریخ ماست و بازخوانی دوره‌های آن در شرایط کنونی از اهمیت بالایی برخوردار است.

مهندس ظریفیان که در نشست هفتگی حزب جوانان ایران اسلامی و به میزبانی شاخه دانشجویی این تشکل سخن می‌گفت، با بیان این مطلب افزود: «در دوره اول در زمان جنگ تحمیلی و دولت آقای مهندس موسوی که مورد حمایت امام راحل بود که وی توانست کشور را با درآمد پایین نفت و درگیر بودن کشور در جنگ به خوبی اداره کند و این خود نشان‌دهنده توانمندی ایشان است».

ظریفیان دوره دوم را زمان اتمام جنگ دانست که تلاش این بود که مسیر توسعه کشور در مدت زمان کوتاهی طی شود و افزود: «دوره سوم دوره اصلاحات بود. اصلاحات معطوف به اصلاح فرهنگی و توجه به شعارهای مغفول مانده انقلاب از جمله آزادی و جمهوری اسلامی گردید».

ظریفیان دوره چهارم را با تشکیل دولت نهم قابل ارزیابی دانسته و افزود: «در این دوره تلاش‌های صورت گرفته در 27 سال گذشته به هیچ شمرده شد و همه تجربیات و سرمایه‌های انسانی که با پول بیت‌المال پرورش یافته بودند، کنار گذاشته شدند».

وی ادامه داد: «با روی کار آمدن دولت نهم دو عنصر مهم انقلاب یعنی عقلانیت و اصلاح امور از آن گرفته شد و طلایی‌ترین فرصت‌ها از دست رفت و یا تبدیل به تهدید شد. بسیاری از شوراها و سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی حذف شدند و بودجه‌ریزی کشور و 270 میلیارد دلار درآمد ارزی در دست عده‌ای محدود قرار گرفت».

ظریفیان افزود: «در زمانی که دولت ثروتمند بود در نتیجه این اقدامات مقام اول تورم در آسیا و مقام هفتم تورم در دنیا را کسب کردیم و نرخ بیکاری ما 15% و نرخ تورم 5/25 % شد».

وی با اشاره به نقدهای جدی دولت نهم آن هم از سوی اصولگرایان شاخص در داخل و خارج مجلس گفت: «ما راهی جز تغییر سازنده نداریم چرا که تداوم این وضعیت ما را با بحران‌های جدی اقتصادی، فرهنگی ، سیاسی و ... مواجه می‌کند».

ظریفیان افزود: «اصلاح‌طلبان اگر نگران شرایط کنونی‌اند باید در کنار هم قرار بگیرند تا اتفاقی که نباید بیافتد، رخ ندهد و تجربه سال 84 تکرار نشود».

معاون وزارت علوم دولت خاتمی در ادامه نشست حزب جوانان ایران اسلامی تاکید کرد: «وقتی رسانه نداریم باید از رسانه شفاهی استفاده کنیم و به همه بگوییم اگر بیایید می‌شود تغییر ایجاد کرد و اگر نیایید همه ضرر می‌کنیم».

وی افزود: «اکنون در آزمون سختی قرار گرفته‌ایم و باید با استفاده از تجارب گذشته و با بهره گرفته از حتی تک رای‌ها، جامعه را به مسیر اصلی برگردانیم».

وی در ادامه یکی از دلایلی که موجب شده جامعه ایران در تاریخ با ضعف بنیان‌های فکری مواجه شود را زیاد شدن فاصله میان مردم و دولت دانسته و افزود: «مهمترین سرمایه یک جامعه، سرمایه اجتماعی و از جمله اعتماد مردم به دولت است. امروز احساس می‌شود این سرمایه اجتماعی لطمه خورده و روی کار آمدن کارآمدترین مدیران در راس امور اجرایی می‌تواند اعتماد مردم را بازگرداند».

ظریفیان ارتباط اخلاق و سیاست را از حلقه‌های مفقوده جامعه دانست و گفت: «آقای خاتمی با کناره‌گیری از عرصه انتخابات در شرایطی که پیروزی‌اش مسجل بود، تاکید جدی بر این امر داشت».

وی اخلاق، منش، پایبندی خاتمی به ارزش‌های دینی، دستاوردهای گسترده سیاسی، اقتصادی و فرهنگی دولت اصلاحات را موجب توجه مردم به خاتمی دانسته و تاکید کرد: «رمز دیگر اقبال بالای مردم به خاتمی صداقت او بود».

وی در پاسخ به سوالی درخصوص اینکه چه تضمینی برای اجرایی شدن شعارهای اصلاح طلبان و میرحسین موسوی است، گفت: «آقای مهندس موسوی گفته‌اند که در حد قانون کار می‌کنم و قوانین نامناسب را ترمیم خواهم کرد. او چیزی را که بگوید عمل خواهد کرد چون تجربه‌اش این را نشان می‌دهد. میرحسین موسوی می‌گوید آنچه را عمل می‌کنم می‌گویم .برای همین او هر چیزی را مطرح نمی‌کند و هر شعاری را هم نمی‌دهد».

ظریفیان ابراز عقیده کرد: «البته افکار عمومی نیز باید او را پشتیبانی کند چرا که قدرت افکار عمومی است که می‌تواند مقابل اقدامات غلط ایستادگی کند و هر کجا که افکار عمومی با قوت ایستاده موفق بوده است».

وی در پایان نشست شاخه دانشجویی حزب جوانان ایران اسلامی تاکید کرد: «آمدن موسوی حداقل می‌تواند ما را چند گام به جلو ببرد و خود تغییر در شرایط کنونی گام بلندی است».
 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین