آفتابنیوز :
آفتاب: رییس خانه کارگر استان کرمان، در مورد وضعیت کارگران در استان کرمان و مشکلات آنها گفت: «اکثر جمعیت استان کرمان را خانوارهای کارگری تشکیل میدهند و به جرات اعلام میکنم که حدود 400 هزار خانواده کارگری در استان کرمان زندگی میکنند که سرپرست یا اعضای خانواده در بخشهای مختلف تولیدی و خدماتی مشغول به کار هستند».
عباس كاربخش در گفت و گو با خبرنگار آفتاب در كرمان افزود: «این در حالی است که حدود 60 درصد این افراد که خانواده را اداره میکنند و یا کمک خرج خانواده هستند تحت پوشش نهادهای حمایتی نظیر سازمان تامین نیستند و بنا به آمار موجود از کل جمعیت کارگری استان کرمان فقط 220 هزار نفر بیمه شده اصلی میباشند و بقیه اصولاً بیمه نیستند و یا شناسنامه کار ندارند و به صورت پراکنده در بخشهای مختلف مشغول به کار هستند که این اصلا وضعیت خوبی برای کارگران نیست».
وی با اشاره به انقلاب اسلامی ایران در سال 57 اظهار داشت: «در کنار انگیزههای دینی و ملی و رهبری پیامبرگونه حضرت امام خمینی(ره) باید به مسایل مادی و فاصله طبقاتی موجود در آن زمان نیز اشاره کرد که باعث افزایش نارضایتیها از رژیم شاه و سرعت بخشیدن به پیروزی انقلاب اسلامی شد. بعد از پیروزی انقلاب اسلامی هم مردم و خصوصا کارگران انتظار داشتند عدالت اسلامی محقق شود و قطعا دغدغه همه مسوولان نظام اسلامی نیز در سالهای گذشته و پس از پیروزی انقلاب برقراری عدالت و رفع تبعیض بوده است اما متاسفانه نتوانستیم کاری کنیم که این امر به طور کامل محقق شود».
وی اظهار داشت: «هر زمان که مسایل انتخاباتی مطرح میشود همه جناحهای سیاسی وعدههایی برای بهبود شرایط کارگران و رفع تبعیض دفتر میدهند اما وقتی در صدر کار قرار میگیرند با مشکلات عدیده مواجه میشوند و نمیتوانند شعارهای خود را عملی کنند، نمیخواهم کسی را متهم کنم اما باید دولتها شعار عدالت را به عمل تبدیل کنند و فقط شعار آن را ندهند».
این فعال کارگری تاکید کرد: «بالاخره بزرگان قوم باید بنشینند و یک فکر اساسی بکنند تا عدالت و رفع تبعیض محقق شود».
کاربخش با اشاره به اینکه در سالهای 58 و59 مهمترین مساله، انطباق حداقل دستمزدها با خط فقر بود و این کار هم محقق شد اظهار داشت: «با این اتفاق فاصله فقیر و غنی کاهش یافت و حتی در زمان جنگ هم با سیاستهای دولت در آن دوره این وضعیت ادامه داشت اما کشور به سمت و سویی رفته است که ارزش پول ملی به شدت کاهش پیدا کرده، نرخ بهرهی بانکی افزایش یافته و مجددا فاصله طبقاتی زیاد شده و مجددا امروز دغدغه کارگران این است که فکری برای آنها بشود و میبینیم که خط فقر 800 هزار تومانی و حداقل دستمزد دویست و پنجاه هزار تومانی مشکلات معیشتی کارگران را مجددا زیاد کرده است».
وی همچنین گفت: «امروز خصوصیسازی به این صورتی که در کشور، انجام میشود بلای جان کارگران شده است و اگر واقعاً میخواهیم، اصل44 اجرایی شود باید به سمت تعاونیها برویم. باید ببینیم«تعاونو علی البر و التقوی» را چهقدر اجرایی کردیم. مخالف خصوصیسازی با این شیوه هستیم و این سوال را میپرسیم که چرا به جای خصوصیسازی اینچنینی بخش تعاونی در کشور تقویت نمیشود و چرا قوانین بخش تعاون اجرایی و تقویت نمیشود. نتیجه اینگونه خصوصی سازی معدن بابنیزو و فجایع آن است».
او در ادامه در مورد مطالبات کارگران از دولت خصوصا در آستانهی انتخابات آتی ریاستجمهوری نیز عنوان کرد: «رهبر معظم انقلاب بارها بر امنیت شغلی کارگران تاکید کردهاند اما به نظرم دولت پیگیری لازم را در این زمینه انجام نداد و تا زمانی که همه مسایل سیاسی و بر اساس متر جناحی دیده شوند وضعیت تغییری نمیکند. مطالبه مهم از دولت آینده هم انطباق حداقل دستمزد کارگران بر خط فقر است تا بتوانند شکم خود و خانوادهشان را سیر کنند. همچنین امنیت شغلی تضمین شود و معیشت کارگران تامین شود. البته مهم این است که نرخ تورم نیز تک رقمی شود».