این مادهی مخدر جدید که «کاش» (Kush) نام دارد، در خیابانهای کشور آفریقایی سیرالئون با چنان تقاضای بالایی دست به دست میشود که فروشندگان مواد مخدر به نبش قبر مردگان روی آورده اند.
به گزارش روزیاتو، مخدر «کاش» علیرغم غیر قانونی بودن در سیرالئون، در این کشور خرید و فروش میشود و مردم در خیابانهای پایتخت آشکارا به مصرف آن مشغول اند.
ترکیبات دقیق این مخدر فوق اعتیادآور روشن نیست، اما مقادیر بالایی مواد افیونی همچون فنتانیل در آن وجود دارد.
این مخدر صنعتی همچنین از ترکیب گیاهان دارویی، مواد شیمیایی سمی، مواد ضد عفونی کننده و استخوان انسان تولید میشود.
استخوان پودر شدهی انسان حاوی مقادیر اندکی گوگرد است که تأثیر مخدر را بیشتر میکند.
فروشندگان مواد مخدر به نبش قبر مردگان روی آورده اند، به طوری که تاکنون هزاران قبر در سیرالئون برای سرقت اسکلت مردگان و تأمین تقاضای مصرف کنندگان این مخدر، مورد هجوم آنها قرار گرفته است.
محبوبیت مخدر «کاش» در میان جوانان سیرالئونی که با فقر و نبود امکانات دست و پنجه نرم میکنند، به سرعت در حال افزایش است.
بسیاری از مصرف کنندگان «کاش» روزانه ۸ پوند صرف خرید این مخدر میکنند که در کشوری با متوسط درآمد سالیانهی کمتر از ۴۰۰ پوند، مبلغ قابل توجهی محسوب میشود.
«کاش»، اما به مشکلی بزرگ و گسترده در سیرالئون تبدیل شده است چرا که تمامی محلات را مملوء از مصرف کنندگان مواد مخدر کرده است.
جوانها در گروههای بزرگ به دور هم جمع میشوند و با تنی خمیده و سری آویزان مینشینند و گاهی هم ایستاده به خواب میروند.
این معتادان «زامبی شده» بعد از مصرف «کاش» در وسط خیابان قدم میزنند یا از بلندی به پایین میافتند.
گرچه هیچ آمار رسمیای از میزان مرگهای مرتبط با این مخدر در سیرالئون وجود ندارد، اما با توجه به اجسادی که در محلات یافت میشوند، کارشناسان تخمین میزنند هر هفته دهها نفر در این کشور قربانی مصرف «کاش» میشوند.
جوانهای سیرالئونی برای فرار از واقعیتهای تلخ زندگی در کشوری در غرب آفریقا که در جمع فقیرترینهای دنیا است، به مصرف «کاش» روی میآورند.
سیرالئون یکی از بالاترین آمارهای بیکاری جوانان را در دنیا دارد که میزان آن ۶۰ درصد است.
ارائهی آمار دقیقی از میزان مصرف این مخدر در سیرالئون دشوار است، اما تنها بیمارستان روانی این کشور مملوء از معتادان جوانی است که توسط خانوادههای خود به عنوان آخرین نقطهی امید برای رهایی از اعتیاد به آنجا آورده شده اند.
به گفتهی پزشکان این بیمارستان روانی، ۶۰ درصد پذیرشهای این مرکز مربوط به مصرف کنندگان مخدر «کاش» است. طبق اعلام آن ها، در سال ۲۰۲۳ نزدیک به ۲ هزار مورد اعتیاد به «کاش» در این بیمارستان روانی به ثبت رسید؛ و این در حالی است که بسیاری از مصرف کنندگان این مخدر در خانه یا خیابان جان خود را از دست میدهند. پزشکان این بیمارستان روانی میگویند مرکز آنها تنها برای «نوک این کوه یخ» کفایت میکند.
مشکل مخدر «کاش»، اما به سیرالئون محدود نمانده و به کشورهای همسایهی آن، لیبریا و گینه نیز گسترش یافته است، به طوری که بر اساس تخمین ها، بیش از یک میلیون نفر در کل این منطقه با اعتیاد به «کاش» دست و پنجه نرم میکنند.