آفتابنیوز :
آفتاب: روزنامه اعتماد ملی در گفتگویی با ابراهیم یزدی به بررسی عملکرد وی در مدت حضورش در موسسه کیهان به نمایندگی از سوی امام خمینی (ره) پرداخته است.
به گزارش گروه سیاسی آفتاب، یزدی در این گفتگو که در شماره روز سه شنبه اعتماد ملی منتشر شده است، در مورد وضعیت کیهان پس از انقلاب میگوید: «بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، مالكان و مدیران روزنامههای كیهان و اطلاعات از ایران رفتند و این روزنامهها توسط خود كارمندان اداره میشد. درمیان كادرهای روزنامه نگار کیهان، صاحبان اندیشههای چپ، بهخصوص تودهایهای قدیم حضور تاثیرگذاری داشتند».
یزدی ادامه داده است: «روزنامه کیهان و اطلاعات، در جریان سال 57 با اعتصابهای خود با انقلاب،همراهی و همكاری كرده بودند و به همین دلیل استفاده از فضای آزاد بهدست آمده بعد از انقلاب را حق خود میدانستند و آزادانه هر چه را میخواستند، مینوشتند. به زودی معلوم شد كه این نوع خط مشی کیهان و اطلاعات، موافق طبع فضای غالب بر انقلاب و رهبری آن نیست. مساله دیگر آن بود که میان این روزنامه نگاران با اندیشههای چپ با بدنه كارمندان و كارگران این موسسات در موضع گیریها اختلاف اساسی بروز كرد. در حالیكه گروههای اول اندیشههای چپ داشتند، گروههای دیگر به جریانهای اسلامی وصل شده بودند. درگیری میان این دو گروه منجر به دخالت رهبری در مدیریت این موسسات شد. قبل از آن كه من به موسسه كیهان بروم، یكی از بازاریهای شناخته شده كه به موتلفه نزدیك بود در كیهان مستقر شده بود. دلیل یا علت این حضور و دخالت، به زمان اعتصاب روزنامهها در روزهای قبل از انقلاب و پرداخت حقوق كارمندان این روزنامهها توسط بازاریان باز میگشت. با این وجود ایشان نتوانسته بود مشكل حاکم بر روزنامهها را حل كند و به امام خمینی رجوع میكند و از ایشان میخواهد كه من بروم و كمك كنم. من هم نمیپذیرفتم. دلیل امتناع من این بود كه روزنامه خلاف صدا و سیما، یك رسانه مكتوب است. رسانه موظف است خبرها و نظرها را منتشر سازد. وقتی میان نخستوزیر و رئیسجمهوری اختلاف وجود دارد رسانه باید نظرات هر دو را منعكس سازد. این مساله،مطبوع طبع و مزاج سیاسی هیچ كدام واقع نمیشود و هر دو كاسه و كوزهها را سر روزنامه خالی میكنند. در نهایت امام خمینی از من خواست كه بپذیرم و من هم پذیرفتم».
ابراهیم یزدی در بخش دیگری از این گفتگو در پاسخ به این سوال که "شما به عنوان نماینده امام در كیهان حكم گرفتید. میخواهیم بدانیم آیا از سوی بیت امام و خود ایشان نظارت بر روزنامه اعمال میشده؟ و یا نظارت شما به عنوان نماینده برای ایشان حجت بوده است؟" پاسخ میدهد: «روش امام خمینی این نبود كه وقتی به فردی ماموریتی را ارجاع میدادند در كار او دخالت كنند. ایشان به كرات به من ومدیریت من ابراز اعتماد كرده بودند. بنا براین دخالت نمیكردند. من هم برای هر عملی از ایشان اجازه و رخصت نمیگرفتم».