شاید یکی از بهترین گزینهها برای جذب در وزارت آموزش و پرورش و تضمین شغل آینده داوطلبان کنکور، آزمون ویژه دانشگاه فرهنگیان باشد.
آزمون امسال دانشگاه فرهنگیان با آزمون سالهای قبل تفاوتهایی دارد، این تفاوتها سبب ایجاد دلنگرانیهایی برای داوطلبان شده است و بر همین اساس سودجویان در موسسات مختلف در تدبیر استفاده از این فرصت و بهرهمندی از آن هستند.
آزمون فرهنگیان امسال به صورت ۵۰ درصد سوابق تحصیلی، ۲۵ درصد آزمون اختصاصی (شامل ۱۵ درصد نمرات آزمون سراسری و ۱۰ درصد آزمون اختصاصی گروه فرهنگیان) و ۲۵ درصد مربوط به ارزیابی شایستگیهای معلمی است.
ملاک معرفی داوطلبان به مرحله چند برابر ظرفیت ارزیابی شایستگیهای معلمی در سال ۱۴۰۳، ۶۰ درصد نمره کل کنکور و ۴۰ درصد نمره کل دفترچه ویژه پذیرش دانشجو معلم است.
امسال بیش از ۶۰۰ هزار نفر در آزمون دانشگاه فرهنگیان شرکت کردهاند، یکی از موسساتی که مدعی است از وزارت آموزش و پرورش مجوز دارد، طی پیامکهایی به نام داوطلبان درخواست پرداخت یک میلیون تومان برای انتخاب رشته و دریافت سوالات مشابه آزمون کرده است.
با توجه به شباهت اسم این موسسه به سازمان سنجش آموزش کشور، اغلب داوطلبان اعتماد کرده و به خیال اینکه پیامکی که اطلاعات شخصی آنها را دارد از سوی سازمان سنجش آموزش کشور ارسال شده، وارد سایت میشوند.
در متن این پیامکها آمده است: «داوطلب گرامی عطیه... براساس اعلام سازمان سنجش آموزش کشور انتخاب رشته کنکور اختصاصی فرهنگیان سال ۱۴۰۳ در نیمه دوم دی ماه ۱۴۰۲ برگزار خواهد شد؛ لذا حداکثر تا تاریخ ۲۱/ ۱۰/ ۱۴۰۲ مهلت دارید جهت انجام انتخاب رشته کنکور فرهنگیان و دریافت دفترچه سوالات شبیه ساز مهارت و هوش و استعداد معلمین و نمونه سوالات گزینش و مصاحبه دانشگاه فرهنگیان از طریق لینک زیر به پنل اختصاصی خود در سایت. مراجعه نمایید.»
براساس این گزارش، بیش از یک ماه است که عبدالرسول پورعباس رئیس سازمان سنجش آموزش کشور در اعتراض به ورود داوطلبان متقلب کنکوری به دانشگاهها در پی حکم دیوان عدالت اداری، استعفا داده و این سازمان بدون مسؤول اداره میشود، محمدعلی زلفیگل وزیر علوم نیز گفتگو درباره این سازمان را حاشیه میداند و درباره آن نه تصمیم میکیرد و نه صحبت میکند، چند سوال در این بین مطرح است که مهمترین آن این است که این موسسات اسامی و شمارههای شخصی داوطلبان را از کجا میآورند و چه کسی باید به این مباحث رسیدگی کند؟
شکایت سازمان سنجش
سازمان سنجش آموزش کشور از موسسهای که به نام «سنجش» با اطلاعات شخصی داوطلبان برای آنها پیامک ارسال میکرد و برای دریافت سوالات مشابه و انتخاب رشته خواستار یک میلیون تومان شده بود، شکایت کرد.
محمدحسین حاجیلو قائم مقام رئیس سازمان سنجش آموزش کشور از طرح شکایت و پیگیری تخلف برخی مؤسسات در فریب داوطلبان آزمونها خبر داد و گفت: همانگونه که در اطلاعیههای سازمان سنجش آموزش کشور اعلام شده است برخی مؤسسات سودجو با استفاده از عنوان «سنجش» به جمعآوری اطلاعات داوطلبان یا دریافت وجه پرداختهاند که داوطلبان باید در مواجهه با این مؤسسات هوشیار باشند.
رئیس شورای حفاظت آزمونهای سراسری با اشاره به ارسال پیامک و تبلیغات گسترده در فضای مجازی برای ثبتنام و دریافت اطلاعات داوطلبان توسط موسسهای با عنوان «بنیاد سنجش»، گفت: این موسسه با طرح ادعاهایی نظیر انتخاب رشته، فروش نمونه سؤالات آزمونها و دفترچه سؤالات شبیه سازی شده و ارسال جزوات برای داوطلبان آزمون اختصاصی دانشگاه فرهنگیان اقدام به جمعآوری اطلاعات داوطلبان و دریافت وجه میکند که تخلف است و موضوع با طرح شکایت سازمان سنجش آموزش کشور در محاکم قضایی توسط پلیس فتا در حال پیگیری است ضمن اینکه در این زمینه با وزارت آموزش و پرورش نیز مکاتباتی انجام شده است.
حاجیلو در مورد مؤسساتی که از عنوان «سنجش» در نام، نشان و نشانی سایت خود استفاده میکنند، گفت: اینگونه مؤسسات حق سوء استفاده از این عنوان و نسبت دادن خود به سازمان سنجش آموزش کشور را ندارند و در صورتی که به سرعت نسبت به اصلاح این عناوین اقدام نکنند مورد پیگرد قانونی قرار میگیرند.
قائم مقام رئیس سازمان سنجش آموزش کشور در پایان خاطرنشان کرد: اطلاعات لازم برای شرکت در آزمون اختصاصی دانشگاه فرهنگیان که برای نخستین بار در سال ۱۴۰۳ برگزار میشود در دفترچه راهنمای ثبتنام و اطلاعیههای سازمان سنجش آموزش کشور منتشر شده است و مراحل بعدی فرایند پذیرش در دانشگاهها مانند انتخاب رشته صرفاً از طریق اطلاعیههای این سازمان و منحصراً در درگاه اطلاعرسانی سازمان سنجش آموزش کشور به نشانی www.sanjesh.org انجام خواهد شد.