دکتر فلوریا انفرادی در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: اگر موضوعات را دسته بندی کنیم، به طور کلی هشت اشتباه وجود دارد که ممکن است افراد بیمار نسبت به رعایت آن ها کوتاهی و روند درمان خود را طولانی تر کنند.
وی تاکید کرد: هنگام ابتلا به این بیماری ها، روال معمول خود را دنبال نکنید. بدن شما برای مبارزه با ویروس سرماخوردگی یا آنفلوآنزا به انرژی نیاز دارد. استراحت را در اولویت قرار دهید. برنامههای خود را لغو کنید و در خانه بمانید. با این کار در کنار کمک به بهبود بدنتان، از انتقال میکروب و ویروس نیز جلوگیری خواهید کرد.
علایم آنفلوآنزا را نادیده نگیرید
دکتر انفرادی ادامه داد: برای سرماخوردگی معمولی نیازی به مراجعه به پزشک ندارید. اما اگر علایم آنفلوآنزا مانند تب بالا، بدن درد و خستگی دارید با پزشک تماس بگیرید. آنها میتوانند یک داروی ضد ویروسی برای شما تجویز کنند تا زودتر سلامت خود را به دست آورید.
وی همچنین گفت: خواب ناکافی، سیستم ایمنی بدن شما را ضعیف و مبارزه با عفونت را برای شما سختتر میکند. افرادی که کمتر از 6 ساعت در شب میخوابند، چهار برابر بیشتر از افرادی که حداقل هفت ساعت میخوابند، بیمار میشوند. بنابراین زود به رختخواب بروید و در طول روز چرت بزنید. اگر علایم بیماری در زمان خواب آزاردهنده میشوند، سرفههای شبانه را با کمی عسل تسکین دهید و برای کمک به تنفس راحت تر از یک مرطوب کننده استفاده کنید.
وی در خصوص اصرار غلط برای تجویز آنتی بیوتیک توسط برخی بیماران نیز تاکید کرد: آنتی بیوتیکها فقط باکتریها را از بین میبرد؛ در حالیکه سرماخوردگی و آنفلوآنزا توسط ویروسها ایجاد میشود. تقریباً یک سوم نسخههای آنتی بیوتیکی غیر ضروری هستند. این میتواند خطر عوارض جانبی مانند اسهال و واکنشهای آلرژیک را افزایش دهد و همچنین به یک مشکل بزرگ سلامت جهانی به نام مقاومت آنتی بیوتیکی را دامن میزند.
مدیر گروه مبارزه با بیماریها در معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی در ادامه اظهار کرد: وقتی گلوی شما درد میکند، بلعیدن مایعات راحت نیست. اما وقتی هیدراته بمانید، میتوانید مخاط خود را رقیق کرده و احتقان را از بین ببرید. همچنین مصرف کافی مایعات، سردرد را از بین میبرد. مطمئن شوید که مقدار زیادی آب مینوشید. برای تسکین بیشتر، یک نوشیدنی گرم مانند چای گیاهی یا عصاره گوشت میل کنید تا به کاهش علایم سرماخوردگی مانند خستگی یا گلودرد کمک کند.
وی درباره وعدههای غذایی و میان وعده ها نیز گفت: ممکن است اشتهای زیادی نداشته باشید، اما لازم است چیزی بخورید. کالری و مواد مغذی به سلولهای ایمنی سوخت رسانی میکند تا به ویروسهای سرماخوردگی و آنفولانزا حمله کنند. سعی کنید یک کاسه سوپ مرغ بخورید.
دخانیات مصرف نکنید
دکتر انفرادی همچنین بیان کرد: سیگار به ریههای شما آسیب میرساند و گلو را تحریک میکند. این میتواند علایم سرماخوردگی شما را بدتر کند. بنابراین سیگار، دخانیات و سیگارهای الکترونیک را کنار بگذارید و از دود دست دوم هم دوری کنید.
وی با بیان اینکه باید استرس را از خود دور کنید، گفت: هورمونی که بدن شما در هنگام استرس تولید میکند، دشمن کارکرد سیستم ایمنی بدن است، همچنین التهاب را افزایش میدهد و گرفتگی بینی شما را بدتر میکند. سعی کنید روی آرامش و ریکاوری تمرکز کنید.