در مطالعه اخیر دانشگاه ایلینوی شیکاگو پیشبینی شده است که حدود ۱۵ هزار شهر آمریکا تا سال ۲۱۰۰ میلادی تعداد زیادی از سکنه خود را از دست میدهند و انتظار میرود که این شهرها حدود ۱۲ تا ۲۳ درصد کوچک شوند.
تمامی ایالتها بهاستثنای ناحیه کلمبیا و هاوایی تا حدی کاهش جمعیت خواهند داشت. همچنین پیشبینی میشود شمال شرق و غرب میانه از جمله شهرهای پیتسبورگ، پنسیلوانیا، بوفالو در ایالت نیویورک و کلیولند در اوهایو بیش از همه تحت تاثیر این کاهشها قرار گیرند.
بر پایه پیشبینیها، ممکن است مردم سواحل جنوبی کالیفرنیا از این ناحیه خارج شوند در حالیکه جمعیت سواحل شمالی متراکمتر شود. این مطالعه در عین حال نشان داد با اینکه تگزاس و یوتا اکنون دچار انفجار جمعیت هستند، تعداد زیادی از مردم در این ایالتها مراکز شهری را ترک میکنند.
کارشناسان دریافتند ایالتهایی که بیشترین کاهش جمعیت در آنها رخ میدهد ورمونت و ویرجینیای غربی خواهند بود که ۸۰ درصد از جمعیت خود را از دست میدهند.
به گفته این کارشناسان، این کاهش گسترده جمعیت چالشهای بیسابقهای به همراه دارد که احتمالا به بروز اختلال در خدمات پایه مانند حملونقل، آب پاکیزه، برق و دسترسی به اینترنت منجر میشود.
کارشناسان به نشریه تخصصی ساینتیفیک امریکن (Scientific American) گفتند در پس این پیشبینیها احتمالا چندین عامل وجود دارد مانند خانوادههای کمجمعیتتر، از بین رفتن صنایع، افزایش قیمت املاک و بحران اقلیمی که با یکدیگر همپوشانی دارند.
این یافتهها بر اساس سرشماری و دادههای جمعیتی دو دهه گذشته ۲۴ هزار شهر است که به کارشناسان امکان میدهد روندهای آینده بیش از ۳۱ هزار شهر را طراحی کنند. این کارشناسان پنج سناریوی تغییر اقلیمی در آینده را در نظر گرفتند – از جهانی پاکتر و سبزتر تا دنیایی که هنوز بهشدت به سوختهای فسیلی وابسته است – که در نهایت نتایج سناریو «میانهرو» را منتشر کردند.
کارشناسان تاثیر احتمالی مهاجرت بینالمللی در توقف کاهش جمعیت را نیز بررسی کردند. بر اساس این مطالعه، جمعیت اسپانیایی و آسیایی شهرهای اطراف کلانشهرهایی مانند نیویورک و شیکاگو افزایش یافته که به فرصتهای شغلی مربوط است، بنابراین جمعیت این مناطق ممکن است به دلیل مهاجرت همچنان افزایش یابد.
در این مطالعه توصیه شده است که شهرها برای تغییر جمعیت در دهههای آینده برنامهریزی بلندمدتی را آغاز کنند و مشکلات غیرمنتظره را درنظر بگیرند.
مثلا مطالعهای جداگانه در دانشگاه ایلینوی شیکاگو نشان داد برای کمک به جوامع روبه پیری در شهرهایی که با کاهش جمعیت مواجهاند، ممکن است حملونقلِ کمهزینه لازم باشد.
بنابر گزارش ایندیپندنت، با کمتر شدن ساکنان ممکن است فروشگاههای مواد غذایی در برخی مناطق تعطیل شوند که به برهوت غذایی منجر میشود. بنابراین حملونقل برای کمک به ساکنان آسیبپذیر به منظور رسیدن به فروشگاههای باقیمانده لازم خواهد بود.