آفتابنیوز :
آفتاب: مهندس میرحسین موسوی تاکید کرد: «در کشوری که در آن از تولید داخلی حمایت نشود، به شاخص تورم بیاعتنایی شود و گرانی مشکل کوچکی قلمداد شود، هم جنبه عادلانه آن نظام مورد تهدید قرار میگیرد و هم اقتصاد آن کشور دچار مشکل میشود».
به گزارش گروه سیاسی آفتاب، آخرین نخستوزیر ایران در جمع کثیر مردم شهریار در مسجد امام حسن (ع) این شهرستان با اشاره به مشکلات موجود در بخش کشاورزی، نتیجه مشکلات در این بخش را ویرانی اقتصاد ملی خواند که هر کشاورز و صنعتگری این را میداند.
وی داشتن شغل، مسکن، ازدواج و نیز داشتن یک دورنمای روشن را از جمله مهمترین دغدغههای مردم خواند و گفت: «وقتی اقتصاد ملی آسیب ببیند، کارگر مضطرب خواهد بود زیرا در معرض اخراج قرار میگیرد و حقوقها معوقه است؛ بنابراین مساله اقتصاد ملی جزو مهمترین وظایف دولتها است».
موسوی در ادامه گرانی را نابودکننده تولید و نابود کننده نسلها دانست و بیان کرد: «همه دولتها سعی میکنند مساله کنترل تورم را در اولویتهای خود قرار دهند. متأسفانه ما از نظر تورم و گرانی جزو بدترینها در جهان هستیم. دلیل این مشکلات پخش کردن بیبرنامه پول در جامعه، نداشتن خط مشی روشن و عدم توجه به برنامهریزی است که با کمک مردم و احیای سازمانهای برنامهریزی باید به این مساله پرداخته شود».
نخستوزیر دوران دفاع مقدس در ادامه با اشاره به مساله بیکاری در کشور، مشکل بیکاری را به معنای تاریکی در جامعه عنوان کرد و بر حل این مشکل در کشور تاکید کرد.
وی در ادامه با بیان اینکه "کشاورز شمالی ما دوست دارد، برنج و محصولات کشاورزی او در سطح ملی به فروش برود" گفت: «وقتی سیاستهای نادرست پیش گرفته شود، درآمد کشاورزان پایین میآید، کارخانهها مشکل پیدا میکنند، در نتیجه کارگران اخراج میشوند و طی آن بداخلاقیهای مختلف اجتماعی به وجود میآید. بیشتر امراض کشور ما ناشی از بیکاری است و ناشی از این نیست که جوانان ما همت ندارند؛ جوانان ما همت دارند و فقط کافی است دورنمای روشنی برای آنها ایجاد کنیم».
وی همچنین با بیان اینکه وقتی یک کشور اقتصاد ملی مناسب داشته باشد، اقتدار بالایی خواهد داشت، تصریح کرد: «برعکس اگر کشوری اقتصادی ضعیف داشته باشد یا در منطقهای باشد که در بین کشورهای اطراف خود ضعیف باقی بماند، امنیت آن در خطر خواهد بود و مردم آن کشور نیز مشکل پیدا خواهند کرد. وقتی مردم کار داشته باشند و گرانی نباشد خواهیم دید که مشکلات مربوط به فرهنگ، بهداشت، درمان و امنیت آنها نیز کمتر میشود».
موسوی با اشاره به بحران مالی جهان و مشکلات بهوجود آمده در بسیاری از کشورها اظهار کرد: «مهمترین مساله کشورهایی که داعیه زیادی دارند، این است که چطور مشکلات اقتصادی خود را حل کنند زیرا میدانند اگر این بحران ادامه پیدا کند، نه تنها نفوذ خود در جهان را از دست میدهند بلکه در داخل کشور خود نیز دچار مشکل خواهند شد».
وی اظهار کرد: «روند پیشرفت کشورها همیشه یک روند ثابت نیست بنابراین همه دولتها مراقبند که اقتصاد ملی نیرومندی داشته باشند».
موسوی با تاکید بر اینکه تنها ایجاد ثروت در کشور کافی نیست بلکه نوع توزیع ثروت نیز مهم است، گفت: «در اینجاست که بحث عدالت مطرح میشود یعنی اینکه ببینیم آیا فرصتهای مساوی برای ورود به کار، کسب درآمد حلال و رشد و ارتقا برای همه مردم وجود دارد یا خیر».
موسوی در بخشی دیگر از سخنانش به حساسیت مردم در آستانه انتخابات اشاره کرد و گفت: «یکی از برکات انتخابات، ایجاد آزادی و لحظاتی است که مردم بتوانند در سیاستها تجدیدنظر داشته باشند. حاکمیت بر سرنوشت خویشتن یکی از اهدافی بود که انقلاب اسلامی برای آن به وجود آمد. این نکته آنقدر اهمیت داشت که هیچ شرایطی موجب توقف در این امر نشد».
وی افزود: «بارها با برگزاری انتخابات، خطرات بزرگی را از سر گذراندهایم و امکان بقای نظام را فراهم آوردهایم. اگر انتخابات را نداشتیم، الان نظام جمهوری اسلامی را نداشتیم. امروز لحظاتی است که مردم ما به سیاستها و برنامههای آتی نگاه کنند و برای سرنوشت خود تصمیم بگیرند».
موسوی در پایان با اشاره به اوضاع سیاست خارجی کشور اظهار کرد: «نباید هر روز حادثهای در سیاست خارجی خود بتراشیم زیرا این مساله احساس امنیت مردم را به خطر میاندازد. ما احتیاج داریم با جهان تعامل درستی داشته باشیم. تعامل مناسب با کشورهای جهان و تنشزدایی و نیز بازگشت به برنامه در سیاست خارجی از جمله برنامههای من خواهد بود».