کد خبر: ۸۸۹۰۴
تاریخ انتشار : ۲۷ ارديبهشت ۱۳۸۸ - ۱۰:۲۹
رئیس کل بانک مرکزی خبر داد:

طرح جداسازی قرض‌الحسنه از نظام بانکی

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: رئیس کل بانک مرکزی از آغاز ساماندهی فعالیت قرض‌الحسنه بانکها خبر داد و با بیان اینکه «طرح نهایی ما جداسازی بخش قرض‌الحسنه از سیستم بانکی است»، گفت: «فعالیت قرض الحسنه بانکها به دو یا سه بانک خصوصی منتقل می‌شود». 

محمود بهمنی در گفتگو با مهر از آغاز ساماندهی فعالیت قرض‌الحسنه بانکها خبر داد و با بیان اینکه در بسته سیاستی- نظارتی سال 88 بانک مرکزی این موضوع دیده شده است، افزود: «بر این اساس، قرعه‌کشی قرض‌الحسنه بانکها در یک مقطع زمانی مشخص انجام خواهد شد».

ساماندهی فعالیت قرض الحسنه بانکها
رئیس کل بانک مرکزی با بیان اینکه دیگر بانکها نمی‌توانند رقابت ناصحیح با یکدیگر در مورد جوایز قرعه‌کشی حسابهای قرض‌الحسنه داشته باشند، تصریح کرد: «طرح نهایی ما این است که کلا بخش قرض الحسنه‌ها را از سیستم بانکی جدا کنیم و این فعالیت را به دو یا سه بانک خصوصی منتقل کنیم».

وی هدف ساماندهی فعالیت قرض الحسنه بانکها را هدایت این بخش به سمت بانکهای خصوصی عنوان کرد و با تاکید بر اینکه بانکها باید به فعالیتهای مخصوص خود بپردازند، افزود: «اگر بانکهای خصوصی که جدیدا تاسیس می‌شوند نیز درخواست فعالیت قرض‌الحسنه داشته باشند نیز می‌توانند نسبت به انجام این کار مبادرت ورزند».

نرخ سود 27 درصدی برخی بانکها
بهمنی با تاکید بر اینکه فعالیت قرض الحسنه بانکها فقط صرفا جنبه قرض‌الحسنه دارد، بیان کرد: «نباید اینگونه باشد که بانکها با نام فعالیت قرض‌الحسنه با اسم «ائمه اطهار» سود بیش از 27 درصدی از تسهیلات آن دریافت دارند و تمام این موارد باید اصلاح شود».

108 هزار میلیارد ریال میزان سپرده قرض‌الحسنه بانکهای دولتی
وی رقم کل سپرده‌های قرض‌الحسنه فعلی بانکهای دولتی را حدود 108 هزار میلیارد ریال اعلام کرد و گفت: «پس از ساماندهی فعالیت قرض الحسنه بانکها و تشکیل بانکهای مخصوص این کار، تمام افرادی که خواستار سپرده‌گذاری قرض‌الحسنه هستند، فقط به این بانکها باید مراجعه نمایند».

رئیس کل بانک مرکزی در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر اینکه بانکها نباید بیش از 2 درصد از منابع خود را به عنوان جایزه در نظر بگیرند، تصریح کرد: «همچنین هم اکنون نیز بانکها مجاز هستند که تنها دو بار در سال نسبت به قرعه‌کشی اقدام کنند که این کار نیز نباید در فاصله زمانی بیش از 10 روز باشد، زیرا در غیراین صورت پول بدون ضابطه جابجا می‌شود».

بهمنی تصریح کرد: «بانک مرکزی به بانکها تکلیف کرده است که میزان جایزه قرعه‌کشی قرض‌الحسنه بانکها نباید بیش از 25 میلیون تومان باشد و اگر این رقم غیر نقدی است باید حتما از کالاهای تولیدی داخلی استفاده شود».
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین