وزیر خارجه پاکستان در نشست خبری مشترک با وزیر خارجه ایران گفت: ما توافق کردیم که یک مکانیسم مشورتی سطح عالی در سطح وزرای خارجه دو کشور ایجاد کنیم، این مکانیسم سطح عالی با هدف نظارت بر همکاریهای مشترک دو کشور تشکیل خواهد شد.
حسین امیرعبداللهیان وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران و جلیل عباس جیلانی همتای پاکستانی خود در نشست خبری مشترکی حضور یافتند.
وزیر خارجه پاکستان در ابتدا گفت: ایران و پاکستان بر این موضوع تأکید داشتند که روابط دو طرف برای مردم دو کشور دارای اهمیت است. پاکستان و ایران با این روحیه تصمیم گرفتهاند و مصمم هستند روابط و همکاریهای سیاسی و امنیتی میان دو کشور را ادامه دهند. دو کشور توافق کردهاند تا رویکردی جمعی و گروهی و مبتنی بر همکاری جهت مقابله با تروریسم اتخاذ کنند.
به نوشته تسنیم، جیلانی ادامه داد: احترام به حاکمیت دو کشور یکی از اصول همکاری مشترک میان دو طرف است. توافق کردیم تا در خصوص موضوعات اقتصادی و افزایش رفاه در مناطق مرزی با یکدیگر همکاری داشته باشیم.
وی افزود: این نشست نتایج مهمی داشت که مایلم آنها را فهرست کنم. اول ما توافق کردیم که یک مکانیسم مشورتی سطح عالی در سطح وزرای خارجه دو کشور ایجاد کنیم. این مکانیسم سطح عالی با هدف نظارت بر همکاریهای مشترک دو کشور تشکیل خواهد شد. در خصوص ضرورت همکاریهای مشترک در مبارزه با تروریسم توافق کردیم تا در اولین فرصت ممکن افسران رابط میان دو کشور تعیین شوند. درباره بازارچههای مرزی میان دو کشور صحبت کردیم. در آینده نزدیک بازارچههای مرزی دیگری فعال خواهند شد.
وزیر خارجه پاکستان همچنین گفت: در پاکستان یک حس عمومی وجود دارد که امنیت در ایران برای امنیت منطقه مهم است. در ایران هم همین احساس وجود دارد. در ۷۰ سال گذشته همواره میان دو کشور همکاریهای قوی و منسجم وجود داشته است. کانالهای ارتباطی متعددی میان ایران و پاکستان وجود دارد. ما توانستهایم اعتماد خوبی را با هم ایجاد کنیم.
امیرعبداللهیان: ایران و پاکستان هیچگاه مشکلات مرزی نداشتهاند
امیرعبداللهیان هم در این نشست خبری گفت: کمتر کشوری در جهان به اندازه ایران و پاکستان دارای مشترکات فرهنگی، جغرافیایی و تاریخی هستند. ایران و پاکستان هیچگاه مشکللات مرزی نداشتهاند.
وی افزود: ما امنیت کشور دوست و برادر پاکستان را امنیت جمهوری اسلامی ایران و امنیت منطقه میدانیم. دو طرف به حاکمیت ملی و تمامیت ارضی یکدیگر احترام میگذارند.
وزیر خارجه کشورمان گفت: امروز ما در شهر زیبای اسلامآباد هستیم تا با صدای بلند اعلام کنیم که ایران و پاکستان به تروریستها اجازه نخواهند داد امنیت دو طرف را به خطر بیندازند. تردیدی نیست که تروریستها در مناطق مرزی و مشترک ایران و پاکستان توسط کشورهای ثالثی هدایت میشوند. آنها هیچگاه خیر دو دولت و ملت را نمیخواهند. در سایه همکاری مشترک تهران و اسلامآباد به تروریستها فرصت و مجال نخواهیم داد که پس از این امنیت دو کشور را هدف قرار دهند.
امیرعبداللهیان همچنین گفت: مایلم از حمایتهای دولت و ملت قوی پاکستان در حمایت از مردم مظلوم فلسطین تشکر کنم.
وزیر خارجه پاکستان: ایران و پاکستان مصمم به توسعه روابط هستند
همچنین جلیل عباس جیلانی وزیر خارجه پاکستان امروز (دوشنبه) نهم بهمن ماه در نشست خبری مشترک با حسین امیرعبداللهیان، ضمن خیرمقدم به همتای ایرانی بیان کرد: مراتب خوشحالی عمیق خود را برای خوشامدگویی به امیرعبداللهیان و هیأت همراه به پاکستان اعلام کنم. پس از تماس تلفنی ۱۹ ژانویه او دعوت سفر به پاکستان را پذیرفت و این سفر ظرف مدت کوتاهی هماهنگ شد که این نشانگر اراده دو کشور برای تقویت روابط است. وی افزود: دو کشور مبتنی بر برادری و دوستی روابط خود را استحکام بخشیدهاند.
به نوشته فارس، وزیر خارجه پاکستان بیان کرد: امروز درباره موضوعات دوجانبه بحث و تبادل نظر کردیم و تلاش کردیم مام موضوعات را در موضوعات خود بگنجانیم.
وی گفت: روابط دو کشور نه تنها برای توسعه و رفاه دو کشور دارای ارزش و اهمیت است بلکه منبع مهمی برای صلح و ثبات پایدار در منطقه است. ایران و پاکستان مصمم هستند نسبت به توسعه روابط. جلیل عباس جیلانی عنوان کرد که خطر تروریسم چالش مشترکی در برابر دو کشور است.
وزیر خارجه پاکستان گفت: دو کشور مصمم هستند رویکردی مبتنی بر همکاری برای مقابله با خطر تروریسم اتخاذ کنند و این از طریق تقویت مکانیسمهای همکاری سازمانی بین دو کشور قابل انجام است.
وی گفت: احترام به حاکمیت و تمامیت ارضی دو کشور از اصول همکاری دو کشور است. افتتاح بازارچههای مشترک مرزی و انتقال خط برق ایران در آوریل ۲۰۲۳ نشانگر تعهد و اهتمام دو کشور نسبت به این موضوع است. امروز توافق کردیم برای عملیاتی کردن پنج بازارچه مرزی دیگر اقدام لازم را صورت دهیم.
جلیل عباس جیلانی بیان کرد: نشست امروز ما دارای نتایج ملموسی بود؛ مورد اول مکانیسم مشاوره سطح عالی در سطح وزرای خارجه است که این مکانیسم به صورت متناوب و منظم در ایران و پاکستان با هدف پیشرفت در همکاریهای دو کشور تشکیل خواهد شد. توافق کردیم در خصوص ضرورت همکاریهای مشترک در خصوص مبارزه و برخورد و رفع نگرانیهای دو کشور در خصوص نگرانیهای امنیتی و توافق کردیم افسران رابط منصوب و به تربت و زاهدان اعزام شوند. در آینده نزدیک چند بازارچه مرزی بین دو کشور ایجاد و عملیاتی خواهد شد.
وزیر خارجه پاکستان همچنین گفت: توافق کردیم نسبت به تقویت همکاریها بین دو کشور و نیازمند اجرای توافقات قبلی بین دو کشور برای مقابله با چالش تروریسم هستیم. سفر امروز نشانگر روابط قوی بین دو کشور است و از آقای رئیسی دعوت کردیم سفری به اسلامآباد داشته باشد. از دولت و ملت ایران سپاسگزار خواهیم بود که در اولین فرصت سفر آقای رئیسی سفری به پاکستان داشته باشد.
وزیر خارجه پاکستان یک بار دیگر به امیرعبداللهیان به خاطر حضور در پاکستان خیرمقدم گفت.
وزیر خارجه پاکستان در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه «چطور در کوتاهترین زمان توانستیم روابط خود را عادی کنیم؟» گفت: در ۷۰ سال گذشته روابط قوی بین دو کشور برقرار بوده و دارای اشتراکات مهم تاریخی و دینی هستیم. کانالهای ارتباطی متعددی بین دو کشور وجود دارد. توانستیم درکی مشترک بین دو کشور از آنچه رخ داد ایجاد کنیم. یک احساس و برداشتی در پاکستان وجود دارد که صلح و امنیت ایران نه فقط برای پاکستان بلکه برای کل منطقه مهم است و چنین برداشتی هم در ایران وجود دارد.
وزیر خارجه پاکستان همچنین گفت: توافق کردیم نسبت به تقویت همکاریها بین دو کشور و نیازمند اجرای توافقات قبلی بین دو کشور برای مقابله با چالش تروریسم هستیم. سفر امروز نشانگر روابط قوی بین دو کشور است و از آقای رئیسی دعوت کردیم سفری به اسلامآباد داشته باشد. از دولت و ملت ایران سپاسگزار خواهیم بود که در اولین فرصت بعد از انتخابات در پاکستان، آقای رئیسی سفری به پاکستان داشته باشد.