داوود منظور شامگاه سهشنبه در شورای برنامهریزی و توسعه لرستان در سخنانی با تأکید بر اینکه تلاش ما ارائه خدمت به مردم و گرهگشایی از کار و مشکلات مردم است، اظهار داشت: مأموریت و وظیفه همه ما در دولت این بوده که به مسائل مردم رسیدگی کنیم، کار همه مدیران دولت خدمتگزاری به مردم عزیز است.
وی با اشاره به ارائه برخی از مطالبات صنعتگران لرستان در این جلسه، عنوان کرد: ما باید تلاش کنیم که این مطالبات را عملیاتی و به آنها عمل کنیم.
مهار آبهای سطحی موضوع راهبردی لرستان
معاون رئیسجمهور با بیان اینکه هدف ما از این بازدیدهای میدانی در استانها، تحقق عدالت بین استانی و بازتعریف نقش سازمان در تعامل با استانها است، گفت: به لحاظ تاریخی برخی از استانها عقبماندگیهایی دارند و از سرمایهگذاریهای بخش دولتی و عمومی بهقدر کفایت برخوردار نشدهاند، طرحهای زیرساختی و عمرانی در آنها کمتر از دیگر استانها اجرا شده، این امر باید بهتدریج اصلاح شود.
منظور تصریح کرد: باید بهطرف توازن بین استانی و عدالت بین استانی حرکت کنیم و پیشرفت را برای همه فراهم کنیم.
وی با بیان اینکه نقش دولت همین نقش پشتیبانی رشد، با ایجاد زیرساختهای لازم است، عنوان کرد: همچنین وضع قوانین و مقرراتی که بخش خصوصی بتواند به فعالیت خود بهخوبی ادامه دهد، از دیگر وظایف است.
معاون رئیسجمهور با تأکید بر اینکه خوشبختانه ظرفیت بخش خصوصی امروز ما یک ظرفیت و توانمندی بالایی است، و بخش خصوصی نشان داده که در همه حوزهها بهخوبی میتواند خلق ثروت کند، جریان تولید را فعال کند، درآمدزایی کنند، اشتغال آفرینی کند، نوآوری و خلاقیت داشته باشد، افزود: بخش کشاورزی دیگر امروز نمیتواند با همان شیوههای سنتی فعالیت کند، باید با روشهای جدید و فناورانه و با استانداردهای روز دنیا محصول تولید کند تا بتوانیم آنها را صادر کنیم.
منظور در ادامه سخنان خود با تأکید بر اینکه یکی از موضوعات راهبردی در لرستان مسئله مهار آبهای سطحی است، افزود: لرستان باید ابتدا از آبهای سطحی بهرهمند شود، سپس این آبهای سطحی به استانهای دیگر هدایت شود.
تأکید رئیسجمهور برای صدور مجوز زیستمحیطی «معشوره»
وی با تأکید بر اینکه در لرستان دررابطهبا سدسازیها عقبماندگی وجود دارد، سدهای زیادی در استان ساخته نشده است، گفت: الان طرحهای متعددی در دستور کار قرار گرفته، این تحول جدیدی در استان محسوب میشود، امروز سد «تاج امیر» آبگیری شد، سد «کمندان» آماده بوده که در سفر رئیسجمهور افتتاح میشود.
معاون رئیسجمهور در ادامه به اشاره به سد «معشوره» و تأخیر در عملیاتیشدن آن، تصریح کرد: عمده مشکل این پروژه سدسازی، گیر مجوزهای زیستمحیطی است که رئیسجمهور در چندین نوبت جلسه دولت به رئیس سازمان محیطزیست تأکید کردند که این مشکل را حل کند، اراده دولت و رئیسجمهور بر انجام این کار است.
منظور در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه علاوه بر سدها، شبکههای آبیاری و زهکشی نیز برای ما بسیار مهم است، گفت: شبکه آبیاری شد «ایوشان» در استان افتتاح شد.
وی با تأکید بر اینکه تکمیل شبکههای آبیاری جز اولویتهای ما در لرستان است، گفت: طرحهای آبرسانی در اولویت هستند، همچنین طرحهای جمعآوری فاضلاب نیز در استان جز اولویتهای ما است و در استان باید تسریع پیدا کنند.
بانکها نباید به سمت واسطهگری و دلالی بروند
معاون رئیسجمهور با بیان اینکه اگر بتوانیم مسئله آب را در لرستان حل کنیم و آب پایدار و قابلبرنامهریزی در اختیار فعالان اقتصادی و بهخصوص کشاورزان قرار دهیم، به طور حتم شاهد توسعه صنایع تبدیلی و تحول در حوزه توسعه خواهیم بود، افزود: پرداخت تسهیلات تبصره ۱۸ را تا آبانماه ما تأمین کردیم و ۲۶ هزار تومان تسهیلات را در وجه حساب پیشرفت و عدالت تأمین شد.
منظور، ادامه داد: قدری تأخیر در پرداخت این تسهیلات وجود دارد که امیدواریم دستگاههای مرتبط نسبت به پرداخت این تسهیلات اقدام کنند، الان منابع خوبی برای تبصره ۱۸ داریم، امیدواریم این منابع در اختیار استان برای اشتغالزایی قرار گیرد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه مهار تورم سیاست دولت است، گفت: برای مهار تورم دو رویکرد را بهصورت جدی دنبال میکنیم، یکی این بوده که دولت نباید کسری بودجه پیدا نکند، اگر دولت کسری بودجه پیدا کند، به دنبال آن قطعاً شاهد تأمین مالی تورمی خواهیم بود که اثر آن بر مردم تحمیل میشود، اینکه در مجلس مقاومت کردیم و از نمایندگان خواستیم هزینه بدون پشتوانه و منابع مالی ایجاد نکنند بهخاطر این است، برای ما رضایت مردم مهم است.
معاون رئیسجمهور با بیان اینکه مردم میگویند اگر رشد دستمزد ما همان ۲۰ درصد باشد و تورم هم کمتر از ۲۰ درصد باشد، ما راضی هستیم، افزود: در این راستا به دنبال این هستیم که تورم را مدیریت کنیم.
منظور، تصریح کرد: یکی دیگر از عوامل کسری بودجه، اضافه برداشت بانکها است، در این راستا رشد تسهیلاتدهی بانکها را محدود کردهایم، اما به تمام بانکها و بانک مرکزی هم اعلام کردهایم، باید هدایت اعتبار را بهطرف سرمایه در گردشها برای فعالان اقتصادی ببریم، نباید این را به سمت کارهای واسطهگری و دلالی ببریم.
اختصاص ۲۸۰ میلیارد اوراق برای آزادسازی «فلکالافلاک»
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به ظرفیت بالای لرستان در بخش معادن و همچنین افزایش اکتشاف معادن در این استان، بیان داشت: همچنین بهرهبرداری از معادن را باید با کمک بخش خصوصی و دولتی افزایش دهیم، ما از معادنی که توسعه پیدا میکند، حقوق دولتی را دریافت میکنیم، بخشی از منابع ما در دولت حقوق معادن است، دو سال پیش حقوق دولتی معدنی کشور حدود هشت هزار میلیارد تومان بود که امروز این عدد به ۴۸ هزار میلیارد تومان رسیده و سال بعد به ۵۵ هزار میلیارد تومان خواهد رسید.
معاون رئیسجمهور در ادامه سخنان خود با اشاره به پروژه راهآهن لرستان و نقش آن در تکمیل کریدور شمال به جنوب، گفت: این طرح، یک ابرپروژه بوده، منابع زیادی نیاز دارد، کمک خواهیم کرد که از محل منابع مختلف این طرح بزرگ ملی را اجرا کنیم.
منظور، گفت: قطعه خرمآباد - دورود ۱۰ هزار میلیارد تومان اعتبار میخواهد، باید این منابع را تأمین کنیم.
وی همچنین با اشاره به قلعه تاریخی «فلکالافلاک» و این بنای تاریخی یک افتخار ملی است، گفت: تعهداتی که باید دررابطهبا این قلعه تاریخی انجام میداد را انجام داده است، روز گذشته نیز ۲۸۰ میلیارد تومان اوراق برای آزادسازی قلعه اختصاص پیدا کرد.