به گزارش اداره کل روابط عمومی و امور بینالملل استانداری اصفهان وی ادامه داد: متأسفانه اجرای این پروژه در سالهای گذشته بلاتکلیف مانده بود. در این راستا از ابتدای دولت سیزدهم و آغاز به کار مدیریت استان جلسات متعددی برگزار شد تا مطالبه به حق مردم استان اصفهان در این خصوص محقق شود. با سفر وزیر نیرو و وزیر کشور در ماههای گذشته به اصفهان، مقرر شد تا پمپاژ کوهرنگ ۳ آغاز شود که خوشبختانه این امر محقق شد. در این خصوص مدیران دو استان همکاری داشتند البته آب زیادی در حال حاضر در دسترس نیست و بخشی هم آب مورد نیاز استان چهارمحال و بختیاری را نیز تأمین میکند و ما معتقد هستیم این آب باید به حوضه زایندهرود اضافه میشد که رقم خورد.
معاون عمرانی استاندار اصفهان گفت: پُمپاژ پروژه کوهرنگ سه از مهمترین طرحهای آبی اصفهان طبق وعده وزیر نیرو آغاز شد.
به گزارش روابط عمومی استانداری اصفهان، مهران زینلیان شامگاه یکشنبه افزود: با این طرح بخشی از اضافه مصارفی که بر حوضه آبریز زاینده رود تحمیل شده است جبران خواهد شد. کوهرنگ ۳ یکی از پروژههای بر زمین مانده و مطالبه دیرین مردم استان اصفهان است که مصوبات بالادستی متعددی نیز دارد، اما سالها بلاتکلیف مانده بود.
وی با بیان اینکه اجرای این پروژه مورد تأکید رهبر معظم انقلاب نیز بوده است، افزود: از ابتدای دولت سیزدهم و آغاز به کار مدیریت استان جلسات متعددی برگزار شد تا این مطالبه بحق مردم اصفهان محقق شود.
معاون استاندار اصفهان افزود: با پیگیری مُجدانه بدنبال سفر وزیران نیرو و کشور در ماههای گذشته به اصفهان، مقرر شدتا پمپاژ کوهرنگ سه به زودی آغاز شود که خوشبختانه این امر تحقق یافت.
وی با بیان اینکه پمپاژ آب در کوهرنگ سه مدتی است که شروع شده و اکنون به وضعیت پایدار رسیده است، ادامه داد: پمپاژ متناسب با آوردِ رودخانه زایندهرود و بر اساس ملاحظات زیست محیطی متغیر خواهد بود. مدیران دو استان همجوار در این مورد همکاری داشتند، اگرچه آب زیادی در حال حاضر در دسترس نیست و بخشی هم آب مورد نیاز استان چهارمحال و بختیاری را تأمین میکند، اما بر این باوریم این آب باید به حوضه زایندهرود اضافه میشد که اتفاق افتاد.
معاون عمرانی استاندار اصفهان گفت: نیمی از طرح تأمین آب استان از دریای جنوب کشور نیز ظرف مدت یک سال و نیم انجام شده است.
وی خاطر نشان کرد: این پروژه بر اساس برنامه اولیه قرار بود هفت تا ۱۱ سال به درازا بکشد، اما با پیگیری مسوولان استان، تاکنون ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.
به گزارش ایرنا، وزیر نیرو ۲۷ آبانِ امسال در سفر به اصفهان به اتفاق وزیر کشور گفته بود: برای همه طرحها مانند انتقال آب دریا و پمپاژ کوهرنگ سه برنامهریزی کردیم و پله به پله پیش میرویم، با مدیریت صورت گرفته سال به سال وضعیت بهتر خواهد شد و میتوانید برای سخنان ما و زمان اجرا شدن برنامهها و طرحها شُمارشگر بگذارید.
عملیات اجرایی طرح انتقال آب کوهرنگ سه شامل سد و تونل در سال ۱۳۷۷ با هدف تأمین آب به میزان حدود ۲۵۰ میلیون متر مکعب در سال برای تأمین بخشی از کمبود آب منطقه مرکزی ایران آغاز و قرارداد ساخت سد تونل سوم کوهرنگ نیز در سال ۱۳۸۹ بسته شد و قرار بود سال ۹۳ به بهره برداری برسد.
وضعیت کمآبی در استان اصفهان به یکی از مشکلات اساسی این خطه تبدیلشده تا جایی که تأمین آب آشامیدنی نیز با اختلال روبهرو میشود.
تنش آبی استان اصفهان در کنار خشکی مستمر رودخانه زایندهرود، افزایش پدیدههای مخرب همچون فرونشست زمین، ریز گردها و دیگر معضلات زیستمحیطی را بهدنبال داشته است.
اصفهان؛ از جمله استانهای کشور است که رهبر انقلاب بر حل مساله آب آن تاکید داشته اند. ایشان در سال ۱۳۸۸ در دیدار با مردم این استان در خصوص طولانی شدن برخی طرحها از جمله تونل سوم کوهرنگ به مسوولان وقت هشدار دادند.