آفتابنیوز : آفتاب: هر نامزد انتخابات ریاست جمهوری بیش از 17 ساعت فرصت تبلیغات رادیویی و تلویزیونی خواهد داشت.
13 خرداد؛ مناظره داغ موسوی و احمدینژاد [+]مراسم قرعه کشی نوبت پخش مناظرهها و برنامههای تبلیغاتی نامزدهای دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری از شبکههای مختلف رادیو و تلویزیون عصر روز چهارشنبه با حضور رییس سازمان صدا و سیما، نمایندگان چهار نامزد انتخابات و نمایندگان دستگاههای قانونی برگزار شد.
برای پخش برنامههای مختلف انتخاباتی نامزدها از شبکههای سیما و صدا دو جدول جداگانه تهیه و برنامهها با رنگهای چهارگانهای مشخص شده بود.
اولویت چرخاندن گردونه قرعه کشی، در جلسه هماهنگی قبل از مراسم مشخص شد که بر اساس آن ابتدا نماینده حجت الاسلام والمسلمین کروبی گردونه حاوی چهار گوی رنگی را به چرخش درآورد که گوی رنگ طلایی از آن خارج شد.
نماینده آقای میرحسین موسوی گوی سبزرنگ و نماینده آقای محمود احمدی نژاد گوی قرمز را از گردونه خارج کردند و در نهایت گوی آبی رنگ در اختیار نماینده آقای محسن رضایی قرار گرفت.
ضرغامی رییس سازمان صدا و سیما در این مراسم قرعه کشی گفت: «مناظرهها و برنامههای تبلیغاتی نامزدهای دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری از 12 شبکه تلویزیونی و رادیویی کشور از اول تا بیستم خرداد پخش خواهد شد».
ضرغامی گفت: «مناظره دو نفره کاندیداها با یکدیگر در قالب شش برنامه مستقیم و زنده تلویزیونی انجام خواهد شد که به دلیل روشن کردن بسیاری از مسایل برای مردم از اهمیت بالایی برخوردار است».
رئیس رسانه ملی گفت: «قطعا مردم با دیدن و شنیدن برنامههای نامزدها به خوبی با آنان و برنامه هایشان آشنا خواهند شد و خواهند توانست بهترین انتخاب را انجام دهند».
ضرغامی با تاکید بر اینکه همدلی و همکاری موجود بین رسانه ملی، دستگاههای قانونی و همچنین نمایندگان کاندیداها بی سابقه است، گفت: «مطمئنم فضای انتخاباتی با پخش برنامههای تعیین شده بسیار گرمتر خواهد شد و ما انتخاباتی پرشور خواهیم داشت».
رییس سازمان صدا و سیما گفت: «برنامههای نامزدهای انتخابات را کمیسیون سه نفرهای کنترل میکند و اشکالات احتمالی را به آنان و یا نمایندگانشان اطلاع خواهد داد تا رفع نقص و پخش شود».
رییس سازمان صدا و سیما گفت: «رسانه ملی بر اساس قانون وظیفه داشت پس از اعلام رسمی اسامی نامزدها، قرعه کشی پخش برنامههای آنان را انجام دهد که امروز با حضور نمایندگانی از شورای نگهبان، وزارت کشور و دادستانی کل کشور و همچنین نمایندگان چهار نامزد تایید صلاحیت شده، انجام شد».
ضرغامی گفت: «بین برنامههای تنظیم شده برای 6 شبکه سیما و 6 شبکه رادیو هماهنگی لازم وجود دارد و طوری برنامه ریزی شده است که هرچه به روز انتخابات نزدیکتر میشویم به حجم برنامهها افزوده میشود و هیچ روزی بدون برنامه نخواهد بود».
وی افزود: «گردش رنگها در دو جدول برنامههای رادیویی و تلویزیونی نامزدها طوری تنظیم شده است که باوجود قرعه کشی حق هیچ نامزدی تضییع نخواهد شد و هیچ تفاوتی وجود ندارد».
رییس صدا و سیما گفت: «برنامههای انتخاباتی کاندیداها در صدا و سیما به گونهای برنامه ریزی شده است که برخلاف دوره قبل، هر نامزد در روز آخر مهلت قانونی تبلیغات، یک برنامه تبلیغاتی در صدای جمهوری اسلامی ایران داشته باشد».
ضرغامی گفت: «برای تهیه جدول پخش برنامههای انتخاباتی نامزدها از شبکههای سیما و صدا با ستاد تبلیغات انتخابات کشور همکاری صمیمانهای شده است.»
رییس سازمان صدا و سیما گفت: «دو جدول پخش رادیوئی و تلویزیونی طوری تنظیم شده است که هیچ تفاوتی نباشد و بیانگر بیطرفی کامل در انعکاس برنامههای کاندیداها و رعایت نظم عادلانه در پخش این برنامهها است».
براساس دو جدول پخش برنامههای کاندیداهای انتخابات دهم، برنامههای تبلیغاتی آنان در قالب برنامه هایی با عناوین: «با دوربین»، «مستند 1» و «مستند 2» از شبکه اول سیما، «گفتگوی ویژه خبری» از شبکه 2 سیما، «پاسخ به کارشناسان» در شبکه چهار سیما، «گفتگو» از شبکه خبر و «با ایرانیان خارج از کشور» و «مستند» از جام جم پخش خواهد شد.
مناظره کاندیداها نیز از شبکه سوم سیما از دوازدهم خرداد آغاز میشود و آخرین مناظره روز هجدهم خردادماه خواهد بود.
مجموع برنامههای تبلیغاتی نامزدها در شبکههای سیما در قالب 9 برنامه به تعداد 38 برنامه و به مدت 1800 دقیقه خواهد بود.
برنامههای رادیویی کاندیداها از شبکههای رادیویی ایران، جوان، ورزش، معارف، فرهنگ و گفتگو در قالب 20 برنامه تخصصی 45 دقیقهای، که تکرار میشود و چهار برنامه 30 دقیقهای مستقیم با مخاطب پخش خواهد شد.
مدت کل برنامههای رادیویی کاندیداها با تکرار آنها از 6 شبکه رادیو 1924 دقیقه و مدت برنامههای تلویزیونی 1800 دقیقه خواهد بود.
بر اساس این برنامهریزی انجام شده هر نامزد انتخابات دوره دهم ریاست جمهوری 17 و نیم ساعت فرصت تبلیغات تلویزیونی و رادیویی و همچنین مناظره دارد.