به نظر میرسد هرچه به روز انتخابات نزدیکتر میشویم شکافها و اختلافات درون گروهی اصولگرایان نیز بیشتر میشود. قالیباف و جریان حامی وی در مرکز ثقل این حملات قرار دارند. اخیراً ماجرای استخدام وکیل توسط فرزند ذکور وی در کانادا مانند بنزین بر حجم آتش این حملات افزوده است. برابر اسناد منتشره، وی وزیر مسئول امور مهاجرت کانادا را در دادگاه فدرال این کشور به چالش کشیده است، زیرا با درخواست ویزای اقامت او مخالفت کرده است.
این مسئله در رسانههای کانادا نیز جنجال زیادی به راه انداخته است، با توجه به اینکه این اسناد در سایتهای دولتی به صورت شفاف برای عموم مردم در دسترس هستند، وکیل فرزند قالیباف، در اسناد فرجامخواهی چند بار به نام pierre poilivevre عضو برجسته جمهوریخواه پارلمان اشاره کرده و اظهار نموده که علیرغم توصیه و سفارش این سیاستمدار مشهور، وزیر امور مهاجرت کماکان در در برابر درخواست اعطای ویزا به فرزند قالیباف سرسختی میکند. پیر پولیِو رقیب نخست وزیر فعلی در انتخابات آتی برای تصاحب پست نخست وزیری است و از شانس بالای نیز برای کنار زدن جاستین ترودو برخوردار است. آقای پولیو خود سیاستهای ضدمهاجرتی دارد و این تناقض باعث شده است که از طرف رسانههای کانادا سخت مورد حمله قرار گیرد.
البته حملات به قالیباف تنها محدود به این سوژه نیست جریان شریان، مصاف و پایداری با رجوع دوباره به نامه هیئت تسویه هلدینگ یاس به شورای نگهبان خواستار آن شدند که این شورا مسئله ردصلاحیت قالیباف را مد نظر قرار گیرد، خواستهای که بعید به نظر میرسد که مورد توجه نظام و شورای نگهبان قرار گیرد، هواداران قالیباف حضور سعید محمد منتقد سرسخت قالیباف در هیئت تسویه هلدینگ یاس را نشانهای از عدم بی طرفی این هیئت دانستند.
آذر منصوری رئیس جبهه اصلاحات و دبیر کل حزب اتحاد ملت نیز در پاسخ به سوال خبرنگار آفتابنیوز اعلام کرد که علاوه بر آنکه این جبهه در تهران لیست نخواهد داد، با توجه به اینکه در مجامع استانی رای ۲ سوم اعضا برای ارائه لیست مورد نیاز است، این جبهه تصمیمگیری در اینباره را به خود آنها واگذار کرده است.
وی در ادامه گفت: تا کنون مجامع استانهای فارس، اصفهان، خراسان شمالی، مازندران، قزوین، اردبیل و کهگیلویه و بویراحمد با موضع مجمع همراهی کردهاند.
با این توضیحات منصوری به نظر میرسد که مجامع استانی جبهه اصلاحات در نهایت درخی استانها اقدام به ارائه لیست انتخاباتی نمایند. در این بین با توجه به نظر تحلیلگران، شاخصترین چهره در میان اصلاحطلبان و اعتدالیون محمدباقر نوبخت(نوبخت از رشت نامزد انتخابات مجلس شده) است که احتمالاً سکان هدایت منتخبین این طیف در مجلس آتی را در دست خواهد داشت. به ویژه که مواضع محافظهکارانه علی مطهری چندان از مقبولیت عام در بین بدنه اصلاحطلبی برخوردار نیست و سکوت پزشکیان در مجلس نیز باعث برانگیختن انتقاداتی نسبت به وی شده است.
محمدباقر نوبخت رئیس سابق سازمان برنامه و بودجه است که سخنانش اخیرش در شبکههای مجازی مورد توجه کاربران قرار گرفته است، از آن جمله میتوان به این گفتههای وی اشاره نمود: «داشتیم کاری میکردیم که تحریمها لغو شود که همین مجلس کنونی نگذاشت.»
اشاره نوبخت به هیاهویی بود که برخی اعضای تندرو جبهه پایداری در مجلس به راه انداختند و با آتش زدن برجام و تصویب یک مصوبه تلاش کردند که از توافق لغو تحریمها میان ایران و کشورهای غربی جلوگیری نمایند.
در این بین برخی فعالان اصولگرا با ابراز گلایه از اختلافات و انشعابات جدی این روزهای این جریان سیاسی به نام نوبخت اشاره میکنند. یکی از آنها در اینباره نوشت: «حالا آنقدر بزنید توی سر یکدیگر که نوبخت خیلی ریز بشود رئیس مجلس».
برخی دیگر از اصولگرایان نیز به تایید صلاحیت ۵۶۰ نفر از اصلاح طلبان و اعتدالیون در انتخابات مجلس اشاره کردهاند و خطر ریاست نوبخت بر مجلس را گوشزد کردهاند.
یک تحلیلگر اصولگرا نیز کاندید شدن نوبخت و دیگر متحدان وی در استانها را زنگ خطری برای جریان مطبوع خود دانسته و در اینباره اظهار کرد: در تفرقه فعلی این خطر وجود دارد که محمدباقر نوبخت با توانمندی که در سازماندهی و استفاده از فرصتهای حداقلی دارد، بتواند یک فراکسیون قدرتمند در مجلس ایجاد نمایید و خواستههای خود را بر اصولگرایان در حال جدال با یکدیگر تحمیل نمایید.
احتمال ائتلاف محمدباقر نوبخت با اصولگرایان معتدلی مانند محمدرضا باهنر دبیر کل جامعه اسلامی مهندسین و نائب رئیس سابق مجلس که از کرمان نامزد حضور در رقابتهای انتخاباتی مجلس شورای اسلامی شده است، سوژه دیگر مباحث درون گروهی اصولگرایان بود که به فضای مجازی نیز کشیده شد.
از نظر برخی فعالان اصولگرای خوشخیم نیز چنین ائتلافی خواهد توانست به عنوان وزنهای در برابر جریان خالصسازی که حالا به منزل خود اصولگرایان نیز رسیده است، عمل نمایید. محمدباقر نوبخت اخیراً اظهار نمود که اگر مردم در انتخابات حضور یابند، علاوه بر مسئله حجاب هر موضوع دیگری نیز در چهارچوب قانون اساسی امکان طرح و حل و فصل خواهد داشت. وی با اشاره به آراء اندک نمایندگان انتخابی مجلس یازدهم، همچنین گفت: «یک مجلس با ۹ میلیون و ۱۰۰ هزار رای آیا میتواند بگویید که نماینده استعدادها و تنوع سلایق جامعه است».
نبردها و ضد و خوردهای فعلی میان اصولگرایان آنچنان پردامنه است که باعث سردرگمی ناظران شده است. ظاهراً حامیان دولت میخواهند این پیغام را به قالیباف برسانند که بیجهت منتظر یک دورهای شدن دوران ریاست جمهوری رئیسی نباشد، بلکه باید در اصل نگران یک دورهای شدن ریاست خود در مجلس باشد، حامیان قالیباف نیز نگران هستند که او به همان سرنوشت حدادعادل در مجلس دچار شود. از سوی دیگر حامیان مصاف و سعید محمد حتی از حمله به برخی چهرههای جبهه پایداری نیز ابایی ندارند و همزمان دولت نیز از نقدها و حملات آنها مصون نمانده است. برخی اعضای شریان نیز که از ابتدا قرار بود جریانی متحد جبهه پایداری و موازی با آنها باشد در نبرد سهم خواهی در لیست تهران و رقابت درون گروهی با آنها زبان به انتقاد گشود و رفقای هم جبههای را به سهم خواهی از سفره انقلاب متهم میکند.
در جاهیی ممه را از لولو می ترسانند مثل اینکه اصولگرایان را از حضور نوبخت در شهرستانها می ترسانند که بله ایشان فراکسیون قوی تشکیل میدهد و ... آفتاب نیوز اول برادری ات را ثابت کن بعد ادعای ارث کن.
این همه شعار می دهی اگر مثل 4 سال قبل که مجید انصاری حدود 68000 رای آورد اینها هم رایشان بیشتر نشود آنوقت باید با سرافکندگی مطالبت را پاک کنید شنیدید قدیما می گفتند حرف پیشکی مایه شیشکی