کد خبر: ۸۹۳۷۷
تاریخ انتشار : ۰۲ خرداد ۱۳۸۸ - ۱۵:۱۱
کسانی طمع کرده‌اند که از بانک‌ها برای جهت دادن به رأی مردم استفاده کنند

موسوی: گذرنامه ایرانی در طراز سومالی قرار گرفته است

تشکیل شوراها برای این بود که کسی مثل زمان قاجار تصمیم نگیرد
آفتاب‌‌نیوز :

آفتاب: مهندس میرحسین موسوی در جمع پرشور، بی‌نظیر و پرنشاط دانشجویان دانشگاه اصفهان با تاکید بر حق قانونی آزادی، گفت که کشور بدون آزادی می‌میرد. 

به گزارش گروه سیاسی آفتاب، میرحسین موسوی که خواستن آزادی را مثل خواستن هوا می‌داند، در سفر خود به اصفهان در سالن 6 هزار نفری نیلفروش زاده دانشگاه اصفهان که بیش از 11 هزار دانشجو در آن قرار گرفته بود بیان کرد: «بدون هوا همه خفه می‌شوند و بدون آزادی هم کشور می‌میرد».

کاندیدای دهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری که شنبه‌شب پس از 20 سال دوری تصویری، اولین برنامه تلویزیونی و رو در روی وی با مردم از شبکه یک سیما پخش شد، وجود آزادی در کشور را ضروری خواند و بیان کرد: «تحقق آزادی اندیشه فقط و فقط در گروی خواست مردم است که مطالبه اصلی آنها باشد».

در این لحظات دانشجویان با شعار «آزادی اندیشه بی‌موسوی نمی‌شه» او را مورد حمایت قرار دادند.

وی در ادامه با یادآوری شعارش «ایران پیشرفته با قانون و عدالت و آزادی» آزادی را ضامن عدالت و عدالت را ضامن آزادی خواند و گفت: «اگر اینها را تامین کنیم، می‌توانیم ایران پیشرفته داشته باشیم و با قانون‌شکنی، پشت کردن به اقتصاد ملی و ندادن حق مردم، به سمت ضعف و فروپاشی پیش می‌رویم».

برای حراست از آزادی‌ها باید به قانون برگردیم
باید جلوی سرپیچی دولت در برابر قانون را بگیریم

کاندیدای دهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری با تاکید بر اینکه برای حراست از آزادی‌ها و منافع مردم و حمایت از سفره‌های آنها و برای حمایت از اقتصاد ملی و اقتدار بین‌المللی ناچاریم به قانون برگردیم افزود: «با توجه به اتفاقاتی که در دولت کنونی شاهد بودیم باید مجموعه‌ای از قوانین جدید داشته باشیم که جلوی سرپیچی دولت در برابر قانون را بگیرد و اگر هم سرپیچی کرد با آن برخورد شود و همچنین در مورد کارهای غیرعقلانی نیز بتوان جلوی دولت را گرفت».

موسوی در ادامه با یادآوری اینکه دانشجو برای خود چیزی نمی‌خواهد بلکه دغدغه عظمت کشور و رفاه ملت را دارد بیان کرد: «دانشجو به دنبال حق مردم در رابطه با آزادی‌هایی است که در قانون اساسی بر آن تاکید شده است اما متاسفانه آن را فراموش کرده‌ایم».

سیاستی که ایران را ضعیف و ایرانیان را ذلیل کند، مورد تایید ملت نیست
نخست‌وزیر دوران دفاع مقدس، حفظ ایران بزرگ را در سایه عدالت و آزادی امکان‌پذیر دانست و افزود: «ما همه ایرانی و به دنبال عظمت ایران هستیم. هر سیاست و قدمی که ایران را ضعیف و ایرانیان را ذلیل کند، مورد تایید ملت ما نیست».

وی، هر سیاست خارجی که معطوف به عظمت ایران نباشد را مضموم خواند و بیان کرد: «آن سیاست خارجی که موقعیت ما را پایین بیاورد و ایرانیان را خجل کند نمی‌تواند مورد تایید ملت ما باشد. شهیدان ما خون داده‌اند تا ایران اسلامی در جهان با عظمت و اثرگذار باشد و نباید با کارهایی که حیثیت کشور ما را خدشه‌دار می‌کند، کشور را به خطر بیندازیم».

حرف ما با دولت این است که شما کاری می‌کنید که آبروی ایرانیان درجهان می‌رود
موسوی با تاکید بر اینکه حیثیت ما مربوط به یک نفر نیست اظهار کرد: «آیا دولت بدون در نظر گرفتن نظرات کارشناسی می‌تواند سیاست خارجی درستی داشته باشد؟ حرف ما با دولت این است که شما کاری می‌کنید که آبروی ایرانیان در سراسر جهان می‌رود. ملت ما چنین حقی به شما نداده است. ملت ما از دولت سوال می‌کند که آیا شما با همین سر و صدا، آبروی ملت را حفظ کرده‌اید؟ شما اقتدار ملت را تحت شعاع رفتار نسنجیده خود قرار دادید و ما را به جایی رساندید که گذرنامه‌های ما در طراز کشوری مثل سومالی قرار گرفته است». 

وی بازگشت به اجرای قانون را از برنامه‌های خود بیان کرد و گفت: «حیثیت ملی مربوط به یک نفر نیست مال همه ایرانیان است».

نامزد انتخابات ریاست جمهوری افـزود: «در سوییس آیا آبروی ملت ما حفظ شد، شما اقتـدار ملت را تحت الشعـاع بـرخی سیاست‌های نسنجیده خود قرار دادید».


همه اطلاعات دولت باید در اختیار ملت قرار بگیرد 
دانشجویی پرسید: «مشکل ما دروغ و فـریبکاری است شما بـایـد تکلیف 300 میلیارد دلاری را که از دست دادیم مشخص کنید».


موسوی در پاسخ با تاکید بر گردش آزاد اطلاعات در کشور گفت: «دولت نمی‌تواند هیچ سری به جز اسرار نظامی و امنیتی خاص آن هم در ذیل قانون داشته باشد و همه اطلاعات دولت باید در اختیار ملت قرار بگیرد و باید روشی در این زمینه داشته باشیم تا همه اطلاعات به طور شفاف در اختیار مردم و روزنامه‌نگاران قرار گیرد».

وی با بیان اینکه یکی از راه‌های اساسی مقابله با فساد همین مساله گردش آزاد اطلاعات است، افزود: «تمام هزینه‌های صورت گرفته از سوی دولت باید به صورت علمی و روشن برای مردم بیان شود و من این کار را خواهم کرد».

بدون آزادی، دستیابی به اهداف انقلاب ناممکن است
موسوی در ادامه دانشگاه را فضای نقد قدرت، نقد حکومت، نقد وضعیت اجتماعی و نقد مشکلات کشور خواند و افزود: «بدون نقد، یک نظام نمی‌تواند پایدار بماند. آزادی فضای نقد بهترین کمک به پایداری نظام است و نمی‌شود از آزادی صرف نظر کرد زیرا بدون آزادی دستیابی به اهداف انقلاب ناممکن است».

کاندیدای دهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری در پاسخ به پرسشی درباره مشکلات مربوط به بیکاری بیان کرد: «بالا بردن اشتغال در کشور ما بدون حمایت از اقتصاد ملی امکان‌پذیر نیست. دولت باید زمینه‌های وسیع سرمایه‌گذاری را فراهم کند و از تولید ملی چه در کشاورزی و چه در صنعت یا تجارت حمایت کند».

وی با بیان اینکه کشور ما از نظر محیط کسب و کار یکی از پایین‌ترین رتبه‌‌ها را دارد تاکید کرد که باید این مساله در کشور دگرگون شود.

موسوی، درحالی که سخنانش با شعار "مرگ بر دیکتاتور" دانشجویان قطع می‌شد، برگشت به قانون، برگشت به نظام برنامه‌ریزی و احیای تصمیم‌گیری‌های عقلانی را سه گام برای حل مشکل بیکاری برشمرد و افزود: «برای کم‌کردن آسیب‌پذیری قشرهای تحت فشار، گسترش دامنه بیمه، جزو اولین کارهایی است که در سطح روستاها و شهرهای کشور باید انجام شود و من این مساله را پیگیری خواهم کرد».

طیف عظیمی از قانون گریزی‌ها را شاهد بودیم
در این جلسه که نمایندگان دانشجویان از دانشگاه‌های مختلف اصفهان مطالبات خود را مطرح و پرسش‌هایشان را بیان می‌کردند، یکی از دانشجویان درباره تضمین رعایت قانون اساسی درباره مسایل مختلف سوال کرد و موسوی با اشاره به اینکه پدیده جدیدی را در چند سال اخیر شاهد بودیم که آن طیف عظیمی از قانون گریزی‌هایی است که هرگز به ذهن ما نمی‌آمد بیان کرد: «کشور را مجموعه‌ای از ساختارهای درهم پیچیده اداره می‌کند و البته افراد هم تاثیری به‌سزا دارند. وقتی این ساختارها، شوراها و رویه‌های تصمیم‌گیری را از بین می‌بریم، آن هم نه از راه قانونی مشکلاتی در کشور به وجود می‌آید که تنها با نقد درست می‌توانیم به وسعت این مشکلات و اثراتی که در آینده می‌گذارند، پی ببریم».

وی ادامه داد: «به‌عنوان مثال بخش عمده‌ای از تعیین ارزش پول ملی بر عهده نظام بانکی است. قانون، جایگاه سیاست‌های پولی و دستگاه‌های مربوطه را تعیین کرده و شوراهایی نظیر شورای اقتصاد یا شورای پول و اعتبار در این رابطه تشکیل شده است؛ برای اینکه هیچ کس یک تنه مثل زمان قاجار نتواند تصمیم بگیرد».

موسوی با بیان اینکه وقتی شوراها را حذف می‌کنیم و آنها را در کمیسیون‌های دولتی ادغام می‌کنیم، مشکلات فراوان به وجود می‌آید، به عنوان کسی که 8 سال ریاست دولت را به عهده داشته است گفت: «کمیسیون‌های دولت مهم‌اند اما تحت نفوذ رییس دولت هستند بنابراین با این کار عملا نظامی که از عقلانیت استفاده می‌کند را منحل کرده‌ایم و در اختیار یک ذهن قرار داده‌ایم».

وی نتیجه چنین سیاست‌هایی را تورم عظیم و اقتصاد صدقه‌ای خواند و گفت: «در غیاب شورای پول و اعتبار کسانی می‌توانند به این طمع بیفتند که از اهرم بانک‌ها برای جهت دادن به رای مردم استفاده کنند».

وقتی در کشور، قانون بی‌مقدار شود باید احساس خطر کنیم
موسوی ادامه داد: «زمانی که دامنه قانون‌گریزی گسترش یابد و بحث صدها تخلف در بودجه یک‌سال کشور را شاهد باشیم، بعد از 5، 6 سال امکان هر چیزی در کشور وجود دارد و آیا این برگشت به قهقرا نیست»؟

نخست‌وزیر دوران دفاع مقدس افزود: «مگر در آستانه تغییر دولت قاجار چه اتفاقی افتاد؟ در آن دوران قانون بی‌مقدار شد و در کشوری که قانون بی‌مقدار شود و دولت در مقابل قانونی که مجلس همسو با آن، آن را وضع می‌کند، بایستد باید احساس خطر کنیم».

موسوی همچنین در پاسخ به سوالی درباره جایگاه معلمان در کشور، به این موضوع اشاره کرد که بسیاری از بزرگان نظیر باهنر و رجایی معلم بودند اظهار کرد: «معلمان نقش عظیمی را در تربیت نسل جوان ایفا می‌کنند. اگر معلم آزاده و سرافراز نداشته باشیم و در عوض معلمی داشته باشیم که غم سفره خود را داشته باشد و دچار تهدید و مشکل شود، نباید انتظار داشته باشیم که بتوانند نقش خود را در رابطه با فرزندان‌مان به درستی ایفا کنند».

وی اظهار کرد: «سهمی که ما برای آموزش و پرورش نسبت به تولید ناخالص ملی در کشور در نظر می‌گیریم بسیار پایین است و باید بالاتر برود؛ بسیاری از معلمان ما مشکل حقوق‌های معوقه دارند و در آستانه انتخابات سعی شد که به این مساله پرداخته شود».

تشکل‌های دانشجویی باید در دانشگاه‌ها آزاد باشند
وی همچنین بر فعالیت آزادانه تشکل‌های دانشجویی تاکید کرد و گفت: «تشکل‌ها باید در دانشگاه‌ها آزاد باشند. ما به دانشگاه مستقل و آزاد و به اساتید مستقل نیاز داریم. دانشجو نباید از ستاره‌دار شدن، محروم شدن و اخراج شدن احساس فشار و خطر کند».

کاندیدای دهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری در پاسخ به سوالی درباره قومیت‌ها نیز با اشاره به وجود دو نگاه تهدید و فرصت به قومیت‌ها در کشور گفت: «هویت ملی ما از مجموعه قومیت‌های مختلف تشکیل شده است و ما نمی‌توانیم این‌ها را از هم جدا کنیم».

درباره قومیت‌ها خوب عمل نشده است
وی با بیان اینکه به دلیل حاکمیت نگاه امنیتی به قومیت‌ها، در رابطه با آنها خوب عمل نکرده‌ایم. بهترین راه برای حل این مشکل عمل به قانون و به ویژه اصول 15 و 12 آن است و من این کار را انجام خواهم داد.

دوم خرداد را پاس می‌داریم
موسوی در دانشگاه اصفهان ضمن گرامیداشت سالروز فتح خرمشهر و تسلیت ایام شهادت حضرت فاطمه زهرا(س) ، به قرار داشتن در سالروز حماسه دوم خرداد اشاره کرد و گفت: «ما دوم خرداد را پاس می‌داریم».

وی همچنین درباره اصفهان گفت: «اصفهان شهر فرهنگ، آزادی، شهر دانشجویان، فرهنگیان و شهر تاریخی کشور ماست و بخشی عمده از هویت ملی ما از هویت این شهر سرچشمه می گیرد. اصفهان مملو از آزادی‌ها و اندیشه‌های روشن است و برپایی این جلسه باشکوه شاهدی روشن بر این مساله است».

موسوی که با استقبال بی‌نظیر دانشجویان مواجه شده بود در پایان سخنانش در حالی که نمادها و پرچم‌های سبز دانشجویان شکوه و زیبایی به مراسم بخشیده بود، اظهار امیدواری کرد که رنگ سبز توسعه، سراسر کشور را فرا بگیرد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین