کد خبر: ۸۹۴۴۶۳
تاریخ انتشار : ۰۵ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۲:۵۹

بلینکن دستور پمپئو در حمایت از شهرک‌سازی اسرائیل را لغو کرد

«آن‌ها همچنین با قوانین بین المللی مغایرت دارند. دولت آمریکا همچنان با گسترش شهرک سازی به صورت جدی مخالف است. به نظر ما، این اقدام فقط امنیت اسرائیل را تضعیف می‌کند.»
بلینکن دستور پمپئو در حمایت از شهرک‌سازی اسرائیل را لغو کرد
آفتاب‌‌نیوز :

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا از طرح اسرائیل برای ساخت سه هزار شهرک جدید در کرانه باختری اشغالی ابراز تاسف و ناامیدی کرد و گفت که آمریکا مخالف جدی شهرک سازی‌های جدید اسرائیل است.

آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا روز جمعه به وقت محلی در نشستی خبری در بوئنوس آیرس، آرژانتین افزود: «ما از این طرح ناامید هستیم. سیاست دیرینه آمریکا در دولت‌های جمهوری خواه و دموکرات بر این اصل بودن که شهرک سازی‌های جدید برای دستیابی به صلح پایدار نتیجه معکوس دارند.»

وزیر خارجه آمریکا افزود: آن‌ها همچنین با قوانین بین المللی مغایرت دارند. دولت آمریکا همچنان با گسترش شهرک سازی به صورت جدی مخالف است. به نظر ما، این اقدام فقط امنیت اسرائیل را تضعیف می‌کند.

کاخ سفید نیز طرح‌های جدید اسرائیل برای توسعه شهرک‌سازی در کرانه باختری را باعث تاسف و ناامیدی خواند و ادامه شهرک‌سازی اسرائیل در سرزمین‌های فلسطینی را برخلاف قانون بین‌المللی دانست.

معاون سخنگوی کاخ سفید تصریح کرد: جو بایدن رئیس جمهور آمریکا همچنان به طور کامل به تعهد امکان دستیابی به راه‌حل دو کشوری پایبند است.

او همچنین مدعی شد: پس از پایان عملیات نظامی، حماس جایی در آینده حکمرانی غزه نخواهد داشت.

آمریکا به رغم حمایت‌های همه جانبه از رژیم اسرائیل در جنگ کنونی که از هفتم اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) آغاز شده، در تلاش است با میانجیگیری مصر و قطر، توافق دوباره‌ای میان اسرائیل و حماس برای برای آزادی اسرا و وقفه دوباره در این جنگ برقرار شود.

«ویلیام برنز» رئیس سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) به تازگی به سرزمین‌های اشغالی فلسطین سفر و با «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر و «دیوید بارنیا» رئیس سازمان امنیت اطلاعات خارجی رژیم اسرائیل (موساد) دیدار و گفتگو کرد. «آنتونی بلینکن» وزیر امور خارجه آمریکا نیز در سفر به منطقه خاورمیانه اعلام کرد هنوز امکان دستیابی به توافق آتش بس میان تل‌آویو و جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) و آزادی اسرا وجود دارد.

رابرت وود معاون سفیر آمریکا در سازمان ملل سوم اسفند ۱۴۰۲ برابر با ۲۲ فوریه ۲۰۲۴ در نشست شورای امنیت سازمان ملل گفت: همه ما می‌خواهیم شاهد پایانی پایدار برای این درگیری باشیم. آتش بس موقت مشروط به توافق برای آزادی گروگان‌ها اولین گام است. باز هم این بهترین راه پیش رو است. ایالات متحده به فشار بر طرفین برای دستیابی به توافقی ادامه خواهد داد که گروگان‌ها را به خانه بازگرداند و امکان آتش‌بس موقت شش هفته‌ای را فراهم کند.

معاون نمایندگی آمریکا در سازمان ملل ادامه داد: حمایت شورای امنیت از این دیپلماسی برای افزایش فشار بر حماس برای پذیرش توافق روی میز ضروری است. تضمین آن توافق و اجرای موفقیت آمیز آن روشی است که ما پایه و اساس یک صلح پایدار را پی ریزی می‌کنیم.

اظهارات رابرت وود دیپلمات ارشد آمریکا در سازمان ملل در حالی است که «ماجد محمد الانصاری» سخنگوی وزارت امور خارجه قطر گفته است: «اظهارات بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل مبنی بر فشار قطر به حماس برای آزادی گروگان‌ها چیزی جز تعلل و طولانی کردن جنگ نیست.»

او تصریح کرده است: «نخست‌وزیر اسرائیل خوب می‌داند که قطر از روز اول متعهد به میانجیگری، پایان دادن به بحران و آزادی گروگان‌ها بوده است. آتش‌بس بشردوستانه که باعث آزادی ۱۰۹ گروگان شد، ثابت کرد که مذاکره تنها راه حل برای بازگرداندن آن‌ها و پایان دادن به تشدید تنش است».

روزنامه «هاآرتص» اسرائیل گزارش داده است که توافق حماس و اسراییل در زمینه تبادل اسیران تا پیش از فرارسیدن ماه مبارک رمضان قطعی خواهد شد. اسرائیل مدعی است که همچنان ۱۳۴ اسیر این رژیم در غزه هستند، همزمان نیز منابع فلسطینی اعلام کردند که حدود ۸ هزار و ۸۰۰ فلسطینی نیز همچنان در زندان‌های اسرائیل بسر می‌برند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین