آفتابنیوز : آفتاب: کروبی، کاندیدای انتخابات دهمین دوره ریاستجمهوری در اولین نطق تلویزیونی خود گفت: «ما میتوانیم با همه قدرتها رابطه و مذاکره داشته باشیم، البته این اقدامات را میتوان طی مراحلی انجام داد».
حجتالاسلام مهدی کروبی دبیر کل حزب اعتماد ملی و کاندیدای دهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری، یکشنبهشب در اولین نطق تلویزیونی خود طی سخنانی در خصوص انگیزههای ورود به صحنه انتخابات گفت: «بنده عنصری کوچک از این انقلاب هستم که از سال 41 وارد عرصه شده و تجربیات زیادی نیز دارم».
وی افزود: «در ماجرای مسجد اعظم قم در یک حرکتی که حتی اجازه نمیدادند که ما برای امام شعار دهیم حرکت کرده و در این حرکت مورد ضرب و شتم نیز قرار گرفتیم».
دبیر کل حزب اعتماد ملی تصریح کرد: «پس از اینکه انقلاب پیروز شد مسئولیتهای مختلفی داشتهام لذا کاملاً قدرت را شناخته و البته ارتباط مستمری نیز با مسئولان و مراجع تقلید داشتهام».
کروبی ادامه داد: «در همه دولتها با تمام افتوخیزهای آنها حضور داشتهام و عضو فعالی نیز در مجلس شورای اسلامی طی دورههای مختلف بودهام لذا تجربیاتی دارم که معتقدم دیگران این تجربیات را ندارند».
وی خاطرنشان کرد: «در بخشهایی که باید وارد میشدم و مشکل را حل میکردم وارد شده و مشکلات را حل کردهام و اگر خودستایی نشود امتیازاتی دارم که میتوانم در این موقعیت حساس در کشور نقش خوبی ایفا کنم».
دبیر کل حزب اعتماد ملی اضافه کرد: «با همه تجربیات و خدماتی که انجام دادهام و کسانی که همراه بنده هستند، میتوانم از آنها در همه بخشها استفاده کنم که البته نمونه بارز آن همراهان را نیز در این انتخابات شاهد هستیم».
کروبی تأکید کرد: «امام سه کلمه دارد که بسیار مهم است و آن جمهوریت، اسلامیت و ایرانیت نظام است که ما در حال حاضر احساس میکنیم با ان اهتمامی که امام روی آنها داشت این سه کلمه در حال حاضر آسیب میبیند».
وی اظهار داشت: «ما اساس نظام را در این سه مورد میبینیم از اینرو هر کدام از این موارد آسیب بینند طرف مقابل آنها نیز آسیب خواهد دید و در نهایت تبعات زیادی نیز خواهد داشت».
دبیر کل حزب اعتماد ملی با اشاره به جمهوریت نظام گفت: «مسئولان محدودیتهایی به وجود میآورند و جلوی حقوق مردم را میگیرند، نظارت وجود دارد ولی عدم تأیید صلاحیتهای گسترده نوعی سرخوردگی بوجود میآورد لذا متأسفانه از نیروهای وفادار انقلاب نیز میشنویم که میگویند آن کسی که میخواهد انتخاب شود، میشود. در حالی که اینچنین نیست و تصیمیم نهایی با مردم است».
کروبی ادامه داد: «دخالت نیروهای سازمانیافته غیر رسمی و ورود آنها به انتخاباتها محدودیتهایی را بوجود میآورد؛ از اینرو امام نیز حساسیت داشت که کوچکترین دخالتی اگر موجب کمانگیزه شدن مردم میشد امام شخصاً وارد شده و مشکل را حل میکرد».
وی خاطرنشان کرد: «میخواهم بگویم که اقداماتی اگر موجب محدودیت برای جمهوریت نظام میشد امام وارد آن مسئله شده و مشکل را برطرف میکرد».
دبیر کل حزب اعتماد ملی با اشاره به اسلامیت نظام تأکید کرد: «امام یک اسلام مترقی و باصلابت در مقابل دشمنان را به جامعه معرفی کرد، اسلامی را که امام معرفی کرد اسلامی بود که مردم به آن عشق میورزیدند ولی در حال حاضر اسلام از نظر خرافهگرایی و حرفهایی زده میشود، مورد تعرض است».
کروبی اضافه کرد: «امام حریم اقلیتهای مذهبی را آنچنان نگه میداشت که وقتی در بولتنی میآید که یک مدرسه متعلق به زرتشتیان در دهات اردکان به اشغال درآمده، دستور میدهند که مدرسه را به آنها بازگردانید».
وی افزود: «اسلامی که امام معرفی کرد، اسلام ناب محمدی بود که مردم به آن عشق میورزیدند».
کروبی در ادامه گفت: «الان میبینیم که امام زمان و خیلی احکام، وسائل و ابزاری شده است برای حکومت کردن، در حالی که امام(ره) خودش را وارد این بحثها نمیکرد».
وی با بیان اینکه اسلام از لحاظ خرافهگرایی و حرفهای نامربوطی که زده میشود مورد تعرض قرار گرفته است، افزود: «یک آدمهای نیرومندی از این حرفها میزنند آنوقت ما کارشان نداریم بعد میرویم مثلا یک زنی را در شازند دستگیر میکنیم که چرا او میگوید من با امام زمان(عج) ارتباط دارم؛ یا میرویم آخوندی را در تهران دستگیر میکنیم».
این کاندیدای دهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری ادامه داد: «جمعی روی کار آمدند و دارند این کارها را ترویج میکنند، آنوقت دیگران هم که تبعیت میکنند، میگویند آنها شیاد هستند».
کروبی با بیان اینکه کار به جایی رسید که برخی بزرگان وارد شدند، افزود: «میرفتند پشت سر امام زمان نماز میخواندند و وقتی هم که کسی نمیدید لااقل میگفتند لقمه حرام خوردی که نمیبینی».
کروبی افزود: «این تحجری که گفتم از قبل بوده و هست ولی در حال حاضر این تحجر دارد میداندار میشود البته در همه جا هم وجود دارد ولی ما هستیم که باید بتوانیم از اسلام حفاظت کنیم البته نه آن اسلامی که سر میبرد بلکه اسلامی که امام گفته است».
وی با اشاره به ایرانیت نظام خاطرنشان کرد: «ایرانیت نظام که میگوییم منظورمان بسیار فراتر از مسائل ملی و ملیگرایی است، ایرانی با این تمدن و موقعیت جهانی ما امروز شاهد هستیم که سیاستهای غلط در حال تضعیف آن است در حالی که ما در حال حاضر موقعیت خوبی داریم».
دبیر کل حزب اعتماد ملی اضافه کرد: «سیاست ما سیاست گفتوگو و تعامل نبود بلکه سیاستی که بسیاری از مواقع نسنجیده بوده که مشکلاتی نیز بوجود آورده است لذا اگر یک تحرک و حرکت خوبی انجام شود ما میتوانیم قدمهای بسیار خوبی برداریم».
کروبی خاطرنشان کرد: «با همسایگان، اروپا و قدرتهای بزرگ وضعیتمان این است، عدهای فکر میکنند یا تسلیم یا تقابل؛ نه اینچنین نیست ممکن است با تعامل باشد. چرا که ما میتوانیم با همه قدرتها رابطه و مذاکره داشته باشیم که البته طی مراحلی میتوان این اقدامات را انجام داد».
وی با اشاره به قطع رابطه طولانی مدت با آمریکا اظهار داشت: «حتی همین آمریکا که قطع ارتباط ما با آن اینقدر طولانی شده است در چارچوب منافع ملی میتوانیم با آنها ارتباط داشته باشیم البته تحرک و حرکتی نیز در مسائل سیاسی میتوانیم صورت بدهیم».
دبیر کل حزب اعتماد ملی تصریح کرد: «در این 4 سال آنقدر حرفهای نسنجیده و بیخاصیت زدهایم که به افرادی که در غربت بودند یا حداقل تصفیهحساب سیاسی با ما میکردند، یک مجموع لشکر به لشکر آنها اضافه کردیم، لذا یک حرکت جمعی علیه ما در حال انجام است».
کروبی اظهار داشت: «ما باید از یک سیاست معقول و مترقی با استفاده از کارشناسان استفاده کنیم و ایران را به آن جایگاه خوب خود برسانیم».
حجتالاسلام مهدی کروبی با بیان اینکه من اولین نفری هستم که اعلام کردم وارد صحنه انتخابات میشود و شاید اولین کسی هستم که برنامههایش را اعلام کرد، اظهار داشت: «اولین کلمهای که گفتم، کلمه تغییر بود و بعد از مطرح کردن آن، برنامههایم را اعلام کردم».
وی با اشاره به صدور اولین بیانیه انتخاباتیاش در بهمن ماه سال گذشته با موضوع احیای مدیریت و برنامهریزی و شوراها، تصریح کرد: «مدیریت و برنامهریزی مغز کشور است اما متأسفانه منحل شد که این مشکلات جدی برای کشور دارد».
کاندیدای دهمین دوره انتخابات ریاستجمهوی با تأکید بر اینکه اولین برنامهام احیای مدیریت و برنامهریزی و تقویت این مراکز نظارتی است، گفت: «بیانیه دوم من در مورد سهام نفت بود که در این باره گفته شد که یک حرکت مبارکی در سالها قبل برای ملی شدن صنعت نفت انجام شد اما آن ملی شدنی که میخواستیم نشد تا مردم سهیم باشند، بلکه همواره پول نفت در اختیار دولتها بوده و هر وقت هم این پول بیشتر بوده، مشکلات جدیتری بوجود آمده است».
کروبی افزود: «پول سنگین و بیسابقهای در اختیار دولت نهم بود که باید توضیح دهد با این پول و درآمد بیسابقه نفت با قیمت بشکهای 100 و حتی 120 دلار، چه تغییری در جامعه بوجود آمده است» ؟
وی ادامه داد: «مردم بیکاری، گرانی، تورم و رکود را با وجودشان لمس میکنند و نیازی به نظرسنجی و شاخصهای بانک مرکزی وجود ندارد».
این کاندیدای دهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری با اشاره به سومین بیانیه انتخاباتی خود که در فروردین ماه سال جاری و با موضوع حقوق شهروندی منتشر شد، اظهار داشت: «حقوق شهروندی را در چارچوب قانون اساسی در رابطه با زنان، اقوام و مذاهب مختلف دنبال خواهم کرد».
کروبی با بیان اینکه یک محدودیتهای بیجهت و مزاحمتهای بیجا و ورود به حریم خانوادهها برای مردم به وجود آمده است، گفت: «در کل به دنبال حقوق شهروندی در چارچوب قانون اساسی و با اصول معطل مانده آن خواهیم بود».
وی با اشاره به مسئله آموزش و پرورش و همچنین بیمه درمانی، گفت: «اگر سهام نفت را اجرا کنیم، بیمه درمانی خود به خود و به صورت اتوماتیک حل میشود».
این کاندیدای انتخابات دهمین دوره ریاستجمهوری با اشاره به برنامه خود برای ایجاد بیمه تحصیلی، خاطرنشان کرد: «یکی از برنامههایم این است که بیمه تحصیلی را از ابتدای دبیرستان شروع کنیم و هر قدری که دانشآموز پرداخت، دو برابرش را ما برای این بیمه بپردازیم».
کروبی در ادامه با بیان اینکه ما مدعی نیستیم که برنامههایمان کامل و بینقص است، افزود: «این برنامهها را در معرض افکار عمومی قرار میدهیم و از همه نیروها و همه نقطهنظرات استفاده میکنیم».
وی همچنین با اشاره به اینکه یکی از مسائل بسیار مهم این است که دولت باید نظارت کند اما تصدیگری نکرده و اینقدر در بخش خصوصی دخالت نکند، اظهار داشت: «دولت باید برای بخش خصوصی تسهیلات و امنیت ایجاد کرده و پشتوانه آن باشد تا این بخش فعال شود».
دبیر کل حزب اعتماد ملی در ادامه با تأکید بر لزوم جذب سرمایه سرمایهداران داخلی، ایرانیان خارج از کشور و سرمایهگذاری خارجی، گفت: «البته باید در تمام این موارد منافع ملی و اصول را به طور کامل رعایت کنیم».
کروبی همچنین با اشاره به امتیازات گردشگری ایران و با تأکید بر لزوم تقویت صنعت گردشگری، افزود: «تقویت این بخش ممکن نیست مگر با تغییر سیاست خارجی؛ یعنی اینکه اصول را رعایت کنیم اما لازم نیست که تقابل داشته باشیم، البته هر دولتی که خواست به ما زور بگوید باید در مقابلش بایستیم».
وی در ادامه سخنان خود اظهار داشت: «بنای من این است که اگر مردم به من رأی دادند، گزارش جامعی از اوضاع فعلی تهیه کنم و آن را به مردم گزارش دهم و بنا ندارم به دولتهای قبلی بپیچم و هر جا که کم آوردم به دولتهای گذشته بشکنم».
این کاندیدای انتخابات دهمین دوره ریاستجمهوری خاطرنشان کرد: «ادعا میکنم میتوانم کابینهای تشکیل دهم که کمنظیر و دلسوز برای کشور و نظام و علاقمند به ایران و سرافرازی ایران باشد».
کروبی در ادامه با بیان نباید بحرانسازی کنیم و آنرا به دیگران بشکنیم، افزود: «ببینید بانکهای خصوصی الان چه مشکلاتی دارد و حتی مدیرعامل برخی تا مرز بازداشت هم رفتند».
وی تأکید کرد: «اگر میخواهیم رونق اقتصادی باشد، تورم بالا نباشد و همه کار داشته باشند، راهی نداریم جز اینکه بخش خصوصی را در اولویت قرار دهیم و طبیعتا باید کنترل کنیم تا در این راه سوءاستفاده صورت نگیرد و همین بخش خصوصی به یک مشکل تبدیل نشود که البته این هم کار آسانی است».
کاندیدای دهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری در ادامه سخنان خود گفت: «الان نه معلم، نه کارگر، نه دانشجو و نه استاد امنیت ندارند و این همه استاد که سرمایه و افتخار و وزنه بودند، حذف شدند و همه آنها رنجیدهاند، ولی امیدواریم بتوانیم فضای صمیمی و خوبی را بوجود آوریم».
کروبی با بیان اینکه اگر مردم به من رأی دادند، انتقادات و پرخاشها را تحمل میکنم، گفت: «همچنین با صدا و سیما همکاری خوبی خواهم داشت و هر وقت هم لازم شد، به مردم گزارش میدهم».
وی افزود: «اگر وعدهای به مردم دادم، دنبالش هستم و اگر روزی آن را اجرا نکردم، دلیلش را صاف به مردم میگویم که یا ضعف من بوده، یا ضعف همکاران و یا موانعی در سر راه بوده است و البته این موانع را هم کلی نمیگویم بلکه میگویم که چه چیزی مانع شده است و مردم را در نگرانی و ابهام نمیگذارم».