طی تقریبا پنج ماه پس از حمله حماس به اسرائیل در ۷اکتبر که اساسیترین بحران سیاست خارجی ریاستجمهوری بایدن بود، دونالد جی.
ترامپ به طرز محسوس و عجیبی درباره این موضوع صحبت نکرده است. او از بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل انتقاد کرد؛ اما بلافاصله عقبنشینی کرد و به استانداردهای پیشین خود که حمایت از او بود بازگشت. او ادعاهای مبهم کرده است که اگر رئیسجمهور بود، حمله (۷اکتبر) هرگز اتفاق نمیافتاد. اما رویکرد کلی او «باری به هر جهت» بوده است.
دونالد ترامپ یک ماه پس از حمله در مصاحبه با Univision گفت: «بنابراین شما جنگی دارید که در جریان است و احتمالا باید اجازه دهید این اتفاق بیفتد؛ زیرا افراد زیادی در حال دست و پنجه نرم کردن با مرگ هستند.» او سپس گفت که توصیه اصلیاش به نتانیاهو و اسرائیلیها این است که با «روابط عمومی» بهتر کار کنند؛ زیرا فلسطینیها «در حال شکست دادن اسرائیل در جبهه روابط عمومی هستند.» رویکرد غیرمنتظره ترامپ به مناقشه خونین خاورمیانه منعکسکننده تغییر عمیق ضد مداخلهجویانه او در حزب جمهوریخواه در هشت سال گذشته است. همچنین وی ممکن است احساساتش را نسبت به نتانیاهو تغییر دهد و شاید هرگز او را به خاطر تبریک به جو بایدن برای پیروزی در سال۲۰۲۰ نبخشد.
ترامپ هیچ انتقاد اساسی از واکنش بایدن به حمله حماس و انتقامجویی اسرائیل در غزه ارائه نکرده است. در عوض، او تقصیر تمام بحران را به گردن «ضعف» بایدن انداخته است، به همان شیوهای که اغلب در هنگام وقوع خشونت و درگیری یا تراژدی انجام میدهد. رئیسجمهور سابق در ۲۳فوریه در جمع مردم در «راکهیل» در ۲۳فوریه گفت: شاید آن مشکلی که الان دارید را نداشتید؛ جایی که اسرائیل در هفتم اکتبر بهطرز وحشتناکی مورد حمله قرار گرفت.» این تمرینی برای حملات بعدی ترامپ علیه بایدن بود.
غیرقابل تصور است که در حزب جمهوریخواه پیش از ترامپ، یک حمله بزرگ و اساسی علیه اسرائیل صورت گرفته باشد و پرچمدار آنها تا این حد منفل بوده یا سکوت کرده باشد. جان بولتون، مشاور امنیت ملی سابق دونالد ترامپ که به منتقد شدید او تبدیل شده است و مدتهاست که در حمایت از اسرائیل جنگطلب سخن میگوید، تصریح میکند: «اسرائیل یکی از نزدیکترین متحدان آمریکاست که مورد حمله قرار گرفته و این خیرهکننده است که در چنین شرایطی از ترامپ خیلی کم شنیدهاید.»
با این حال، افراد نزدیک به ترامپ برای ارائه برنامههای دقیقتر سیاست خارجی - درباره اسرائیل یا هر موضوع دیگر- چندان عجلهای به خرج نمیدهند. در سال۲۰۱۶، ترامپ یک سخنرانی مهم و تعدادی مصاحبه درباره سیاست خارجی انجام داد؛ اما مشخص نیست که آیا او در این کمپین هم همین کار را خواهد کرد یا خیر؟ او در حال حاضر اسنادی در دفتر خود دارد و هنگامی که نوبت به حمایت از اسرائیل میرسد، مشاوران او این سابقه را غیرقابل استیضاح میدانند و میگویند کارنامه او در دفاع از اسرائیل روشن است.
کارولین لیویت، سخنگوی ستاد انتخاباتی وی گفت: «رئیسجمهور ترامپ بیش از هر رئیسجمهور آمریکایی در تاریخ برای اسرائیل کار انجام داده و اقدامات تاریخی وی در خاورمیانه ثبت شده است که صلح بیسابقهای را ایجاد کرد.
وی افزود: «وقتی دونالد ترامپ به دفتر بیضی بازگردد، اسرائیل بار دیگر محافظت خواهد شد، دشمنان آمریکا عقب خواهند نشست، تروریستها تعقیب خواهند شد و خونریزی پایان خواهد یافت.» علاوه بر این، ترامپ درباره موضع خود در قبال اسرائیل و غزه با هیچ مخالفتی در حزب خود مواجه نشده است.
در مقابل، حزب دموکرات بهدلیل درگیری اسرائیل و حماس از درون در حال فروپاشی است. بایدن در انتخابات مقدماتی میشیگان روز سهشنبه با رای اعتراضی مواجه شد که هدف آن تحت فشار قرار دادن او برای تغییر رویکردش در قبال درگیریها در غزه بود. یک نظرسنجی نیویورکتایمز/کالج سیهنا در دسامبر نشان داد که رایدهندگان زیادی نسبت به مدیریت او در مناقشه اعتراض دارند.
در میان رایدهندگان ۱۸ تا ۲۹ساله -که گروه جمعیتی مهمی برای موفقیت انتخاباتی دموکراتها در سالهای اخیر است– نسبت به مدیریت بایدن در غزه معترض هستند. ترامپ با اشتیاق از اخبار مربوط به ترقیخواهان جوان که بر سر اسرائیل علیه بایدن میجنگند، استفاده کرده است. کمپین او و متحدانش قصد دارند از این دودستگی به نفع خود سوءاستفاده کنند. به گفته دو نفری که در این زمینه آگاهی دارند، جمهوریخواهان و متحدان ترامپ در میشیگان بهدنبال تبلیغی بودهاند که نشان دهند بایدن در کنار اسرائیل ایستاده است و از این بابت از وی تشکر کردهاند.
متحدان ترامپ با تاکتیکهای پنهانی مشابهی را برای سرکوب رأی دموکراتها در دو مبارزات انتخاباتی قبلی او به کار گرفتهاند. اما با توجه به اینکه سیاست خاورمیانهای ترامپ بهعنوان رئیس جمهور، بهطور غیر قابل باوری به سود اسرائیل بوده، ایده اخیر، بهویژه جسورانه بوده است. او تقریبا هر چیزی را که میخواست به نتانیاهو داد، از جمله انتقال سفارت آمریکا به قدس و به رسمیت شناختن حاکمیت اسرائیل بر بلندیهای جولان، معکوس کردن دههها سیاست خارجی آمریکا و مقابله با سازمان ملل، در حالی که فلسطینیها را با کاهش کمکها و مجازاتهای دیپلماتیک سرکوب کرد.