کد خبر: ۸۹۷۲۷۵
تاریخ انتشار : ۱۹ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۹:۲۶

هشدار به اصفهانی ها درباره چهارشنبه سوری

 در حالیکه تنها چند روز تا برگزاری آیین ملی چهارشنبه آخر سال (چهارشنبه سوری) باقی مانده، اخباری درباره میزان تلفات و مصدومیت‌ها منتشر شده که برخورد‌ها و اقدامات پیشگیرانه را در برداشته است.
هشدار به اصفهانی ها درباره چهارشنبه سوری
آفتاب‌‌نیوز :

تدابیر اتخاذ شده برای برگزاری آیین چهارشنبه سوری با رویکرد پیشگیری از بروز آسیب‌های احتمالی جانی و مالی برای شهروندان و برقراری نظم و انضباط عمومی در برگزاری این آیین سنتی است.

با توجه به اینکه هرساله تعدادی از هنجارشکنان به بهانه چهارشنبه سوری با رفتار‌های ضد اجتماعی و استفاده از مواد محترقه و صوتی آرامش شهروندان را بر هم می‌زنند این تدابیر می‌تواند امنیت عمومی را در این شب ایجاد کند.

بنا به اعلام مدیرکل پزشکی قانونی اصفهان، همواره در روز‌های منتهی به چهارشنبه آخر سال با حوادثی که منجر به فوت و یا مصدومیت تعدادی از هموطنان می‌شود مواجه هستیم.

منصور فیروزبخت افزود: در سالجاری نیز شاهد انتشار اخباری در مورد آسیب دیدن تعدادی از هموطنان بر اثر حوادث ناشی از انفجارمواد محترقه بوده ایم.

وی اظهار داشت: از ابتدای سالجاری تاکنون، پنج نفر (همگی مرد) بدنبال انفجار مواد محترقه در استان جان خود را از دست دادند که همگی این متوفی‌ها در سنین جوانی و نوجوانی قرار داشته اند.  افراد در تماس با مواد محترقه و منفجره با مکانیسم‌های متعددی دچار آسیب می‌شوند؛ آسیب‌ها می‌تواند ناشی از برخورد ترکش ماده انفجاری تا سوختگی حرارتی و یا شیمیایی و یا قرار گرفتن در معرض موج انفجار باشد.

مدیرکل پزشکی قانونی اصفهان افزود: این حوادث عوارض متعددی مانند نابینایی، قطع عضو، سوختگی‌های وسیع، جوشگاه‌های دائمی روی صورت و بدن، ناشنوایی و دیگر نقایص را موجب می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: آسیب‌های روانی ناشی از استرس وارده به افراد، یکی دیگر از این نوع صدمات است که انتظار می‌رود با رعایت حقوق یکدیگر و اجتناب از رفتار‌های پرمخاطره، شاهد پایان سالی آرام، ایمن و بسیار کم خطرتر نسبت به سال‌های گذشته باشیم.

سخنگوی سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری اصفهان نیز از انفجار ناشی از ساخت مواد محترقه مربوط به چهارشنبه آخر سال در این استان خبر داد که به مصدومیت چهار نفر منجر شد.

محمد شریعتی افزود: این حادثه در پی ساخت ترقه دست ساز در محل پارکینگی در خیابان کاوه اصفهان گزارش شد که در پی آن چهار جوان ۱۵ تا ۱۹ سال مصدوم شدند.

وی یادآور شد: ۲ نفر از مصدومان حادثه دچار سوختگی دست، صورت و بدن و ۲ نفر دیگر نیز دچار مصدومیت جزیی شدند که برای درمان به بیمارستان امام موسی کاظم (ع) منتقل شدند.

کشف مواد محترقه و برخورد با فروشندگان و توزیع کنندگان

پلیس هر سال از ماه‌ها پیش از فرا رسیدن چهارشنبه آخر سال به هشدار‌ها درباره برخورد با تهیه‌کنندگان و توزیع کننندگان مواد محترقه می‌پردازد.

در سال جاری نیز بنا به اعلام جانشین فرمانده انتظامی استان اصفهان، بیش از ۶۳ هزار ماده محترقه غیر مجاز در ماه جاری کشف شده که ایت کشفیات شامل ترقه دست‌ساز و ماده مُحترقه و مُنفجره و همچنین ۴۵ کیلوگرم ماده پیش‌ساز در استان بوده است و در این ارتباط ۲۵ نفر نیز دستگیر شده اند.

سردار هاشمی‌فر اظهار داشت: بیشترین مواد مُحترقه کشف شده در استان مربوط به شهرستان‌های اصفهان، بُرخوار، خمینی شهر، فریدن، فریدونشهر، لنجان، کاشان و گلپایگان بوده است.

جانشین فرمانده انتظامی استان اصفهان هشدار داد: هرچه به آیین چهارشنبه آخر سال نزدیک می‌شویم فعالیت سودجویان و فروشندگان مواد محترقه و اشتیاق نوجوانان و جوانان برای تهیه این مواد بیشتر می‌شود، از این رو خانواده‌ها باید نظارت بیشتری بر رفتار فرزندان خود داشته باشند و با مدیریت هیجان آن‌ها از وقوع حوادث تلخ جلوگیری کنند.

وی تصریح کرد: پلیس مخالف شادی و نشاط مردم در شب چهارشنبه آخر سال با رعایت قوانین و شئون نیست، اما با ناقضانِ آرامشِ مردم در آیین چهارشنبه آخر سال برخورد می‌کند.

معاون فرهنگی و اجتماعی فرماندهی انتظامی اصفهان نیز از برخورد جدی پلیس با کسانی که قصد دارند تا در مراسم چهارشنبه آخر سال (چهارشنبه سوری)، امنیت و آرامش شهروندان را برهم بزنند، خبر داد.

سرهنگ جهانگیر کریمی با اشاره به حوادث سال‌های گذشته در آیین‌های یاد شده گفت: در سال‌های گذشته با موارد متعدد تخریب ساختمان بر اثر انفجار ترقه‌های در حال ساخت، قطع عضو و نابینایی و حتی مرگ نوجوانانی که از ترقه دست‌ساز استفاده کرده بودند، روبرو بودیم.

معاون فرهنگی و اجتماعی پلیس اصفهان از مسوولان دستگاه‌ها از جمله آموزش و پرورش، اورژانس، آتش نشانی و بیمارستان‌های سوانح و سوختگی خواست تا با همکاری رسانه‌ها به آگاه‌سازی شهروندان و بویژه نوجوانان و جوانان بپردازند.

وی از شهروندان خواست تا گزارش عینی خود از محل‌های تهیه، ساخت و توزیع مواد مُحترقه را از طریق تماس با شماره ۱۱۰ به اطلاع پلیس برسانند، زیرا رسیدگی دیرهنگام به این موارد سبب وقوع حوادث جبران ناپذیر می‌شود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین