مجموع اصلاحطلبان، اعتدالیون و اصولگرایان معتدل و نمایندگان مستقل در مجلس دوازدهم بین ۶۰تا ۷۰نفرند.
با توجه به اینکه این رقم در مقایسه با مجلس یازدهم رقم بالاتری است، میشود گفت این افراد در مجلس جدید میتوانند فراکسیون پرقدرتتر از مجلس یازدهم تشکیل دهند.
محمد مهاجری اظهار داشت: اینکه آنها تا چه حد بتوانند درمجلس آینده تاثیر گذار باشند، باید در انتظار اتفاقات بعدی ماند. بخشی از این عملکرد هم بستگی به جناح مقابل دارد که اصولگرایان سنتی و جناح تندروی مجلس هستند.
مهاجری گفت:گمان میکنم سال۱۴۰۳سال وزنکشی جریانهای سیاسی برای انتخابات ریاستجمهوری چهاردهم خواهد بود و اگر این احساس ایجاد شود که فضای سیاسی به سمت فرد دیگری غیراز ابراهیم رئیسی کشیده خواهد شد، در این صورت فعالیت جریانات معتدل یک مقدار بیشتر خواهد شد؛ اما همچنان نگرانی از عدم حضور مردم پای صندوقهای رای درسال۱۴۰۴ترمزی است که باعث میشود جریان اصلاحطلب، جریان اعتدالیون و اصولگرایان معتدل با احتیاط بیشتری قدم بردارند.
او افزود: در ارتباط با جریان تندرو نیز مساله این نیست که آنها کرسیهای زیادی را در مجلس آینده دارند. این جریان در مجلس آینده بسیار پرسروصدا و مزاحم خواهد بود و این موضوع بیش از آنکه برای جریان اصلاحات و روزنهگشایان ایجاد مزاحمت کند، برای خود جریان اصولگرای سنتی مزاحمت ایجاد خواهد کرد. درواقع بخش عمدهای از دعواهای سیاسی در مجلس سال۱۴۰۳ صرف نزاع بین جریان تندرو و جریان سنتی اصولگرایان خواهد شد.
مهاجری در پاسخ به این سوال که آیا تندروها به سمت واقعیت روی خواهند آورد گفت: باید پاسخ منفی بدهم. آنها اگر میخواستند به سمت عقلانیت روی بیاورند، فرصتهای زیادی داشتند. اتفاقا الان فرصتهایی در مجلس پیدا کردهاند که دقیقا مخالف عقلانیت است.