آفتابنیوز : آفتاب- سرویس بینالملل: در سفر اخیر میر حسین موسوی به تبریز، تعدادی کثیری از دانشجویان دانشگاه تبریز، در محل سخنرانی وی در سالن بسکتبال این دانشگاه، حاضر شده بودند. آنها با زبان آذری فریاد میزدند: «زنده باد موسوی».
میر حسین موسوی، جدیترین رقیب محمود احمدینژاد در انتخابات ریاست جمهوری 22 خرداد محسوب میشود. «رسول زارعی»، یکی از دانشجویانی است که در محل سخنرانی وی در سالن بسکتبال دانشگاه تبریز، حاضر شده بود. او یکی از طرفداران وفادار مهندس موسوی است. اشتیاق وی به موسوی آن قدر قوی است که او به همراه سایر دانشجویان، چندین ساعت را پشت درهای بسته سالن منتظر ماند.
رنگ سبز، نماد طرفداران میر حسین موسوی محسوب میشود. «زارعی»، در حالی که پیشانیبند و ردایی سبز رنگ پوشیده و روبانهایی با رنگ مشابه به مچ دستش بسته شده بود، پیش از شروع سخنرانی موسوی، جنب و جوش بیشتری در جمعیت حاضر ایجاد کرد. «زارعی»، بیش از دو ساعت در سالن حاضر بود، در حالی که وی و سایر دانشجویان به طرفداری از موسوی شعار میدادند و سرود میخواندند.
زارعی پس از پایان سخنرانی موسوی گفت: «[موسوی] همه امید من است و من سهم خود را ایفا خواهم کرد تا وی انتخاب شود. ما در 4 سال اخیر در دانشگاه، مانند زندانی بودهایم».
این در حالی است که موسوی در سخنرانی خود، فشار وارد شده بر دانشجویان در دوره احمدینژاد و اخراج و زندانی کردن آنها را محکوم کرد و سیاستهای رییسجمهور فعلی را «کهنه و رو به عقب» توصیف کرد. او همچنین بر این نکته تاکید کرد که آرمان اصلی انقلاب اسلامی سال 57، آزادی بوده است.
موسوی گفت: «ما میخواستیم در دنیا، مترقی و آزاد باشیم، نه این که با عقاید و اندیشههای رو به عقب امروز مواجه شویم».
تجمع مورد نظر در تبریز، در نوع خود واقعهای غیر معمول بود. دختران و پسران جوان با یکدیگر سرود میخوانند، بعضی دختران پیشانیبندهایی سبز رنگ پوشیده بودند و روبانهایی به رنگ مشابه، در موهای برخی دیگر دیده میشد.
بسیاری از افرادی که در جمعیت حضور داشتند، بر این عقیده بودند که از 4 سال مدیریت ضعیف اقتصادی و سرکوبهای اجتماعی و سیاسی در طول دوره احمدینژاد، مایوس گشتهاند. آنها همچنین امیدوار بودند میر حسین موسوی بتواند این سیاستها را تغییر دهد.
«نسیم»، 19 ساله، یک دانشجوی رادیولوژی که از گفتن نام خانوادگی خود امتناع ورزید، اظهار داشت به دلیل فشارهای وارده از جانب افراد تندروی دانشگاه، مجبور به کنارهگیری از انجمن اسلامی دانشگاه شده است. وی اضافه کرد: «من حتی نمیتوانستم فعالیت فرهنگی و یا اجتماعی انجام دهم. صرف نظر از آنچه که انجام میدادیم، آنها ما را به فعالیتهای سیاسی متهم میکردند».
«نسیم» همچنین میگوید: «محمود احمدینژاد، تفسیر متفاوتی از آزادی و عدالت دارد».
این در حالی است که «زارعی»، دانشجوی علوم کامپیوتر دانشگاه پیام نور، میگوید نیروهای تندرو در این دانشگاه، محیط دانشگاه را برای تضمین این که فردی لباسهای غیر اسلامی نمیپوشد، زیر نظر دارند.
وی اضافه میکند: «دختران و پسران اجازه ندارند با یکدیگر صحبت کنند. [مقامات دانشگاه] حتی دوربینهایی در کلاسهای درس نصب کردهاند تا بتوانند همیشه ما را زیر نظر داشته باشند. به جای آن که پول را در ساخت تجهیزات برای دانشجویان سرمایهگذاری کنند، آن را علیه ما استفاده میکنند. ما از تجهیزاتی مانند رستوران محروم هستیم».
«زارعی» همچنین میگوید برای تامین مخارج دانشگاه، در یک کارخانه ریختهگری کوچک کار میکرده است اما اخیرآ به دلیل آن که کارخانه هیچ سفارش جدیدی ظرف ماههای گذشته دریافت نکرده، اخراج شده است. وی چنین مسئلهای را نتیجه یک اقتصاد بیثبات میداند.
این در حالی است که «محمد»، 23 ساله، یک دانشجوی مهندسی مکانیک ابراز داشت تنها بدان دلیل به این تجمع آمده که اوقات خوبی داشته باشد. وی گفت رای خواهد داد، اما تنها دلیل وی آن است که شناسنامهاش مهر خورده باشد.
محمد میگوید: «در صورتی که بخواهم در آینده شغلی دولتی داشته باشم، به این مهر نیاز خواهم داشت. اما من به هیچکدام از کاندیداها اعتقادی ندارم. من به یک دموکراسی سکولار اعتقاد دارم».