آفتابنیوز : آفتاب: سخنگوی شورای نگهبان هشدار داد که اگر تخریب و توهینهای احتمالی کاندیداها و طرفداران آنها سرنوشت انتخابات را تحت تاثیر قرار دهد احتمالاً شورای نگهبان تصمیماتی برای ابطال حوزههای انتخابیه اتخاذ کند».
به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس، عباسعلی کدخدایی سخنگوی شورای نگهبان در گفتگویی با برنامه تلویزیونی تهران 20 و در تشریح جایگاه شورای نگهبان در انتخابات به ویژه امر نظارت اظهار داشت: «شورای نگهبان قانون اساسی طبق اصل 99 قانون اساسی، نظارت جامع و موثری بر تمام مراحل انتخابات دارد و در انجام وظیفه قانونی همه رفتارها و اقدامات را نظارت میکند».
وی درباره وظایف شورای نگهبان در برخورد با برخی تخریبها، توهینها، افتراها و بداخلاقیهای احتمالی انتخاباتی بیان داشت: «اگر تخریب، توهین و افترا در روند تبلیغات انتخابات باشد طبعاً مجری انتخابات، دستگاه انتظامیو قوه قضائیه به شکایات و اعتراضات رسیدگی خواهد کرد اما اگر تخریبها به گونهای باشد که سرنوشت انتخابات را تحت تاثیر قرار دهد شورای نگهبان وارد عمل میشود و ممکن است در مرحله تائید نهایی، صحت انتخابات را تجدیدنظر و تصمیماتی برای ابطال حوزههای انتخابیه اتخاذ کند».
معاون اجرایی و امور انتخابات شورای نگهبان قانون اساسی درخصوص این که در احراز صلاحیت ناظران شورای نگهبان با هدف بیطرف بودن آنان در امر وظایف قانونی چه مراحلی طی میشود گفت: «ناظران شورای نگهبان از اقشار مردم و به صورت خودجوش بااین شورا همکاری میکنند، در گزینش آنان شرایطی همچون امانتداری، قانونمداری و اخلاق و اصول اسلامیاعمال میشود و چنانچه ناظری در انجام وظیفه قانونی تخلفی داشته باشد با او برخورد قانونی خواهد شد».
کدخدایی با تاکید مجدد بر بیطرفی ناظران شورای نگهبان، گفت: «اگر گزارشی دال بر جانبداری ناظر و مجری انتخابات در اجرای وظیفه قانونی به شورای نگهبان واصل شود به شدت برخورد خواهد شد».
سخنگوی شورای نگهبان با اشاره به روشها و ابزار گوناگون در اخذ نظرات،انتقادات و شکایات، به مردم اطمینان داد کهاین شورا با دقت هر چه تمام شکایات را بررسی و با هر گونه تخلفات احتمالی برخورد میکند».
معاون اجرایی شورای نگهبان در ادامهاین گفتگو درباره اتهامات منتسب به شورای نگهبان در مخالفت با برگزاری انتخابات رایانهای تصریح کرد: «این جفا در حق شورای نگهبان است که چنین اتهام میزنند؛ شورای نگهبان اولین نهادی است که در انتخابات ششم مجلس شورای اسلامیقدم نخست را برای برگزاری انتخابات از طریق رایانه آغاز کرد».
کدخدایی رایانهای شدن سه مرحلهای انتخابات دهم ریاست جمهوری(مراحل ثبت نام، ثبت کدملی و تجمیع آرا) را گامیموثر به سوی رایانهای شدن جامع انتخابات یاد کرد و افزود: «باید برنامهها،امکانات، زیرساختها و برنامه جامعی دراین باره ارائه شود تا شورای نگهبان نسبت به انجام رایانهای جامع انتخابات نظر مثبت داشته باشد».
سخنگوی شورای نگهبان صیانت از آرای مردم را در انجام انتخابات جامع رایانهای دارای اهمیت زیاد دانست و گفت: «وظیفه نظارتی شورای نگهبان نباید دراین موضوع مخدوش شود چون این حق مردم است و شورای نگهبان همه تلاش خود را به نحو احسن برای صیانت از آرا به کار خواهد بست».
کدخدایی بار دیگر به مردم اطمینان داد که با دقت نظر ناظران شورای نگهبان، تمامیمراحل اخذ و شمارش تک تک آرای ملت صیانت خواهد شد».
وی خاطرنشان کرد: «اعتبار آرا هر شعبه و صندوقی منوط به صورتجلسه نهایی با امضای ناظر شورای نگهبان و مجری است و چنانچه صندوقی فاقد امضای ناظر شورا باشد آن صندوق باطل است».
معاون اجرایی شورای نگهبان قانون اساسی در بخش دیگری ازاین گفتگو در خصوص صندوقهای سیار و افزایش آمار آن خاطرنشان کرد: «آماری که وزارت کشور از صندوقهای سیار اعلام کرده مورد تائید شورای نگهبان است و تعیین شعب و صندوقهای سیار همانند صندوقهای ثابت با امضای مشترک ناظر و مجری دارای اعتبار میباشد».
به گفته کدخدایی این طور نیست که اگر وزارت کشور اراده کرد در نقاطی از کشور شعب یا صندوق سیار مستقر و یا اضافه نماید واین کار را بدون نظر و تائید شورای نگهبان عملی کند بلکه لازم است با تائید شورا باشد».
سخنگوی شورای نگهبان اضافه شدن تعداد 1400 صندوق سیار اخذ رای را نسبت به مجموع 46 هزار صندوق اخذ رای و در مقایسه با انتخابات مجلس شورای اسلامیدر کل کشور قابل توجه ندانست و افزود: «البتهاین تعداد 1400 صندوق سیار برای اخذ رای از هموطنان در داخل و خارج کشور است».
کدخدایی با اشاره به افزایش تعداد واجدین شرایط رای در انتخابات ریاست جمهوری نسبت به انتخابات مجلس شورای اسلامیبیان داشت: «افزودن تعداد صندوقهای سیار برای اخذ رای با توجه به آمار بالغ بر 46 میلیون نفری واجدین شرایط رای امری طبیعی است».
وی ادامه داد: «از طرفی ارتقای تعداد 30 بخش به شهر و چندین شهر به شهرستان نیاز به اضافه کردن صندوقهای سیار بوده است».
سخنگوی شورای نگهبان استقرار صندوقهای سیار را برای انتخابات ریاست جمهوری امری جدید ندانست و گفت: «از اولین دوره انتخابات پس از پیروزی انقلاب اسلامیاین موضوع سابقه داشته است».
کدخدایی تصریح کرد که همه مراحل قانونی در مورد صندوقهای ثابت در باره صندوقهای سیار نیز رعایت خواهد شد و اعتباراین صندوقها منوط به صورتجلسه ناظر و مجری شعبه و صندوق است».
معاون اجرایی شورای نگهبان قانون اساسی در پایان گفت: «اگر چه اعلام اولیه نتایج شمارش آرا با وزارت کشور است اما آمار انتخابات با تائید نهایی شورای نگهبان اعتبار دارد».
یک یا حسین تا میر حسین!