آفتابنیوز : آفتاب: غلامحسین کرباسچی رئیس ستاد انتخاباتی مهدی کروبی کاندیدای دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری که به همراه کروبی برای رای دادن به حسینیه حصار بوعلی آمده بود در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه تفاوت این انتخابات با انتخاباتهای گذشته چیست و آیا انتخابات به این شکل در ایران سابقه داشته است؟ گفت: «این یک واقعیت زمانی است که یک دولت پس از طی 4 سال اول خود، یک انتخابات جدی را پیش رو دارد».
به گزارش گروه سیاسی آفتاب، وی افزود: «همیشه در انتخابات میاندورهای ریاست جمهوریها در واقع یک کار فرمالیته انجام میشده مثلا هاشمی یا خاتمی در دوره دوم خود رقیب جدی نداشتند».
رئیس ستاد انتخاباتی کروبی تاکید کرد: «این وضعیت دو جنبه دارد یکی به عملکرد دولت که از او انتقاد میشود برمیگردد و دوم اینکه یک نگرانی وجود دارد مبنی بر اینکه دولتی که میتوانست 4 سال دیگر بماند آیا توانسته انتخابات سالم برگزار کند یا نه».
کرباسچی ادامه داد: «بعد از 30 سال تمام گروهها و جناحهای سیاسی که یک وقتی فکر میکردند که اگر در انتخابات شرکت کنند سازمانهای بینالمللی از عالم غیب میآیند، ولی الان به این نتیجه رسیدهاند که در جمهوری اسلامی ایران بهترین برخورد سیاسی برای احقاق حقوق صندوق رای است».
رئیس ستاد انتخاباتی مهدی کروبی با بیان اینکه قضاوت مردم این نیست که صدا و سیما کاملا در انتخابات بیطرفانه عمل کرده است، بیان داشت: «صدا و سیما در مصاحبههای مردمی به صورت گزینشی عمل میکند و یک کلماتی انتخاب میکند در حالی که مردم مطالبات زیادی دارند و همچنین مطالباتی را بیان میکنند که مطابق با یک کاندیدا است که این در سلامت انتخابات تشکیک ایجاد میکند».
کرباسچی افزود: «اگر هواداران کاندیداها احساس کنند انتخابات به سلامت و با صداقت برگزار شده است، اعتراض به نتایج هیچ معنایی ندارد ولی باید این تشکیک را در آنها از بین ببریم».
وی وظیفه هوادارن و گروهها را در صورت احساس اینکه به آراءشان خیانت نشده را پذیرش نتیجه انتخابات دانست و گفت: «اینکه این همه اقدامات و ناظر برای انتخابات به کار میگیرند برای جلوگیری از تخلفات است».
رئیس ستاد انتخاباتی مهدی کروبی با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه انتخات سالم داشتهایم، ادامه داد: «ایشان کلان انتخابات را میفرمایند که سالم بوده است و هیچ نفی نمیکنند که در جایی کسی تخلف کند و از همین رو مجریان و ناظران به گونهای عمل کنند که مردم احساس کنند انتخابات سالم است».
کرباسچی اضافه کرد: «ممکن است انتخابات سالم باشد ولی برخی از عملکردهای ما مثل همین عملکرد وزارت کشور در صدور کارت ناظران انتخاباتی که در 3 هزار صندوق تهران بیش از 600 کارت برای ستاد کروبی صادر نشده است که این موضوع شبهه در سلامت انتخابات برای طرفداران وی ایجاد میکند».
وی ادامه داد: «همه کسانی که در سلامت انتخابات شبهه ایجاد میکنند کار بدی میکنند، ولی شبهه از عملکردهای غیرشفاف ایجاد میشود که باید شورای نگهبان و وزارت کشور به صورت شفاف عمل کنند تا کسی در نتیجه انتخابات تشکیک نکند».
وی با بیان اینکه روی این موضوع یک اتحاد ملی ایجاد شده است، ابراز داشت: «همه گروههایی که در گذشته به نوعی انتخابات را تحریم میکردند الان مشتاقانه در انتخابات فعالیت میکنند حتی گروههایی که مبارزه مسلحانه علیه نظام داشتهاند الان میگویند ما میتوانیم در انتخابات به عنوان ایرانی نقشی را بازی کنیم. البته باید بدانیم نظام هیچ وقت به کسی نگفته در انتخابات شرکت نکند».
رئیس ستاد انتخاباتی مهدی کروبی افزود: «این اتحاد ملی، رشدی در جمهوری اسلامی است برای اینکه همه به دموکراسی و مردم سالاری برگردیم و وقتی برمیگردیم همه باید شعار داده و حرفهای خود را بزنند. همچنین مردم باید به آن توجه کنند که در هر صورت به خاطر اینکه مسابقه یک مسابقه جدی است و طرفداران کاندیداها هیجان ایجاد میشود و این شرایط را که در طول 10-15 روز گذشته داشتیم در طول 30 سال گذشته نداشتیم».
کرباسچی اضافه کرد: «این شرایط خیابانها و شور و نشاط نشاندهنده حضور سیاسی مردم است و چیزی است که بعد از 30 سال بعضی وقتها که میگفتند انتخابات از قبل مشخص شده است ولی این ایمان به صندوق رای و رای مردم یک ایمان فراگیر شده و برای کشور صرف نظر از اینکه هر کسی انتخاب شود مفید است».
وی با تاکید بر اینکه همه مردم به صندوق رای ایمان بیاورند و همه بپذیریم هر کسی رای بیاورد حقش است 4 سال رئیس جمهور باشد و هر کسی رای نیاورد کنار بایستد، خاطرنشان کرد: «این راه، راه ائتلاف و جلوگیری از دعواها و برخوردهای خشن است و اینکه قبلا خیلی از کسانی که در خیابان شیشه میشکستند برای اعتراض به مسئلهای به این نتیجه رسیدهاند که این اعتراضها را برای صندوق رای انجام دهند».
رئیس ستاد انتخاباتی مهدی کروبی عنوان داشت: «این گونه کارها رشد در دموکراسی کشور است و این هیحانها، هیجانی که مردم برای کاندیداهایشان دارند که کاری خوب و مبارکی است».
کرباسچی در پاسخ به این سوال که وظیفه گروهها، کاندیداها و طرفداران آنها بعد از اعلام نتایج انتخابات چیست؟ تاکید کرد: «این موضوع برمیگردد به اینکه نظام اجرایی انتخابات به گونهای عمل کند که هم در رایگیری و هم اعلام نتایج هواداران کاندیداها احساس نکنند که خدای ناکرده انتخابات ناسالم برگزار شده است».