سرهنگ داوود معظمی گودرزی در اینباره گفت: به دنبال مراجعه چندین نفر از شهروندان به پلیس فتای پایتخت و طرح شکایت مبنی بر دسترسی غیرمجاز به حساب کاربریشان در شبکه اجتماعی تلگرام مراتب رسیدگی به موضوع به صورت ویژه در دستورکار ماموران پلیس فتای پایتخت قرار گرفت.
رئیس پلیس فتای پایتخت ادامه داد: صحبت مشترک شکات پرونده در اظهاراتشان این بود که قصد فروش لوازم خود در سایت دیوار را داشتند که پس از درج و انتشار آگهی پیامی تحت عنوان پشتیبان دیوار دریافت کردهاند که حاوی درخواست تایید آگهی بوده و در متن پیام اشاره شده بود که برای عدم حذف آگهی باید کد تایید ارسال شده برای شماره تلفنشان را برای پشتیبان بفرستند.
معظمی گودرزی با اشاره به اینکه مجرمین با پوشش پشتیبان دیوار به کاربران پیام ارسال کرده بودند، گفت: در نهایت شکات پرونده بدون توجه به محتوای پیامکی که دریافت کرده بودند کد خواسته شده را برای متهمین ارسال کرده و مجرمین نیز با استفاده از همین کد که درواقع کد فعالسازی و ورود به تلگرام شاکیان بوده است، وارد تلگرام آنان شده و با جعل هویت شکات از مخاطبینشان کلاهبرداری کرده بودند.
رئیس پلیس فتای تهران بزرگ با اشاره به سرعت عمل ماموران پلیس در کشور این پرونده افزود: کارشناسان پلیس فتای تهران بزرگ اقدامات تخصصی خود را آغاز کردند و با بررسیها فنی و سایبری موفق شدند در کمترین زمان ممکن ردپای مجرمین را در فضای مجازی شناسایی و پس از تشریفات قضایی متهمان را که سه نفر بودند شناسایی و دستگیر کنند.
وی با بیان اینکه گردش مالی این پرونده فقط در تهران بیش از سی میلیارد ریال است، گفت: طی بررسی های انجام شده این مجرمین علاوه بر تهران در بیش از ۱۰ استان کشور فعالیت مجرمانه داشتند که تعداد شکات پرونده در تهران بیش از یکصد نفر است و همچنان نیز در حال افزایش است.
معظمی گودرزی از تشکیل پرونده برای اعضای این باند خبر داد و گفت: تحقیقات تکمیلی در این خصوص همچنان ادامه دارد. متهمان نیز برای ادامه روند رسیدگی به جرم و به همراه پرونده متشکله روانه دادسرا شدهاند.
رئیس پلیس فتای تهران بزرگ با اشاره به لزوم فعالسازی تایید رمز دومرحلهای برای حسابهای کاربری شبکههای اجتماعی و پیامرسانها به شهروندان توصیه کرد: در هنگام فعالیت در پیام رسانها تنظیمات امنیتی و حریم خصوصی را رعایت کنند و از در اختیار گذاشتن اطلاعات حساب کاربری خود به دیگران خودداری کنند. همچنین در صورتی که پیامی در شبکه های اجتماعی از سوی دوستان و یا آشنایانشان مبنی بر درخواست واریز وجه دریافت کردند حتما از طرق دیگر نظیر برقراری تماس تلفنی صحت محتوای پیام ارسالی را قبل از واریز وجه احراز کنند. همچنین تا حد ممکن ورود دو مرحلهای را در شبکههای اجتماعی خود فعال کنند.