«فرید قشلاقی» روز چهارشنبه افزود: در مرحله نخست، پنج میلیون مترمکعب آب از سد سهند آزادسازی شده و آب این سد در حد ۸۰ درصد از ظرفیت مخزن آن ثابت نگه داشته میشود.
وی با بیان اینکه ظرفیت اسمی سد سهند ۱۴۰ میلیون مترمعکب است، اضافه کرد: در زمان حاضر ۲۶ میلیون مترمکعب آب از مخزن سد سهند برای مصارف کشاورزی این شهرستان برداشت میشود و برداشت ۳۰ میلیون لیتر دیگر طی ۲ مرحله امکان اخذ مجوز دارد.
فرماندار هشترود این را هم بیان کرد که بخشی از آب سد سهند حق حیات رودخانه و بخش دیگری نیز سهم شهرستانهای پاییندست رودخانه قرنقوچای است؛ ضمن توجه به اینکه سد «کلقان» نیز زودتر به مرحله سرریز رسیده است.
فرماندار هشترود بیان کرد: تاکنون ۲ هزار و ۷۰۰ هکتار از پایاب سد سهند زیر کشت قرار گرفته اما ظرفیت سد و هدفگذاری برای پایاب آن هفت هزار و ۵۰۰ هکتار است.
«قشلاقی» افزود: در دولت سیزدهم برای تحت پوشش قرار دادن ۲ هزار هکتار از اراضی پایاب سد سهند در هر سال برنامهریزی شده که مستلزم دریافت مجوزهای لازم در سطوح ملی و سرمایهگذاری بخش خصوصی است.
به گفته وی در صورتی که سهم ۵۶ میلیون مترمکعبی هشترود از مخزن سد سهند محقق شود، کل اراضی پایاب سد سهند به میزان ۶ هزار و ۷۰۰ هکتار تحت پوشش کشت قرار میگیرد.
وی ادامه داد: اکنون فازهای اول، سوم و چهارم پایاب سد سهند در حال کشت بوده و در فاز دوم به دلیل وسعت بالا هنوز سرمایهگذاری نشده است.
فرماندار هشترود با تاکید بر اینکه سرمایهگذاران بخش کشاورزی میتوانند در این محدوده وارد عرصه تولید شوند، اظهار کرد: تا پایان سال جاری چهار هزار و ۷۰۰ هکتار از اراضی پایاب سد سهند تحت پوشش قرار میگیرد.
«قشلاقی» ابراز امیدواری کرد که در سال بعد نیز سرمایهگذاری در پایاب سد سهند ادامه داشته باشد و الگوی کشت نیز با اولویت محصولات کمآببر همواره مورد توجه قرار گیرد.
وی این را هم بیان کرد که زیرساختهای لازم برای سرمایهگذاری در پایاب سد سهند مهیاست و مردم نیز میتوانند به صورت جمعی وارد سرمایهگذاری در این عرصه شوند.
سد سهند در ۲۶ کیلومتری جنوبغربی شهرستان هشترود و بر روی رودخانه «قرنقوچای» از سرشاخههای رودخانه «قزلاوزن» در حوضه آبریز دریای خزر قرار دارد.