آفتابنیوز : آفتاب: با افزایش تلفات نیروهای بریتانیایی در ایالت هلمند، فشارها بر دولت گوردون براون برای ارسال نیروها و تجهیزات جدید به افغانستان افزایش یافته است.
به گزارش سرویس بینالملل آفتاب، پانزده سرباز بریتانیایی ظرف 10 روز گذشته در درگیری با پیکارجویان طالبان در ایالت هلمند افغانستان جان خود را از دست دادهاند.
نخستوزیر بریتانیا پیش از این و در اوایل سال جاری میلادی با درخواست فرماندهان ارتش این کشور برای افزایش تعداد سربازان حاضر در افغانستان از 8300 نفر به 10 هزار نفر مخالفت کرده بود اما اجازه داد برای حفظ امنیت انتخابات افغانستان تعداد نیروهای این کشور به 9000 نفر برسد. در همان زمان وزارت دفاع بریتانیا اعلام کرد این افزایش نیرو موقتی است و پس از برگزاری انتخابات ریاستجمهوری افغانستان شمار نیروهای این کشور مجدداً به 8300 نفر کاهش خواهد یافت.
گوردون براون روز گذشته در پاسخ به فشارها برای افزایش نیروها، به نمایندگان پارلمان بریتانیا گفت: «با پایان یافتن انتخابات در مورد شمار نیروهای خود بازنگری خواهیم کرد». آقای براون همچنین بر مواضع سابق خود پایفشاری کرد و اظهار داشت نیروهای بریتانیایی برای موفقیت در جنگ خونین علیه طالبان در افغانستان به خوبی تجهیز شدهاند.
وی اذعان داشت نیروهای بریتانیایی با افزایش تعداد تلفات در روزهای اخیر دوره سخت و ناگواری را پشت سر میگذارند اما هشدار داد مردم باید تحمل تلفات سنگینتر از این را هم داشته باشند. بروان به نمایندگان پارلمان بریتانیا گفت: «تابستان بسیار سختی بوده است و هنوز هم دوره سختی تمام نشده. اما اگر میخواهیم در درازمدت هلمند را از وجود طالبان پاک کنیم، اگر میخواهیم این یاغیان فاسد را شکست دهیم و به این ترتیب بریتانیا و سایر نقاط جهان را امنتر سازیم؛ باید به عملیات خود در افغانستان ادامه دهیم».
تلفات اخیر موجب شده است تردیدهایی در مورد راهبرد بریتانیا در افغانستان در بین کارشناسان نظامی و فعالان سیاسی این کشور پدید آید. «نیک کلگ» رهبر حزب لیبرال دموکرات بریتانیا ضمن انتقاد از دولت، ابراز داشت زندگی سربازان «دور ریخته شده» است.
«لرد آشداون» رهبر سابق حزب لیبرال دموکرات نیز رهبران جامعه جهانی را به دلیل ناتوانی از انجام یک اقدام هماهنگ مورد انتقاد قرار داد. وی گفت: «از تجربههای تلخ خود آموختهایم تا زمانی که جامعه بینالملل بر اساس یک برنامه و یک روش واحد اقدام نکند و با یک صدا حرف نزد، نمیتوانیم در این نبرد به موفقیت دست یابیم».
همچنین نتیجه یک نظرسنجی در بریتانیا نشان میدهد 59 درصد رایدهندگان طرفدار عقبنشینی نیروهای بریتانیایی از افغانستان بوده، در حالی که تنها 36 درصد موافق تداوم حضور آنها هستند.