کد خبر: ۹۱۰۹۱۹
تاریخ انتشار : ۰۸ خرداد ۱۴۰۳ - ۰۸:۲۱

صف‌بندی مدعیان پاستور

هرچند خیلی زود وارد فاز انتخاباتی ریاست جمهوری شدیم ولی این نمی‌تواند خبرها و حواشی این انتخابات را کم رنگ کند.
صف‌بندی مدعیان پاستور
آفتاب‌‌نیوز :

هرچند خیلی زود وارد فاز انتخاباتی ریاست جمهوری شدیم، ولی این نمی‌تواند خبر‌ها و حواشی این انتخابات را کم رنگ کند. در روز‌های اخیر و با توجه به نزدیک شدن به روز‌های نام نویسی اسامی بسیاری برای حضور در این ماراتن انتخاباتی مطرح می‌شود که در روز‌های گذشته برخی اسامی مانند پزشکیان و احمدی‌نژاد برای حضور قطعی منتشر شد، ولی روز گذشته و روز‌های آینده اسامی بسیاری به آن‌ها اضافه خواهد شد. از این رو در ادامه این گزارش به آخرین رویداد‌های انتخاباتی خواهیم پرداخت.

راهبرد اصلاح‌طلبان برای حضور در انتخابات

«علی صوفی»، از چهره‌های شاخص جبهه اصلاحات در مورد آخرین خبر‌ها در این اردوگاه گفت: «ایده‌آل ما در یک انتخابات آزاد، کاندیدا‌های حداکثری است. حتی می‌توانند قبل از ثبت نام هم کاندیدایشان را اعلام کنند. اصولگرایان هم که فضای بازی دارند، به سراغ کاندیدا‌هایشان رفتند. جلیلی و قالیباف مشخص‌اند، چون نگرانی بابت ردصلاحیت ندارند. اگر اردوگاه اصلاح طلبی هم شرایط اصولگرایان را داشت، مشخصاً از همین الان می‌توانست کاندیدای خود را اعلام کند.»

صوفی درباره احتمال ائتلاف اصلاح طلبان با اصولگرایان میانه رو گفت: «راهبرد اصلاح طلبان در انتخابات‌های بعد از ۹۶، این است که سراغ کاندیدای نیابتی نروند. اصلاح طلبان با کاندیدای اصلاح طلب می‌آیند. ما دنبال مشارکت هویتی هستیم. البته ممکن است با توجه به شرایط خاص، به سمت دیگری حرکت کند، به شکلی که بخواهد برای دفع یک خطر، مثل جبهه پایداری، سراغ ائتلاف با دیگر اصولگرایان بروند.»

نامزدی لاریجانی با حمایت اعتدالی‌ها و اصلاح‌طلبان

اخبار مخابره شده از اردوگاه میانه‌رو‌ها حاکیست که «علی لاریجانی» علی‌رغم عزم شخصی برای نامزدی، اما نسبت به حمایت جریان‌های سیاسی از خود دچار تردید است و به همین دلیل اعلام نامزدی خود را به تعویق انداخته است. برخی احزاب اصلاح‌طلب مثل سازندگی اعلام کرده‌اند که علی لاریجانی یکی از گزینه‌هایی است که درباره او تأمل می‌کنند. این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره احتمال ثبت‌نام در چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، گفت:

«ببینیم». به نظر می‌رسد لاریجانی هنوز تصمیم قطعی درمورد حضور یا عدم حضور خود در انتخابات نگرفته است، اما در صورت حضور وی در انتخابات، حزب اعتدال و توسعه ازجمله گروه‌های سیاسی خواهند بود که از لاریجانی حمایت خواهند کرد. برمبنای آخرین شنیده‌ها، اعضای حزب اعتدال و توسعه در جلسه‌ای با حضور لاریجانی از وی برای حضور و کاندیداتوری در انتخابات دعوت کردند، اما لاریجانی در پاسخ اظهار داشته که شواهدی مبنی‌بر تغییر فضای سیاسی مشاهده نکرده است و اگر تغییری حاصل نشود، در انتخابات حاضر نخواهد شد.

حمایت موتلفه از لاریجانی

«اسدالله بادامچیان»، دبیرکل حزب موتلفه اسلامی، با اشاره به فعل و انفعالات جریان‌های سیاسی برای انتخابات پیش رو و در پاسخ به این سوال که آیا موتلفه با لاریجانی صحبتی کرده یا نه گفت: «هنوز صحبتی صورت نگرفته و باید ببینیم آیا ایشان اصلا ثبت نام خواهد کرد یا نه! ولی اگر آقای لاریجانی ثبت نام کرد آن وقت با ایشان مذاکره خواهیم کرد و فضا را درباره ایشان بررسی می‌کنیم.»

حضور فتاح، بذرپاش و زاکانی در صف کاندید‌ها

برخی منابع خبری گفتند که آقایان «پرویز فتاح»، «مهرداد بذرپاش» و «علیرضا زاکانی» به احتمال زیاد در انتخابات ریاست جمهوری کاندیدا خواهند شد. اخبار رسیده حاکیست که بعضی از این افراد مقدمات راه‌اندازی ستاد‌های خود را فراهم کرده و مشغول رایزنی‌هایی هستند. هنوز موضوع کاندیداتوری توسط این افراد به صورت رسمی و قطعی اعلام نشده است.

محصولی یا جلیلی، کاندید پایداری‌ها کیست؟

«مجید متقی‌فر»، سخنگوی جبهه پایداری در پاسخ به این سوال که گزینه‌هایی که در رسانه‌ها در رابطه با گزینه جبهه پایداری برای انتخابات ریاست جمهوری مطرح می‌شود، گفت: «در حال حاضر جلسات برگزار می‌شود و هنوز تکلیف مان مشخص نیست. ما در حال بررسی شرایط موجود و نامزد‌ها هستیم و هنوز تصمیم نهایی در این رابطه نگرفته‌ایم.»

در جلسه اخیر شورای مرکزی جبهه پایداری، اعضای این شورا از صادق محصولی دبیرکل این جبهه خواستند برای کاندیداتوری در انتخابات آتی ریاست‌جمهوری اقدام کند. بنا بر این گزارش، صادق محصولی فعلاً به درخواست اعضای شورای مرکزی پاسخ نگفته است، اما احتمالاً وی در انتخابات آتی کاندیدا شود. صادق محصولی در دولت نهم وزیر کشور و در دولت دهم وزیر رفاه بود. بر اساس آنچه که برخی از خبرگزاری‌ها مانند تسنیم روایت کردند، سعید جلیلی برای کاندیداتوری در انتخابات آتی ریاست‌جمهوری که جمعه ۸ تیر برگزار خواهد شد، تصمیم قطعی گرفته است. جلیلی در دوره گذشته هم وارد میدان انتخاباتی شد، ولی به دلیل حضور رییسی از این رقابت‌ها کنار رفت. بسیاری معتقدند که او گزینه نهایی اصولگرا‌های تندرو برای چهاردمین انتخابات ریاست جمهوری خواهد بود.

بنابر آنچه فارس نوشته است، شب گذشته چهار نفر از منتخبان مشهد در مجلس (پژمانفر، ظهوریان، اخلاقی و نخعی راد) با حضور در دفتر سعید جلیلی نماینده رهبر انقلاب در شورای عالی امنیت ملی از وی برای حضور در انتخابات ریاست جمهوری ۸ تیر دعوت کردند. این جلسه حاکی از تصمیم قطعی سعید جلیلی برای حضور در انتخابات بوده است. «امیرحسین ثابتی»، منتخب تهران در مجلس دوازدهم با اشاره به کاندیداتوری سعید جلیلی در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۳، در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «برگ برنده ما شهید زنده ما سعید جلیلی آمد… به یک شهید زنده برای ادامه راه شهید جمهور نیازمندیم.» تصویر منتشره از این جهت معنادار است که بیشتر شبیه به پوستر انتخاباتی جلیلی است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین