جدیدترین پژوهش اتاق بازرگانی اصفهان نشان میدهد؛ اکثر اقتصاددانان، کارشناسان و فعالان اقتصادی معتقدند؛ تعطیلی روز شنبه بهترین انتخاب است تا یک روز به عنوان تعطیلی مشترک بین تجار در سطح بینالمللی در نظر گرفته شود تا ۴ روز قطع مراوادات تجاری بین المللی به ۳ روز تقلیل یابد. زیرا تعطیلی بسیاری از کشورها که ایران با آنها مراودات تجاری دارد شنبه و یکشنبه است. در صورتی که پنجشنبه و جمعه در ایران تعطیل اعلام شود ارتباطات اداری مانند امور بانکی، گمرکی و ... با اختلال مواجه میشود؛ بنابراین از حیث منافع اقتصادی، گزینه مطلوبتر این است که به جای پنجشنبه ها، روزهای شنبه تعطیل شود که حداقل بر روابط تجاری و مالی بین فعالان اقتصادی و بانکها و مؤسسات تجاری ایران با دیگر کشورها اثر مثبت داشته باشد.
بسیاری از فعالان تجاری، دانشگاهیان و پژوهشگران به خصوص آنهایی که درحوزه تجارت بینالملل فعالیت دارند از این که چهار روز تعطیلی در حوزه تجارت خارجی اختلال ایجاد میکند گلایه دارند؛ بنابراین اگر بتوان یک روز آن را به چرخه فعالیت برگرداند، اثر مثبتی بر روابط تجاری و اقتصاد کشور خواهد داشت.
با توجه به تحریم ایران که سبب کاهش تجارت به ویژه صادرات ایران به سایر کشورها شده است؛ انتخاب روز پنجشنبه به عنوان روز تعطیل آخر هفته نیز به صورت خودتحریمی عمل میکند و کاهش تجارت بینالملل را در پی خواهد داشت. تعطیلات و کشورهای هدف تجاری
در صورت تعطیلی پنجشنبه و جمعه در ایران، عملا ارتباط تجاری کشور با چهار شریک عمده تجاری در چهار روز و با دو شریک عمده تجاری در سه روز قطع میشود.
طبق آمار موجود ۵ کشور عمده شریک تجاری ایران به لحاظ صادرات عبارتند از چین، عراق، ترکیه، امارات متحده عربی و هند که مجموع صادرات ایران به آنها در سال ۱۴۰۱ به میزان بالغ بر ۳۰ میلیارد و ۱۵۱ میلیون دلار (۳۰، ۱۵۱، ۵۱۹، ۷۹۶) است و مجموع واردات ایران از این کشورها بالغ بر ۵۳ میلیارد و ۴۸۸ میلیون دلار (۵۳، ۴۸۸، ۰۹۲، ۳۸۵) بوده است. در کل حجم تجارت با این پنج کشور به بالغ بر ۸۳ میلیارد و ۶۳۹ میلیون دلار بوده که ۷۴ درصد از حجم تجارت کشور را به خود اختصاص دادهاند.