آفتابنیوز : آفتاب: نماینده ولیفقیه در سپاه، در خصوص شائبه ورود نیروهای مسلح و سپاه در عرصه انتخابات و منع آن از سوی حضرت امام (ره) اظهار داشت: «این مساله باید کاملاً منقح شود و شرایط صدور فرمان لحاظ شود و شرایط زمانی و مکانی آن مد نظر قرار گیرد چرا که ممکن است یک مطلبی در زمان خاصی مقتضیات لازم را داشته باشد و در زمان دیگر نداشته باشد».
وی که با ایلنا گفتوگو میکرد، با بیان اینکه جهت و محل اصل نزاع نیز باید روشن شود، اظهار داشت: «در اوایل انقلاب احزاب و گروههایی وجود داشتند که به نیروهای خود توصیه میکردند به عضویت سپاه درآیند. به عنوان مثال آقای رضایی از سازمان مجاهدین انقلاب و چهرههای دیگری از سایر احزاب به سپاه آمد که ممکن است سپاه به مرکز رقابت طرفداران احزاب تبدیل شود. این مطلب به امام رسید و امام فرمودند که پاسداران باید بین عضویت در احزاب و سپاه یکی را انتخاب کنند و نیروهای نظامی نباید در احزاب فعالیت کنند».
نماینده ولیفقیه در سپاه با بیان اینکه شان نزول فرمان امام مبتنی بر این موضوع بود، اضافه کرد: «نهاد سپاه پاسداران انقلاب اسلامی متعلق به اصل نظام بوده و باید مجموعهای واحد و منسجم و یکپارچه به فرامین و دستورات ولیفقیه زمان باشد».
وی اضافه کرد: «بنابراین آنچه تحت عنوان عدم دخالت سپاه در انتخابات مطرح میشود اول عدم استفاده از پول و امکانات سپاه برای انتخابات است و دیگر عدم حمایت از کاندیدای خاص».
نماینده ولیفقیه در سپاه در توضیح چگونگی فعلیت داشتن احکام حکومتی نیز گفت: «در مساله حکومت ما معتقد به استمرار رهبری در همه زمانها هستیم مثلاَ در مسائل فقهی بقا بر میت جایز نیست مگر با اجازه مرجع زنده. لذا در امور حکومتی نظر ولی فقیه حاکم باید مورد توجه باشد. بنابراین امروز که 20 سال از اداره کشور توسط مقام معظم رهبری میگذرد، برخی از آقایان به نظرات حضرت امام (ره) تمسک میجویند در حالی که باید شرایط زمانی و مکانی و تهدیدات و توطئهها را لحاظ کرد».
وی با بیان اینکه شرایط زمانی و مکانی باید بر مبنای اندیشههای رهبری مد نظر قرار گیرد وما نیز جهتگیری خود را در آن مسیر سازماندهی کنیم، اضافه کرد: «اگر هر حزبی میخواهد به خط امام پایبند باشد، تنها راهش این است که به خط رهبری بعد از او بپیوندد در غیر این صورت همان اتفاقی میافتد که در زمان پیامبر افتاد و برخی برای اینکه از زیر چتر ولایت حضرت امیر (ع) خارج شوند، گفتند که میخواهیم در سنت پیامبر باقی بمانیم و این انحراف از اصل مساله ولایت است».
بسیاری از احزاب فعال اپوزوسیون حاکمیت دینی هستند
سعیدی در بخش دیگری از این گفتوگو در خصوص موضع سپاه نسبت به احزاب گفت: «سپاه نسبت به احزابی که اسلامیاند بیطرف بوده ولی نسبت به احزاب معارض نظام نمیتواند بیطرف باشد».
وی با بیان اینکه بسیاری از احزابی که امروز فعالیت میکنند اپوزوسیون حاکمیت دینی هستند، اظهار داشت: «امروز نهضت آزادی و جبهه ملی در حالی که ممنوعالفعالیت هستند، فعالیت میکنند».
سعیدی گفت: «اگر کسی ادعا کند که ما اختیارات ولیفقیه را قبول نداریم یا دیگری مطرح کند که مشروعیت ولایت از مردم است نه از خدا و بدین ترتیب پرودگار را از فکر بشر حذف میکنند و یا سخنگوی یک حزبی بگوید اسلام نظام ندارد آیا این مواضع با تفکر امام سازگاری دارد و در خط امام است»؟
وی تاکید کرد: «ما فقط به بیان معیارهایی که رهبری در طول 20 سال گذشته بیان میکنند، میپردازیم و این امر را دخالت در انتخابات نمیدانیم».
نماینده ولی فقیه در سپاه یاد آور شد: «ما وظیفه خود میدانیم که معیارهای رهبری را تبیین کنیم و سیاست ما این است که وارد مصداق نشویم».
وی در خصوص اینکه آیا حکم امام در خصوص نهضت آزادی نیز ممکن است شامل شرایط زمانی و مکانی احکام و فرامین قرار گیرد؟ پاسخ داد: «اگر آنها نیز بگویند که رهبری را قبول داریم و در عمل ثابت کنند شرایط زمانی و مکانی احکام و فرامین در مورد آنها نیز تغییر میکند».
سعیدی در خصوص اظهارات برخی منتسبین به سپاه در روزهای قبل از انتخابات که شائبه دخالت نیروهای مسلح در امر سیاست را به ذهن متبادر میکند، گفت: «ممکن است برادری در جایی حرفی گفته باشد ولی این به معنای دخالت در انتخابات نیست چرا که اداره نظارت سپاه تخلفات انتخاباتی را رصد میکند و در خصوص بروز موردی بلافاصله تذکر میدهد».
فراجناحی بودن نسبت به ولی فقیه، خطر، اشتباه و انحراف از خط امام است عضو سابق جامعه روحانیت مبارز در خصوص هشدار نوه بنیانگذار انقلاب به انحراف برخی مدعیان خط امام از خط ایشان گفت: «بیت امام نیز باید زیر پوشش ولی فقیه زمان قضاوت کند».
وی فراجناحی بودن نسبت به ولی فقیه را خطر، اشتباه و انحراف از خط امام دانست.
سعیدی، معیار را در تمامی اصول ولی فقیه عنوان کرد و اعتدال را در زیر چتر ولی فقیه قابل معنا دانست.
وی با انتقاد از موضع گیری برخی کاندیداها در موسم انتخابات گفت: «کسی که میگوید اول خودمان بعد فلسطین آیا در خط امام و رهبری است؟ چراکه اگر 100 سال به خود مشغول شویم آیا از فلسطین چیزی باقی میماند».
گفتنی است سعیدی در این گفتوگو در اظهاراتی مواردی را نیز درباره آیتالله هاشمی رفسنجانی بیان کرده که به دلیل نداشتن ارزش خبری از انعکاس آن صرفنظر شد.
در اين صورت نمي توان به خلفاي راشدين هم ايراد گرفت چرا كه نظر پيغمبر براي دوران خودش بوده
خدا عاقبت همه ما را به خير كند