آفتابنیوز : آفتاب: جامعه روحانیت مبارز و جامعه مدرسین به عنوان دو تشکل روحانی بزرگ و تاثیرگذار در کشور که در زمان برگزاری انتخابات ریاستجمهوری سکوت اختیار کرده بودند و از هیچ یک از کاندیداها حمایت رسمی نکردند، اکنون پس از مشاهده تصمیمات اخیر احمدینژاد مبنی بر عزل تنها عضو روحانی کابینه و همچنین استعفای وزیر ارشاد و... لب به سخن گشودهاند و از احمدینژاد میخواهند خلاف عملکردی که در دولت نهم داشته است، سعه صدر و مدارا نه تنها با روحانیت بلکه با اطرافیان خود را در دستور کار قرار دهد.
اقدامات احمدینژاد وجاهت عرفی ندارد حسین ابراهیمی، عضو جامعه روحانیت مبارز که از حامیان احمدینژاد در جامعه روحانیت است، از برکناری دو نفر از وزرای دولت توسط احمدینژاد اظهار تاسف میکند و میگوید: «اینگونه اقدامات در حالی که تنها چند روز تا تشکیل دولت جدید باقی مانده است، صحیح نیست و زمان باقیمانده هم ارزش این را ندارد که برای دولت نهم مجددا رای اعتماد گرفته شود و چنین کاری وجاهت عرفی هم ندارد».
حسین ابراهیمی در پاسخ به سوالی پیرامون برکناری وزیر اطلاعات، اظهار کرد: «معتقدم چه خوب بود که رئیسجمهور هر مشکلی را که وجود داشت تحمل میکردند تا کارها طبق روال پیش رود و در آن صورت به راحتی میتوانستند وزرای فعلی را که با آنها اختلاف داشتند برای دولت بعدی به مجلس معرفی نکنند».
وی با بیان اینکه این برکناریها اتفاق ناگواری برای همه است، تصریح کرد: «افراد خدمتگزاری که با احترام وارد دولت میشوند، باید با احترام هم بروند و اینگونه برخوردهای احمدینژاد موجه نیست و افکار عمومی و نمایندگان مجلس هم آن را نمیپذیرند، زیرا کشور در این فضا باید به سمت آرامش و اتحاد برود و اینگونه اقدامات موجب ایجاد التهاب در جامعه و افزایش تفرقه در نخبگان میشود».
عضو جامعه روحانیت مبارز تهران با توصیه به رئیسجمهور مبنی بر اینکه کارها بر اساس رهنمودهای رهبری انجام شود، افزود: «نظام ما مرکب از دو اصل اسلامیت و جمهوریت است که اگر هر طرف را نادیده بگیریم، زیان میکنیم و بنابراین اقدامات اخیر با خواست مردم سازگاری ندارد و از سوی دیگر نخبگان جامعه تحمل اینکه دستورات رهبری اجرا نشود را ندارند و به آن حساسیت ویژهای دارند».
ابراهیمی در پایان همه را به تبعیت از رهبری دعوت کرد و افزود: «ما معتقدیم عظمت و عزت افراد وابسته به تبعیت از رهبری است».
اقدامات احمدینژاد بهتآور است از سوی دیگر یک عضو ارشد جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در خصوص عزل وزیر اطلاعات از سوی رئیس دولت نهم تاکید کرد: «هیچ اتفاق خاصی نمیافتاد اگر رئیسجمهور چند روز تا مراسم تحلیف و معرفی وزرا صبر میکرد و اینگونه نبود که خدایی ناکرده صلاحیت وزرای عزل شده در این چند روز از بین رفته باشد یا احیانا بتواند اتفاق خاصی را به وجود آورد».
محمد غروی در مورد عزل وزیر اطلاعات و استعفای وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار داشت: «آنچه که مسلم است انتظار این بود که آقای احمدینژاد چند روز مانده به زمان تنفیذحکم ریاست جمهوری دوره دهم،دستکم این سعهصدر را به عنوان رئیسقوه مجریه داشت که دست به این اقدام نمیزد و خیلی از کارها را اینگونه با عجله پیش نمیبرد».
وی با تاکید بر اینکه پس از تحلیف رئیسجمهور، وی باید وزرای خود را برای رای اعتماد به مجلس معرفی کند، تصریح کرد: «در چنین شرایطی عزل وزرا قابل توجیه نیست و برای بسیاری از دوستان آقای احمدینژاد این مساله بهتآور بود، البته برای بنده با توجه به ویژگیهای شخصیتی که از ایشان سراغ دارم این برخوردها قابل فهم است، ولی برای بسیاری از دوستان اعجاب آور بود».
عضو ارشد جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با تاکید بر اینکه رئیسجمهور قانونا میتوانست از وزاری عزل شده در کابینه دولت دهم استفاده نکند،ادامه داد: «ممکن است این وزرا از نگاه آقای احمدینژاد دیگر دارای صلاحیت برای ادامه فعالیت نبودند،ولی بحث این است که یک مدیر باید سعهصدر داشته باشد و نمونههای بسیاری را از مقام معظم رهبری سراغ داریم که طی سالهای طولانی بسیاری از مسائل را به خاطر مصالح کلیتر تحمل کردند».