آفتابنیوز : آفتاب: مهدی کروبی معتقد است اعترافات اصلاحطلبانی که آنان را در جایگاه متهم نشاندهاند فاقد ارزش است. او به مسوولان پیشنهاد کرد که به جای تکیه بر تدارک چنین محاكماتی در اندیشه حل بحرانی باشند که کشور را در برگرفته است.
به گزارش گروه سیاسی آفتاب، کروبی دیروز در گفتگو با روزنامه اعتمادملی پیشنهادی داشت که آن را تنها راهکار خروج از این شرایط دانست.
او پیشنهاد کرد تا نمایندگانی از سوی کروبی، موسوی، رضایی و احمدی نژاد در مقابل دوربین صداوسیما به صورت شفاف و علنی به بیان دلایل خود درباره انتخابات بپردازند و آن گاه مردم به عنوان هیات منصفه خود به داوری برخیزند. مهدی کروبی چنین گفت: «جریانی که معتقد است ما در انتخابات شکست خوردهایم میگوید که مردم به ما رای ندادهاند و بنابراین است که ما چنین انتقاد و اعتراض میکنیم به جای اینکه اینگونه حرف بزنند و به چنین رفتارهایی روی بیاورند به دنبال راهحلی برای خروج از بحران باشند. اینگونه حرف زدن و بازداشتهای گسترده و ایجاد رعب و وحشت میان مردم راهحل مناسبی برای خروج از بحران نیست بلکه به آن دامن زده میشود».
کروبی تاکید کرد: «اگر واقعا صداقت و صراحت دارید و مطمئن هستید که تقلبی صورت نگرفته و از بیان حقایق نمیترسید نمایندهای از میان ناظران و مجریان انتخابات تعیین کنید و با نماینده داوطلبان در تلویزیون به بحث بنشینید و آنگاه یک نظر سنجی از مردم انجام دهید تا حقیقت آشکار شود».
کروبی در پاسخ به این پرسش به اعترافات اصلاحطلبان در دادگاه اشاره کرد و با تاکید بر اینکه این اظهارات مشخص نیست در چه شرایط و با چه ملاحظاتی مطرح شده است گفت: « من هم دیروز از آغاز دادگاه اخباری که در این باره منتشر میشد را خواندم و البته متن کامل کیفر خواست را نیز دقیقا مطالعه کردم. پس از آنکه در جریان اخبار قرار گرفتم اول به این فکر کردم که چرا باید اینطور شتاب زده و با سرعت چنین کیفرخواست ضعیفی علیه همه چهرههای نام ونشان دار تهیه شود و آن را در تلویزیون مطرح کنند و دادگاهی را به این صورت و بدون آنکه خانوادهها و وکلای آنها در جریان باشند برگزار کنند و در پاسخ به این سوال ذهنیام بود که احساس کردم که این عجله بنابر آن است که این هفته تنفیذ و تحلیف را پیش رو داریم و از سوی دیگر حوادثی در مراسم چهلم جانباختگان 30 خرداد در بهشت زهرا و برخی شهرهای روی داد که باید بدان واکنش نشان داده میشد».
کروبی با اشاره به متن کیفر خواستی که در دادگاه ارائه شد گفت: «در این کیفرخواست دو نکته وجود دارد یکی اینکه در این انتخاباتی که پشت سر گذاشتیم هیچگونه تقلبی روی نداده است و بازداشت شدگان نیز به آن اقرار کردهاند و آنها تاکید داشتهاند که نظارت و اجرا بسیار خوب بوده است و در واقع تحرکات آنها و اعتراضاتشان نیز با هدف سیاسی صورت گرفته است. از سوی دیگر در همین کیفرخواست اشاره شده که این افراد به دنبال اجرای انقلاب مخملی و براندازی بودهاند. من درباره این بخش دوم یعنی اتهامی که درباره انقلاب مخملی مطرح شده است صحبتی نمیکنم چرا که قصد ندارم وارد این بحث شوم. هر فردی و گروهی مسوول رفتار خودش است و هر کسی هرکاری کرده و هر موضعی داشته باید خودش از آن دفاع کند. ولی این را هم میگویم که در هر کشوری ممکن است كسانی یا گروهی باشند که حتی اسلحه وارد کشور کنند ولی این مسائل باید به صورت مستقل پیگیری و مسببان آنان محاکمه شوند. ولی من میخواهم که درباره اصل این دادگاه که برگزار شد صحبت کنم».
کروبی افزود: «مواضع من همیشه صریح و شفاف بوده است و من همواره وفادار به امام و نظام جمهوری اسلامی و آرمان امام بودهام و همیشه دغدغه دفاع از منافع ملی کشورم را داشتهام و هیچ گاه اصول را زیر پا نگذاشتهام و هم نسبت به تحجرگرایی اعتراض کرده و به عدم رعایت حقوق شهروندی معترض بودهام و از سوی دیگر به ساختار شکنیها نیز هشدار دادهام. ولی آنچه که اکنون میخواهم بدان اشاره کنم این است که این اعترافات تا چه اندازه دارای ارزش است آن هم در شرایطی که کشور در حالت عادی نیست و بازداشتهای گسترده صورت گرفته و بسیاری نیز جان باختهاند».
وی با طرح این پرسش که آیا مردم این اعترافات را باور میکنند گفت: «من بارها گفتهام هنگامی که ما صادقانه با مردم برخورد نکنیم باید انتظار داشته باشیم که مردم حرفهای درست و شفاف و بدون ابهام ما را نیز باور نکنند چه برسد به اینکه حرفهای نادرست و ناصحیح ما را بخواهند باور کنند. وقتی در یک جامعهای مردم شاهد آن هستند که با آنها برخوردهای خشن میشود و آنگاه گفته میشود که این کار از سوی لباسشخصیها و نیروی بسیج صورت نگرفته است و اراذل و اوباش این کار را کردهاند، در جامعهای که به خوابگاه دانشجویان حمله میشود و مردم نیز شاهد حمله به آنجا بودهاند ولی میگویندکه این از سوی نیروهای ما نبوده است، در جامعهای که جنازه عزیزی را تحویل خانوادهاش میدهند و آنگاه میگویند که ما نمیدانیم مسوول جان باختن وی چه کسی بوده است آیا مردم این را باور میکنند که افرادی را با لباسهای زندان و تحتالحفظ بیاورند و آنها اعتراف کنند که تقلبی در انتخابات صورت نگرفته است؟»
کروبی با تاکید بر مواضع گذشته خود که معتقد است دستكاری در انتخابات صورت گرفته است گفت: «من میگویم که در این انتخابات [...] سازمان یافته روی داده است و البته شرایط به گونهای است که اگر ما هم بگوییم تقلبی نشده است مردم خودشان به عنوان صاحبان رای وارد میدان شدهاند و از سرنوشت رای خود میپرسند. البته همه کسانی که به خیابانها آمدهاند به انقلاب و اصل نظام جمهوری اسلامی وفادار هستند و این افراد به دنبال انقلاب مخملی نیستند. مردمی که رای دادند و تکبیر میگویند به دنبال سرنوشت رای خود هستند و خواست و مطالبهای قانونی دارند».
کروبی تاکید کرد: «در سالهای اخیر در انتخاباتهای گذشته نیز تقلبهایی صورت گرفته است در انتخابات ریاست جمهوری نهم تقلبی آشکار صورت گرفت و حق کشی شد یا اینکه در انتخابات مجلس هشتم تقلبها بسیار گسترده بود ولی دفعات گذشته تقلبها آنچنان آشکار نبود که مردم اینچنین عکسالعمل نشان دهند. ولی همواره گفته شده که خداوند به انسانها برای تخلفاتی که انجام میدهند امان میدهد ولی جایی میرسد که مچ آنها را میگیرد. پس این بار فکر نمیکردند که مردم مچگیری کنند و فکر میکردند که مانند دفعات گذشته مردم سکوت خواهند کرد و از کنار ماجرا میگذرند». وی افزود: «به نظر من این تخلف انجام شده ولی تحرکاتی اینچنین و این نمایشهای خودساختهای که برگزار میشود تنها اعتبار نظام را زیر سوال میبرد و خود موجب افزایش اختلاف و بدبینی میشود و مردم نیز بیشتر تحریک میشوند».
کروبی با اشاره به اظهارات اصلاحطلبان در دادگاه گفت: «آخر چطور میشود فردی که معتقد است در انتخابات تقلبی روی داده است و البته در متن کیفرخواست نیز به این اعتقاد آنان اشاره شده است پس از این مدت بازداشت میآید و در مقابل دادگاه میگوید که تقلبی صورت نگرفته است. یعنی این افراد در زندان تنبیه شده و فکر و اعتقاد خود را تغییر دادهاند! یا اینکه آن زندانبان دارای نفس مسیحایی بوده و موجب شده که این افراد تحت تاثیر قرار بگیرند!»
وی با اشاره به ماجرای سعید سیرجانی در جریان قتلهای زنجیرهای گفت: «زمانی سعید سیرجانی نویسنده معروف که در قتلهای زنجیرهای در زندان جان باخت نوشتههایی داشت که در آن اهانت به جبهه و دفاع مقدس صورت میگرفت و بنابر همین او را بازداشت کردند ولی وقتی که او به زندان رفت در داخل زندان مطالبی مینوشت که در آن به تجلیل از عظمت جبهه میپرداخت و این یعنی اینکه زندان با او کاری کرده بود که اندیشهاش تغییر کند. در همان زمان یادم هست که یکی از مسوولان که همراه او بوده و جزو بازجویان وی بوده نوشته که او همانند «حر» توبه کرده و دگرگون شده است چرا که او به خوزستان رفته و سنگر و بیابانها و خاکریزها را دیده و چنین تغییر فکر داده است. من در همان زمان خندهام گرفت و از معاونان وزارت اطلاعات درخواست کردم که این مسائل را به این صورت مطرح نکنند که موجب تمسخر شود. چطور است که این فرد فداکاری بچهها را در جبههها میدید ولی بدان اعتراض میکرد و موضع گیری بد و زنندهای داشت و تحت تاثیر قرار نگرفت ولی خاکهای بیابان را دید منقلب شد و حر شد».
وی تاکید کرد: «این نوع کارهایی که انجام میشود اثر مثبتی ندارد بلکه آثار منفی به همراه دارد که موجب بی اعتبار کردن نظام میشود و خدشهای به جمهوری اسلامی وارد میشود».