آفتابنیوز : آفتاب: روزنامه جمهوری اسلامی در سرمقاله امروز 13 مرداد 88 آورده است:
وزارت خارجه رژیم صهیونیستی با انتشار یک گزارش رسمی در 163 صفحه به بررسی ابعاد جنگ 22 روزه در غزه پرداخته و آنرا «ضروری» ارزیابی کرده است.
این گزارش رسمی صهیونیستها را صاحب حق برای شروع و تداوم این جنگ وحشیانه معرفی کرده و در توجیه جنایات ارتش صهیونیستی سنگ تمام گذاشته است. در خصوص انتشاراین گزارش نکاتی وجود دارد که بررسی آنها ابعاد ناشناخته و مبهماین قضایا را فاش میکند.
1 ـ انتشاراین گزارش آنهم توسط وزارت خارجه رژیم صهیونیستی قدری شتابزده و غیرمنتظره تلقی میشود. در جنگ 33 روزه علیه حزب الله لبنان کمیته تحقیقات دولتی (وینوگراد) تشکیل گردید و به بررسی تمامی جوانب جنگ 33 روزه پرداخت.
لکن گزارش کمیته وینوگراد انگشت اتهام را به سویایهود اولمرت نخست وزیر وقت ژنرال «دان حالوتص» رئیس ستاد ارتش صهیونیستی و «عمیر پرتز» وزیر دفاع نشانه گیری کرد.
اولمرت بلافاصله رئیس ستاد ارتش و وزیر دفاع را از کار برکنار کرد ولی خود برای باقیماندن در پست نخست وزیری لجاجت به خرج داد.
برخی شواهد و قرائن به خوبی نشان میدهند که انتشار بخشهائی از گزارش «وینوگراد» باعث شرمساری دولت اولمرت وایجاد روحیه ناکامی و شکست بیشتر در بدنه ارتش صهیونیستی شد و به نظر میرسد به همین دلیل مقامات ارشد رژیم صهیونیستی از تشکیل کمیته وینوگراد برای جنگ 22 روزه منصرف شدهاند و گزارشی جانبدارانه در توجیه جنایات ارتش صهیونیستی در غزه تنظیم و منتشر کردهاند.
2 ـ در مقایسه میان جنگ 33 روزه و جنگ 22 روزه میتوان دریافت که توان ارتش صهیونیستی به شدت تحلیل رفته و برای مقامات صهیونیستی کاملا نومیدکننده بوده است.
اگرچه توان حزب الله و سلاحهای جنگی بویژه موشکهای حزب الله با توان رزمی حماس قابل مقایسه نبوده و چندین برابر قدرت رزمی حماس است ولی اسرائیل توانست 33 روز به جنگ ادامه دهد و حال آنکه جنگ علیه حماس 22 روز به طول انجامید و اسرائیل قادر به ادامه تهاجمات وحشیانه نبود.
این بدان معنی است که قدرت رزمی اسرائیل رو به افول است و مرتبا تضعیف شده و ترس جایگزین رفتارهای تهاجمی اولیه شده است. دقیقا به همین دلیل است که نزد افکار عمومی صهیونیستها و حتی در سطح جهانی ضرورت این تهاجم ناکام و نفرت انگیز مورد سئوال قرار گرفته است.
گزارش رسمی وزارت خارجه در واقع پاسخی به این سئوال پیرامون چرائی جنگ است که میخواهد ثابت کند این جنایات برای بقای صهیونیستها ضروری بوده است.
3 ـ رمز دیگر شتاب صهیونیستها برای انتشار گزارش به تحولات پیرامونی بازمیگردد. هم اکنون دو گروه دیگر سرگرم تهیه گزارش پیرامون فجایع غزه هستند.
الف ـ کمیته حقیقت یاب سازمان ملل که قرار است ماه آینده گزارش رسمی خود را پیرامون جنایات جنگی صهیونیستها منتشر کند.
ب ـ سازمان دیده بان حقوق بشر که در تدارک تهیه گزارش مدونی پیرامون موارد نقض حقوق بشر در جنگ 22 روزه در غزه است و در واقع مکمل گزارشی است که همین سازمان در اوائل سال جاری میلادی منتشر نمود و اسرائیل را به «جنایات بی شمار جنگی» متهم کرد.
این شتاب صهیونیستها در واقع به منزله نوعی «پیشدستی» در جهت خنثی کردن اثرات سیاسی ـ تبلیغاتی گزارش سازمان ملل است که پیشاپیش به افکار عمومی جهان وانمود کند که گویا مجبور به جنایت و شرارت بوده است.
4 ـ هدف دیگر رژیم صهیونیستی از انتشاراین گزارش تحت الشعاع قرار دادن شرایط عینی در غزه است بدین ترتیب صهیونیستها اصرار دارند با گزارشات گستاخانه و توجیهات غیرمنطقی خود را در جهت تداوم محاصره غزه «ناچار» و «مجبور» معرفی کنند و چنین وانمود سازند که لازم است به جنایات علیه فلسطینیها در غزه ادامه دهند.
صرفنظر ازاین مسائل رژیم تل آویو سعی دارد با انتشاراین گزارش نظرها را از تحولات بیت المقدس کرانه باختری و حتی غزه منحرف سازد و شهرک سازیها در تمامیسرزمینهای اشغالی را تحت الشعاع گزارش قرار دهد و بر جنایات شهرک نشینان علیه فلسطینیها سرپوش بگذارد.
تصادفی نیست که سخنگویان حماس در واکنش بهاین گزارش آنرا مضحک احمقانه و به شدت گستاخانه معرفی کرده و معتقدنداین گزارش نمیتواند بر جنایات کنونی اسرائیل سرپوش بگذارد و آنرا توجیه کند.
5 ـ اگرچه به نظر میرسداین گزارش از دیدگاه صهیونیستها یک «اقدام چندمنظوره» محسوب میشود ولی در میدان عمل حتی محتوای همین گزارش نیز «سند محکومیت صهیونیستها» ارزیابی میگردد. با مروری به محتوایاین گزارش رژیم صهیونیستی به موارد متعدد «جنایات جنگی » خود اعتراف کرده ولی از دیدگاه خود آنها را توجیه نموده است.
در گزارش رسمی رژیم صهیونیستی به استفاده از «فسفر سفید» در مقیاس وسیع علیه فلسطینیها اعتراف شده ولی اسرائیل مدعی است با این جنایت خود هیچ یک از قوانین بین المللی را نقض نکرده زیرا در مناطق مسکونی از آن استفاده نشده است!این بمبهای حاوی فسفر سفید باعث سوختگی کامل بدن قربانیان میشود و گزارشات رسیده از صدها مورد سوختگی وسیع نزد کودکان و زنان و سایر ساکنان غزه حکایت میکند که نشانگر بمباران مناطق مسکونی توسط فسفر سفید است.
در گزارش تصریح شده است که مقامات ارشد صهیونیستی تصور میکردند جنگ فقط 2 روز طول بکشد ولی 22 روز به طول انجامید.
همین نکته هم ادعائی برای سرپوش گذاشتن بر شکست ارتش صهیونیستی است چرا که اگر صهیونیستها میتوانستند جنگ را ادامه دهند قطعا دراین زمینه تردید نمیکردند.
در گزارش به استفاده از «سپر انسانی» و سواستفاده از ساکنان غزه در جنگ علیه حماس اعتراف شده واین جنایات نیز توجیه گردیده است.
در گزارش به توجیه ابعاد وسیع تلفات غیرنظامیان فلسطینی پرداخته شده و آنرا بعضا به «خطای دید» و «اشتباه در هدف گیری» مرتبط ساخته است و حال آنکه طبق اعترافات اخیر برخی نظامیان صهیونیستی برای افزایش شمار قربانیان فلسطینی تعمدی وجود داشته و دستور اکیدی برای گسترش ابعاد خسارات مالی بویژه جانی فلسطینیها صادر شده بود.
بعلاوه برخی نظامیان صهیونیستی به رفتار جنون آمیز علیه فلسطینیها اعتراف داشتهاند که دراین گزارش اثری از آن موارد به چشم نمیخورد.
در متن گزارش به موارد متعدد حملات تلافی جویانه فلسطینیها توسط موشکهای «قسام» اشاره شده و مشخصا ناتوانی رژیم صهیونیستی در مهار و مقابله با حملات موشکی حماس و جهاد اسلامیاعتراف شده است.
این بدین معنی است که در لابلای سطور همین گزارش 163 صفحهای نیز موارد فراوانی از اعتراف صهیونیستها به شکست ناتوانی و «انفعال مطلق» ارتش صهیونیستی وجود دارد که حتی همین گزارش عجولانه را نیز به «سند محکومیت رژیم صهیونیستی» تبدیل کرده است.