آفتابنیوز : آفتاب: رییس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به تذکر کوچکزاده اظهار داشت: «استقلال قوا به معنای آن است که دو قوه مجریه و قضائیه در چهارچوبی که قوه مقننه به عنوان قانون مشخص میکند، مشی نمایند».
به گزارش خبرنگار پارلمانی آفتاب، مهدی کوچکزاده، نماینده تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر در ابتدای جلسه علنی روز یکشنبه و در هنگامی که مجلس قصد ورود به بحث طرح تعیین تکلیف استخدامی معلمین حقالتدریس و آموزشیاران نهضت سواد آموزی را داشت طی یک اخطار قانون اساسی اظهار داشت: «براساس این طرح، قوای حاکم در جمهوری اسلامی ایران عبارتنداز قوه مقننه، مجریه و قضائیه که زیر نظر ولایت مطلقه امر و امامت امت اعمال میگردند و این سه قوه از همدیگر مستقل هستند».
وی افزود: «ما در این طرح یک فوریتی تعیین تکلیف استخدامی معلمین حقالتدریس، دولت را موظف به استخدام 60 هزار نیرو میکنیم. آیا این کار دخالت در قوه مجریه نیست»؟
در این هنگام تعداد زیادی از نمایندگان با فریادهای دو دو مخالفت خود را با اظهارات کوچکزاده اعلام کردند.
نماینده تهران خطاب به نمایندگان مخالف خود تصریح کرد: «من میدانم شمایی که دو دو میکنید در حوزههای انتخابیهتان به رای این افرادی که قرار است استخدام شوند، نیاز دارید».
علی لاریجانی رییس مجلس شورای اسلامی اخطار کوچکزاده را وارد ندانست و گفت: «استقلال قوا به معنای این نیست که ما برای قوه مجریه چهارچوب نگذاریم».
کوچکزاده در ادامه اخطار خود اظهار داشت: «ما هم دغدغه داریم که اگر کسی 5 سال یا 6 سال در آموزش و پرورش خدمت کرده بلاتکلیف نماند».
وی افزود: «نمایندگان باید یک بار دولت را به ارائه لایحه جامع ساماندهی نیرو در وزارت آموزش و پرورش موظف کنند».
رییس مجلس در پاسخ خاطر نشان کرد: «اخطار شما این است که چون قوا مستقل هستند، ما نمیتوانیم برای دولت چهارچوب بگذاریم در حالی که تمامی قوانین مصوب مجلس، چهارچوبی است برای سایر قوا».
وی تاکید کرد: «کار قوه مقننه چهارچوب گذاری است و این به معنای دخالت نیست».
لاریجانی یادآور شد: «استقلال قوا به معنای این است که قوه مجریه و قوه قضائیه در چهارچوبی که قوه مقننه به عنوان قانون مشخص میکند، مشی نمایند و غیر از این نیست».