آفتابنیوز : آفتاب: نایب رییس دوم مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: «ما کابینهای کارآمدتر از دولت نهم از رییس جمهور طلب میکنیم».
به گزارش گروه سیاسی آفتاب، "محمدرضا باهنر" دبیر کل جامعه اسلامی مهندسین روز دوشنبه در نشست خود با خبرنگاران رسانهها که به مناسبت روز خبرنگار برگزار شد به پرسشهای آنان پاسخ داد.
خبرنگاری از باهنر درباره کابینه دهم پرسید که وی در پاسخ گفت: «ما قبل از انتخابات اعلام کردیم دولت دهم باید قدرتمندتر از دولت نهم باشد. برخی این صحبت را این گونه تعبیر کردند که قصد عبور از احمدینژاد را داریم؛ در حالی که این چنین نبود؛ ما معتقد بودیم احمدینژاد میتواند کابینه و دولتی کارآمدتر از دولت نهم ایجاد کند».
وی با بیان این که در طول فعالیت دولت نهم کارهای خوبی انجام شده و طومار خدمات انجام شده زیاد است، اظهار کرد: «در کنار آن، طوماری از کارهای انجام نشده وجود دارد؛ البته در هر دوره کارهایی که انجام نشده وجود داشته و اصولا کارهای انجام نشده بیشتر از کارهای انجام شده است، که معتقدیم این کارهای انجام نشده باید با قدرت و کارآمدی بیشتر انجام و مدیریت شود».
باهنر با بیان این که در جریان انتخابات یک سری شکافهای اجتماعی بین نخبگان، کارمندان و بروکراتها و کارآفرینان ایجاد شده است، اظهار کرد: «البته من نمیخواهم در مورد علت آن صحبتی بکنم؛ ولی معتقدم کابینه دهم باید تلاش کند آرامش به جامعه برگردد و در این ارتباط موثر است؛ البته ممکن است برخی مسائل و مشکلات را نتواند جبران کند، ولی میتواند در آرامشدهی به جامعه موثر باشد. ما معتقدیم در کابینه دهم باید افرادی متدین، معتقد به انقلاب اسلامی و گفتمان آن، کارآمد و توانا حضور داشته باشد و این کارآمدی باید تجربه شده باشد».
نایبرییس مجلس همچنین به سخنان اخیر رییسجمهور مبنی بر این که حضور جوانان در کابینه زیاد خواهد بود، اشاره کرد و گفت: «ما مخالف حضور جوانان نیستیم ولی باید به این نکته توجه داشت که وزارتخانه جای کارآموزی نیست. درست است جوان دارای ویژگیهایی از جمله پویایی و شجاعت است، اما در هر صورت نمیتوان راس یک وزارتخانه را به کسی سپرد که با ساختار وزارتخانه و وظایف آن آشنایی ندارد و دارای تجربه نیست».
وی گفت: «اکنون این که یک فرد فقط انقلابی و مومن باشد کفایت نمیکند بلکه باید فردی مدیریت را برعهده بگیرد که کارآمد و توانمند هم باشد».
باهنر گفت: «ممکن است یک جوان 25 ساله در دانشگاه خوب درس خوانده باشد، دکترا گرفته باشد و شاگرد اول باشد، ولی نمیتوان یک وزارتخانه عریض و طویل را به چنین جوانی واگذار کرد که آشنایی با وزارتخانه و این کار ندارد؛ زیرا کارآمدی جزو شرایط لازم است».
وی درباره حضور جوانان در دولت نهم نیز گفت: «در دولت نهم برخی جوانان پلکان ترقی را یکباره طی کردند و در وزارت خانهها مشاوران جوان حضور داشتند که برخی از این مشاوران جوان با توجه به حمایتی که از برخی مراکز قدرت میشدند به وزیر امر و نهی میکردند و قدرت زیادی داشتند و بستگی به قدرت نفوذشان کارهایی انجام میدادند».
باهنر گفت: «برخی بنگاههای بزرگ اقتصادی نیز به جوانان سپرده شد که برخی موفق بودند و برخی نیز موفق نبودند؛ ولی باید دانست وزارتخانه جایی نیست که بتوان در آن ریسک کرد و باید در انتخاب افراد دقت زیادی انجام داد».
وی بار دیگر تاکید کرد: «ما مخالف روی کارآمدن و به اصطلاح موفقیت جوانان نیستیم، اما باید جوانان پلکان ترقی را به صورت مناسب نه یکباره طی کنند».
دبیر کل جامعه اسلامی مهندسین در ادامه در پاسخ به پرسش خبرنگار ایسنا مبنی بر این که آیا از مجلس شورای اسلامی کسی در کابینه دهم حضور خواهد داشت یا نه؟ گفت: «بعید میدانم کسی از مجلس هشتم در دولت حضور داشته باشد. آقای رییس جمهور قصد استفاده از اعضای مجلس را ندارد؛ البته دو سه نفر مطرح بودند که گویی با آقای رییسجمهور به این نتیجه رسیدند که در مجلس بمانند بهتر است».
نایبرییس مجلس در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر این که گفته میشود عدهای قصد دارند جناح چپ را از عرصه سیاسی کشور حذف کنند و این امر چه تبعاتی دارد، گفت: «من معتقدم باید جناحهای مختلف در کشور فعالیت کنند. توصیهام به تمام تصمیمگیران و تصمیمسازان این است که تسلیم این واقعیت باشند. بالاخره از اوایل انقلاب جناحهای سیاسی مختلف در کشور مطرح بودند که دو جناح مطرح آن چپ و راست بودند که بارها اسم آنها عوض شده و اکنون به عنوان اصولگرا و اصلاح طلب شناخته میشوند. ما باید واقعیت فعالیت جناحهای کشور را بپذیریم و هیچ جناحی نباید فکر کند میتواند کشور را به تنهایی اداره و جناح رقیب را حذف کند؛ البته ما با رادیکال کردن فضا و حرکتهای ساختارشکنانه مخالف هستیم».
وی ادامه داد: «در هر دو جناح افراد رادیکال، میانهرو، عقلا و غیرعقلا را داریم که باید مواظب باشند کار دست رادیکالها نیفتد؛ ما خودمان نیز سعی کردهایم این اتفاق نیفتد».
باهنر همچنین گفت: «یکی از مشکلات جامعه ما این است که طرفین کار، یعنی دو جناح مطرح، کار را به دست برخی رادیکال ها دادهاند و عقلای قوم یا کمتر صحبت میکنند و یا نظارهگر هستند، البته آنها نیز نگران هستند و میترسند حرفی بزنند و توسط رادیکالهای دو جناح مورد هجمه قرار بگیرند».
دبیر کل جامعه اسلامی مهندسین افزود: «هر دو جناح در کشور باید توجه کنند هیچ کدام قابل حذف نیستند و تلاش کنند دچار حرکتهای رادیکالی نشوند، همچنین نباید به سمت حرکتهای ساختارشکنانه رفت و مطمئنا در هر نظامی با حرکتهای ساختارشکنانه برخورد میشود».
وی با بیان این که دو نوع اپوزیسیون داریم گفت: «این اپوزیسیون میتواند بیرون از نظام باشد که کسی خود را اپوزیسیون بیرون از نظام میداند باید خود را برای دعوا آماده کند، اما اپوزیسیون داخل نظام نیز داریم که این اپوزیسیون میتواند کار کند و ما از وجود اپوزیسیون داخل نظام دفاع میکنیم و معتقدیم این اپوزیسیون باید حق داشتن رسانه و حزب داشته باشد، حتی رسانه ملی نیز باید وقتی را برای آنها اختصاص دهد تا آنها نیز بتوانند دیدگاههای خود را مطرح کنند».
وی همچنین در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر وجود آنچه شکاف بین برخی مسوولان نظام خوانده شد گفت: «این شکاف بخشی واقعی و بخشی القایی است و همانطور که گفتم متاسفانه اخلاق پیروزی و شکست در بین سیاستمداران ما چندان حاکم نشده است».
باهنر گفت: «کسی که در انتخابات پیروز نشده باید بداند اکثریت آرا مربوط به رقیب او بوده و باید برود دنبال علاج ، جذب نیروها و در واقع مثلا فرد پیروزنشده باید بداند رقیب او 10، 11 میلیون بیشتر آرا کسب کرده است و در دموکراسی نیز آرا شمرده و وزن میشود؛ در واقع رای یک عشایری با یک مرجع تقلید، یک رییس دانشگاه و یک نخبه اجتماعی، یکسان است و هر کس رای بیشتری آورد رییسجمهور است».
باهنر همچنین گفت: «میرحسین موسوی باید متوجه شود اکثریت کشور به او رای ندادهاند؛ البته سه چهار ماه کار کرده ، 13 میلیون رای کسب کرده و این رای سرمایه عظیمی است و باید از این سرمایه استفاده کند، نباید با این سرمایه به صورت رادیکالی برخورد کند و بپذیرد که از رقیب کمتر رای کسب کرده است و از طرف دیگر آقای احمدینژاد نیز باید بپذیرد در تهران از رقیبش آرای کمتری کسب کرده و باید این مساله را علاج و فکری برای آن بکند».
نایبرییس دوم مجلس درباره رایزنی دولت با مجلس در چینش کابینه نیز گفت: «احمدینژاد سیستماتیک با مجلس رایزنی نداشته؛ البته با افراد گفتوگوهایی داشته است».
وی در پاسخ به این پرسش که آیا آقای احمدینژاد با شخص شما مشورت کرده است یا نه هم گفت: «بعد از انتخابات من با تعدادی از نمایندگان ملاقاتی با ایشان داشتیم و صحبتهای کلی در آن ارتباط انجام دادیم».
باهنر افزود: «ما در هر صورت کابینه کارآمدتر از دولت نهم طلب میکنیم. ما به آقای رییسجمهور گفتهایم به ایشان اعتماد داریم، ولی اعتماد به شخص رییسجمهور کفایت نمیکند و باید کسی که به مجلس معرفی میکنند فردی کارآمد و توانا باشد تا به او رای دهیم و وزیری که معرفی میشود باید مورد قبول رییسجمهور و از طرف دیگر مورد اعتماد مجلس باشد».
دبیر کل جامعه اسلامی مهندسین همچنین درباره جلسه روز دوشنبه فراکسیون اصولگرایان با احمدینژاد گفت: «آقای احمدی نژاد در مجمع عمومی فراکسیون حضور پیدا میکند و در این جلسه حدود 200 نماینده حضور دارند؛ از این رو این گونه نیست که بتوان درباره کابینه آنچنان صحبت کرد. ممکن است اسم دو سه نفر مطرح شود. بیشتر این جلسه در مورد مطالبات مجلس از رییسجمهور و همچنین مطالبات رییسجمهور از مجلس است».
باهنر در ادامه در پاسخ به پرسش خبرنگار دیگری مبنی بر این که شما و جبهه پیروان خط امام و رهبری قبل از انتخابات حمایت سرسختی از احمدینژاد داشتید ولی پس از انتخابات به همراه جامعه اسلامی مهندسین نامههای سرگشادهای به احمدی نژاد نوشتید، گفت: «واژه سرسختی که شما به کار بردید از آن واژههای گردی است که نمیتوان آن را وزن کرد».
وی افزود: «پیش از انتخابات جامعه اسلامی مهندسین طی بیانیهای از احمدینژاد حمایت کرد؛ البته اشکالات و نقاط ضعف را نیز گفت».
باهنر گفت: «ما معتقدیم احمدینژاد و دولت نهم بدون نقص نبودهاند، اما با توجه به بررسی کاندیداها به این جمعبندی رسیدیم که از ایشان حمایت کنیم».
نایبرییس مجلس افزود: «ما نمیگوییم احمدینژاد نقصی ندارد و حمایت ما بیچون و چرا نیست؛ حمایت ما مشروط است».
وی گفت: «برخی متاسفانه این حمایت مشروط را به سهمخواهی تعبیر میکنند؛ در صورتی که این چنین نیست و جامعه اسلامی مهندسین فهرستی از وزرای پیشنهادی به آقای احمدینژاده نداده است و توقعی ندارد که مصادیق مشخصی در دولت حضور داشته باشند؛ اما توقعاتش را از دولت میگوید و نقاط ضعف را متذکر میشود. نامه سرگشاده جامعه اسلامی مهندسین به احمدینژاد درباره بحث معاون اولی فردی بود که میدانستیم انتخابش برای جامعه و تصمیمگیران قابل هضم نیست که در این ارتباط دیدگاه خود را گفتیم».
باهنر افزود: «ما از کارهای مثبت احمدینژاد حمایت، اما اگر نقطهضعفی دیدیم آن را بیان میکنیم، همچنین سعی میکنیم به صورت مشفقانه نقد کنیم. ما بدون دلیل از کسی تعریف و تمجید نمیکنیم یا حمایتی انجام نمیدهیم؛ البته نقد نیز میکنیم ولی تخریبچی نیستیم».
وی همچنین در پاسخ به پرسشی درباره سخنان یکی از نمایندگان مبنی بر این که آقای باهنر و جامعه اسلامی مهندسین در ظاهر از احمدینژاد حمایت کردهاند، در حالی که باطنا خواستار پیروزی میرحسین موسوی بودهاند، گفت: «ضمن احترام به عزیزان برخی صحبتها را آنقدر مهم نمیدانیم که بخواهیم در موردشان وقت خودمان و رسانهها را بگیریم و جواب بدهیم».
دبیر کل جامعه اسلامی مهندسین در ادامه درباره پیشنهاد خاتمی در مورد برگزاری رفراندوم گفت: «این جزو حرفهای بیرون از قوانین و مقررات است».
وی افزود: «من بعد از انتخابات با میرحسین موسوی صحبت کردم و همانجا نیز گفتم که اپوزیسیون داخل نظام یا بیرون از نظام و برگزاری رفراندوم به این معنا که آیا این انتخابات را قبول داریم یا نداریم، یک نوع جرزدن بعد از انتخابات است. انتخابات خود یعنی رفراندوم و از مردم سوال کردن و این صحبت یا مزاح سیاسی است یا حرف ساختارشکنانه».
باهنر در پایان در پاسخ به سوالی درباره تاسیس و انتشار حزب جدید و روزنامه نیز گفت: «ما در مورد تشکیل حزب جدید و روزنامه مصمم و دنبال این موضوع نیز هستیم؛ البته میدانید که ایجاد حزب و روزنامه به پول، همراهی و هماهنگی و نیروی انسانی احتیاج دارد که البته در مورد نیروی انسانی کارهایی کرده و مذاکرات وسیعی انجام دادهایم و باید بقیه امکانات را فراهم کنیم؛ البته از قبل نیز گفتهایم نمیخواهیم حزبمان را پیش از انتخابات ایجاد کنیم، بلکه میخواهیم خارج از فضای سنگین انتخابات حزب ایجاد شود؛ البته بعد از انتخابات پسلرزهها زیاد بود؛ از این رو مقداری تحمل میکنیم در یک فضای آرام حزب ایجاد کنیم؛ زیرا ماندگارتر خواهد بود».