آفتابنیوز : آفتاب: جلسه نمایندگان اصولگرای مجلس شورای اسلامی و محمود احمدینژاد درباره کابینه دهم، در حالی شب گذشته برگزار شد که اخبار و گزارشهای منتشر شده از آن نشان از بینتیجه بودن این جلسه و سرخوردگی اصولگرایان مجلس از اظهارات احمدینژاد، است.
به گزارش گروه سیاسی آفتاب، بر اساس اعلام حمیدرضا حاجیبابایی، عضو هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی، علی لاریجانی، باهنر، عباسپور، کاتوزیان، کامران، ابطحی، فولادگر و حجتالاسلام و المسلمین رهبر از مجلس و نیز عزیزی، رحیمی، سعیدلو و ثمره هاشمی از معاونان و دستیاران احمدینژاد در این جلسه حضور داشتهاند. کوثری نیز خبر از آن داد که حداد عادل به دلیل حضور در جلسهای دیگر در این جلسه حضور نداشته است.
در خبر کوتاهی که پایگاه اطلاعرسانی دولت، از سخنان احمدینژاد در جلسه شب گذشته مخابره کرده، به نقل از او آمده است: «در دولت دهم نیز از انقلابیترین، کارآمدترین و خدمتگزارترین افراد استفاده خواهد شد».
احمدی نژاد با تأکید بر اینکه عدم هماهنگی بینبخشی خسارات جبران ناپذیری برای کشور خواهد داشت، تصریح کرد: «مجموعه دولت، مجموعه واحد و اکثر کارها بین بخشی است و از همینرو اعضای کابینه باید با هم هماهنگ و همگرا باشند».
وی خاطر نشان کرد: «قوی بودن افراد به تنهایی، به معنای موفقیت یک تیم نیست و در خصوص دولت نیز علاوه بر تواناییهای فردی، چینش و آرایش خوب و هماهنگی از جمله عوامل مؤثر و مهم در موفقیت است».
همچنین، در حالی که احمدینژاد در بخش دیگری از سخنرانی دیشب خود با اشاره به لزوم هماهنگی و همراهی دولت و مجلس شورای اسلامی برای اجرای طرحهای بزرگ و خدمت به مردم تصریح کرده است: «رئیس جمهور همچون گذشته آماده دریافت، بررسی و استفاده از نظرات نمایندگان مجلس شورای اسلامی در عرصههای گوناگون از جمله معرفی وزیران پیشنهادی است»، نمایندگان مجلس روز سهشنبه، در گفتگوهای مختلف، ناخرسندی خود را از این جلسه نشان داده، و ضمن ابراز گلایه از رئیس دولت به دلیل عدم معرفی غیر رسمی نام وزرا به نمایندگان اصولگرای مجلس، خبر از آن دادهاند که احمدینژاد، پیشنهاد تشکیل کمیته مشترک دولت و مجلس برای تشکیل کابینه دهم را نپذیرفته است.
در همین رابطه، حجتالاسلام غلامرضا مصباحی مقدم، عضو شورای مرکزی فراکسیون اصولگرایان مجلس که در جلسه شب گذشته حضور داشته، روز سهشنبه به خبرنگاران پارلمانی رسانهها گفت: «اگر رئیس جمهور اسامی کاندیداهای وزارتخانهها را به صورت غیر رسمی به مجلس میداد و بازخورد آن را میگرفت بهتر بود اما آقای احمدینژاد در پاسخ به نمایندگان تاکید داشت که معیارهایی را که نمایندگان در نظر دارند شخص وی نیز برای انتخاب وزیران مد نظر قرار خواهد داد».
وی ادامه داد: «آقای احمدی نژاد در پاسخ به شبهات مطرح در خصوص انتخاب اعضای کابینه پاسخ داد که این طور نیست که به دنبال وزیر مطیع باشم بلکه وزیر هماهنگ میخواهم».
عضو شورای مرکزی فراکسیون اصولگرایان مجلس تاکید کرد: «آقای رئیس جمهور نسبت به معرفی وزیران به صورت غیر رسمی به مجلس خودداری میکند که اگر این اقدام انجام میگرفت حتماً در آرای مثبت به کاندیداها نتایج بهتری عاید دولت میشد».
عضو شورای مرکزی فراکسیون اصولگرایان در پاسخ به این سئوال که برخی خبرها حکایت از بسته شدن لیست توسط رئیس جمهور و تعداد زیاد وزیران جوان در آن دارد، گفت: «این طور نیست، لیست بسته نشده، تاکید رئیس جمهور بر جوانگرایی اعضای کابینه بوده است نه اینکه جوانان انتخاب شده باشند و اینکه رئیس جمهور اعلام کرد نمایندگان پیشنهادات خود را ارائه دهند حکایت از این دارد که لیست نهایی نشده است».
مصباحی مقدم در پاسخ به این سئوال که چرا پیشنهاد تشکیل کمیته مشترک دولت و مجلس در این جلسه مورد قبول واقع نشد، گفت: «این پیشنهاد مورد استقبال رئیس جمهور قرار نگرفت بنابراین چرایی آن را از آقای احمدی نژاد جویا شوید».
در حالی که خبر دقیقی از تعداد نمایندگان شرکت کننده در این جلسه منتشر نشده است، حمید رسایی، نماینده حامی دولت فراکسیون اصولگرایان خبر از حضور 170-180 نماینده اصولگرا در این جلسه داده و افزوده است «احمدینژاد ظاهرا بر روی یک موضوع به جمعبندی رسیده و آن اینکه در این دوره از کابینه حضور یک وزیر زن را داشته باشد و از صحبتهای وی معلوم بود که این اتفاق خواهد افتاد».
وی همچنین گفت: «احمدینژاد به تشریح این انتظار که برخی القاء میکنند اعضای کابینه باید استقلال رای داشته باشد، پرداخت و گفت استقلال رای اگر به معنای این باشد که کسی برخلاف مبانی و جهتگیریهایی که رییس دولت میخواهد تعیین کنند، حرکت شود، اساسا هیچگاه دولت شکل نمیگیرد و نمیتواند این گونه کار کرد».
اما صریحترین اظهارات درباره جلسه دیشب از زبان علی عباسپور تهرانی فرد، رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس بیان شد.
عباسپور به صراحت در این زمینه گفت: «جلسه اصولگرایان با رئیس جمهور به جمعبندی مطلوب نرسید».
وی تأکید کرد: «اسم این جلسه را نمیتوان تعامل گذاشت، تعامل را باید همفکری معنی کنیم گذاشتن یک جلسه که نمایندگان صحبتهای خود را بگویند و رئیس جمهور هم حرف خود را بگوید و اینکه قرار شود نمایندگان افرادی را جهت وزارت به رئیس جمهور معرفی کنند اسمش تعامل و همفکری نیست».
عباسپور تهرانیفرد اظهار کرد: «این لیست دادنها و افراد معرفی کردنها را همه اقشار جامعه میتوانند انجام دهند، در حالی که نمایندگان مجلس کسانی هستند که باید مهر تایید به وزرای معرفی شده از طرف رئیس جمهور بزنند».
به گفته وی نمایندگان نقطه نظراتی درباره وزرا داشتند، مبنی بر اینکه وزرا باید متدین، انقلابی، ولایتپذیر بوده، از تخصص لازم برخوردار باشند، هم چنین عنوان میشد که کشور ما از نظر اقتصادی در شرایطی است که وزرای اقتصادی باید کارآمد باشند تا بتوانند تورم، بیکاری و رکود را حل کنند و مسالهای مثل خصوصی سازی را به خوبی پیش ببرند.
عباسپور با بیان اینکه در این جلسه بحث پیشرفت علمی کشور مطرح شد، افزود: «این موضوع مطرح شد که عملکرد دولت نهم در مورد وضع آموزش و تحقیقات برای این که به اهداف چشم انداز بیست ساله برسیم نگران کننده است، لذا با توجه به اینکه پایان دولت دهم تقریبا ما را در نیمه راه چشمانداز بیست ساله قرار میدهد، باید وزرایی در راس وزارتخانههای آموزش و علمی کشور قرار گیرند که بتوانند این هدف را برآورده کنند».
وی افزود: «رئیس جمهور نیز توضیحاتی داد درباره این که کابینه باید با رئیس جمهور هماهنگ باشد».
به گفته وی قرار شد که اگر نمایندگان نظری راجع به افراد به عنوان افراد پیشنهادی خود دارند، اسامی آنها را به معاون پارلمانی رئیس جمهور بدهند.
عباسپور ولایتپذیری را یکی از شاخصهای مهمی دانست که در کنار تدین، مقبولیت، انقلابی بودن و کارآمد بودن مطرح است و یادآور شد: «کسی که میخواهد وزیر شود باید چارچوب فکری رئیس جمهور را قبول داشته باشد و رئیس جمهور هم باید بپذیرد وقتی این شخصیت وزیر شد اختیار دارد حرکت کند و نباید از سوی رئیس جمهور امور به او دیکته شود».
عباسپور با تاکید بر اینکه مجلس و دولت باید همفکری کنند برای هر وزارتخانه به حدود سه چهار نفر برسند و رئیس جمهور از میان آنها یک نفر را به مجلس معرفی کند، افزود: «این مکانیزم که رئیس جمهور در مجلس حضور یابد نمایندگان و رئیس جمهور حرفهای خود را بگویند و بروند مکانیزم تعامل و همفکری نیست».
علی مطهری، دیگر نماینده اصولگرای تهران نیز تصریح کرد: «به نظر میرسد احمدینژاد بر معیارهای قبلی خود مبنی بر انتخاب وزیران از یک گروه خاص همچنان تاکید میورزد و نیروهای صالح دولتهای قبلی وگروهها وافراد منتقد را به بهانه اشرافیگری و لزوم همگرا بودن اعضای کابینه رد میکند که به این ترتیب کشور را از مشارکت نخبگان بیشماری محروم خواهد کرد».
نماینده مردم تهران با تاکید بر اینکه احمدینژاد باید به این موضوع توجه داشته باشد که وی صرفاً مجری سیاستهای اقتصادی، سیاسی و فرهنگی نظام است که در شوراهای عالی مصوب میشود، عنوان کرد: «انتخاب یک رئیسجمهور به این معنا نیست که افکار واندیشههای سیاسی و اقتصادی و فرهنگی وی اجرا شود و وزرا تابع و مطیع احمدینژاد یا به تعبیر وی همگرا باشند».
این عضو فراکسیون اصولگرایان با اشاره به اینکه در صورت تداوم چنین روندی از نخبگان بهره کافی نخواهیم برد، متذکرشد: «اصولاً این فکر احمدینژاد که در اندیشه حذف هاشمی رفسنجانی و همفکران وی از انقلاب است یک خطای بزرگ خواهد بود».
به این ترتیب و با اصرار احمدینژاد بر مشی خاص خود در انتخاب وزرا، به نظر میرسد که باید منتظر روزهای پرچالشی میان دولت و مجلس بر سر موضوع رأی اعتماد نمایندگان به وزرای پیشنهادی احمدینژاد باشیم.