آفتابنیوز : آفتاب: رییس سابق قوه قضاییه تصریح كرد: «مسوولان عالی دستگاه قضایی و مدیریت عالی این قوه باید استقلال قوه را از جریانات سیاسی حفظ كنند چون ما در این قوه مسوولیت خطیری داریم و پروندهی افراد حقیقی و حقوقی در دست ماست. عدم استقلال قوه قضاییه باعث میشود كه انگیزههای عمومی اجرای عدالت و مسیر صحیح مدیریت قضایی در معرض خطر قرار گیرد».
آیتالله سید محمود هاشمی شاهرودی در مراسم تودیعاش كه صبح امروز در محل حوزه ریاست قوه قضائیه با حضور سران سه قوه و سایر مسئولان كشوری و لشكری برگزار شد، اظهار كرد: «خدا را شاكریم كه به همهی ما توفیق خدمت در نظام جمهوری اسلامی ایران و همچنین خدمت به مردم مومن و شریف ایران اسلامی را داد».
وی با گرامی داشت یاد و خاطرهی امام راحل و تقدیر از حضور صمیمانه مسوولان در این مراسم و همچنین همكاران قضایی و كارمندان دستگاه قضایی، تصریح كرد: «خدماتی كه انجام گرفته بدون همكاری قوای دیگر ممكن نبود».
هاشمی شاهرودی با بیان اینكه امیدواریم این همدلی و همكاری در میان سایر دستگاهها نیز ادامه یابد، از دیدگاههای ارزشمند مقام معظم رهبری در هدایت همهی قوا تشكر كرد و گفت: «انتخاب برادر عزیزمان آیتالله صادق لاریجانی توسط مقام معظم رهبری برای مدیریت قوه قضائیه بسیار بجا و ارزنده بود».
وی با تاكید بر اینكه كارنامه دههی سوم قضایی در كشور و دستاوردهای آن برای مسوولان نظام شفاف و روشن است، تصریح كرد: «در طول این مدت خدمات ارزشمند بسیاری صورت گرفته و هر مرحله در حقیقت مقدمهای برای ورود به مرحلهی بعد بوده است و امروز نظام قضایی ما، نظامی كامل، جامع و مدرن است».
وی با بیان اینكه قوه قضائیه در این دهه مستقل بوده و همین استقلال از افتخارات گران سنگ دستگاه قضایی است، تصریح كرد: «از این دستاورد همهی نهادها باید حفاظت كنند و باید بگویم كه نظام قضایی در قانون اساسی مستقل است و به این استقلال تاكید شده و این استقلال دارای شاخصها و ابعاد مختلفی است».
وی ادامه داد: «اصلاحات در دستگاه قضایی بسیار مهم است ولی در بعد قضایی اصلاح و تحول كار سختی به شمار میرود. مدیران دستگاه قضایی اشخاص فاضلی هستند و اساسا تحول در زمینههای مسائل تخصصی كار سادهای نیست».
هاشمی شاهرودی خاطرنشان كرد: «هرگونه تحول نیاز به اشراف كامل به مسائل روز دارد و باید از مدلهایی كه در سایر كشورها استفاده میشود و مطابق با مبانی فقهی و اسلامی ماست، بهره برد. به ویژه از بعد شكلی؛ زیرا قضاوت فقط بعد ماهوی نیست. قطعا ما نیاز به شكوفایی، تحول و اصلاحات بعدی داریم و دستاوردهای كنونی نباید ما را مغرور كند و این فكر را به ذهن ما برساند كه دیگر نیازی به تحول نداریم بلكه ما باید این راه را با جدیت دنبال كنیم».
وی با اشاره به هماهنگ كردن بخشهای قضایی خاطرنشان كرد: «یكی از اقداماتی كه در قوه قضائیه شكل گرفت و بسیار مناسب بود، ایجاد شوراها و مراكزی بود كه كلیهی اقدامات خانوادهی قضایی را یكسان كرد و بنده در همین جا از آقای صادق لاریجانی درخواست میكنم كه این شوراهای هماهنگی مدیران را توسعه دهند. كارنامهی این دهه بارها مطرح شده و نیازی به شرح مجدد ندارد و امیدواریم كه با همت، درایت و تدبیر رییس جدید، شكوفاییها همچنان در توسعه قضایی انجام شود».
هاشمی شاهرودی خاطرنشان كرد: «در اواخر دورهی فعالیت متوجه امری شدیم و آن این است كه با همهی اقدامات ارزنده و زیرساختهایی كه خروجی خدمات قضایی را دوچندان كرده ولی این احساس وجود دارد كه آن امنیت قضایی لازم ایجاد نشده است و هنوز ورودی پروندهها زیاد، تخلفات زیاد و تضییع حقوق زیاد است و همچنین هر معاملهای كه انجام میشود و هر دسته چكی كه داده میشود به دنبال آن پروندهای تشكیل میشود».
وی خطاب به مسوولان حاضر در جلسه گفت: «در آن جامعهای عدالت اسلامی و امنیت حقوقی وجود دارد كه جرم، تخلف، تضییع حقوق و اختلاف در آن نباشد یعنی از این مباحث جلوگیری شود و باید توجه داشت كه پیشگیری فقط مربوط به قوه قضائیه نیست و به همهی قوا نیز مربوط میشود».