محمد فاضلی پژوهشگری که همراه مسعود پزشکیان در صداوسیما حاضر شد و میکروفون را پرت کرد در یادداشتی نوشت که برخی فقط انتظار شکست پزشکیان را میکشند و برخی هر کاری از دستشان بر آید انجام میدهند که او شکست بخورد.
احمد زیدآبادی و بیژن عبدالکریمی نیز نسبت به عواقب شکست دولت پزشکیان برای جریان اصلاحات و کل ایران هشدار دادند و هر یک تلویحاً وی را آخرین تیر چله نامیدند.
به نظر میرسد بخشی از جریان اصلاحات تلاش دارند با توجه به این مسئله اندکی فاصله خود را با پزشکیان حفظ کنند. آذر منصوری در توییتی ضمن تاکید بر حمایت گسترده از دولت چهاردهم، موضع خود نسبت به دولت را انتقادی_ نظارتی توصیف کرد، مسئلهای که با واکنش شفیعیان از مسئولین رسانهای ستاد پزشکیان مواجه شد و حضور نماینده جبهه اصلاحات در همه کارگروهها را یادآور گشت.
بر اساس فیلمهای که واحد راستی آزمایی سی ان ان منتشر نموده، نگاه آخرین لحظه ترامپ به نموداری در مورد مهاجرت باعث شد که گلوله به جای مخچه به گوش وی اثابت نمایید. مسئلهای که وی را به برنده پیش وقت انتخابات آمریکا بدل ساخته است. سیامک قاسمی اقتصاددان نوشت که روند انتخابات آمریکا به گونهای است که حتی قاضی زاده هاشمی و زاکانی نیز ممکن است در برابر بایدن پیروز شوند.
سناتور جی دی ونس، کهنه سرباز جنگ عراق که این هفته از سوی ترامپ به عنوان معاون اول انتخاب شد بر لزوم «برخورد سخت» با ایران تاکید داشت. نیکی هیلی از چهرههای راست افراطی حزب جمهوریخواه نیز که فاصله خود را با کمپین ترامپ حفظ کرده بودند این هفته به صورت تمام عیار در گروه حامیان وی درآمد، امری که میتواند به سختتر شدن اقدامات دولت بعدی آمریکا در قبال ایران منجر شود.
خود ترامپ نیز ضمن استقبال از مذاکره بر «ضربه سخت» قبل از مذاکره تاکید دارد.
اگر ترامپ موفق شود فروش نفت ایران را دوباره به زیر ۵۰۰ هزار بشکه تقلیل دهد، شرایط از دوره دولت تدبیر و امید بسیار سختتر خواهد بود، چون ناترازهای گازی_ نفتی_ بنزینی و برقی از لبه عبور کردهاند و سطح تابآوری اجتماعی نیز کاهش یافته است. همه اینها میتواند شرایط را برای دولت مسعود پزشکیان فراتر از حد تحمل، دشوار نمایید. اگر نرخ ارز به شکلی جهشی رشد نمایید، ممکن است شرایط شکننده اقتصاد ایران به سمت ورشکستگی سوق یابد.
رئیس جمهور منتخب با ارسال پیام به سران مقاومت و حضور در هیئت عزاداری سعید حدادیان مداح تندرو، تلاش کرد قلب جناح رقیب را به دست آورد. مسئلهای که البته انتقادهایی را از سوی بدنه جریان اصلاحات و رای دهندگان ناراضی در پی داشت.
در این بین برخی پیرمردهای اصلاحات که از سوی منتقدان «تاریخ مصرف گذشته» خطاب قرار گرفتهاند، فارغ از تمام این مسائل، به سختی در تلاش هستند تا سهم خود را از کابینه بگیرند.
به نظر میرسد نصف بیشتر اعضای کارگروه انتخاب وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از حوارین محمد شریعمتداری، وزیر سابق این وزارتخانه هستند. شریعمتداری که به دلیل برخی پروندههادر دوره وزارت، حواشی بسیاری داشت، کارنامه پر انتقادی در دوره تصدی وزارت دارد و از سوی نمایندگان استیضاح شد.
شریعمتداری ابتدا تلاش کرد در کسوت کاندید معاون اول رئیس جمهور و وزیر کار ظاهر شود، وی پس از آنکه برای این مسئله از سوی پزشکیان پس زده شد، حال تلاش دارد چند نفر از وابستگان خود مانند کبیری را به عنوان گزینه وزیر رفاه و ریاست شستا و صندوقهای بازنشستگی معرفی نمایید.
دعوای درون گروهی کمیته انتخاب وزیر نفت چنان بالا گرفته که برخی از حذف این کمیته سخن میگویند. چند چهره پرنفوذ جبهه پایداری به ویژه از شرکت ملی مناطق و پتروشیمی نفوذ بالای دراین کمیته دارند.
رضا دهقان داماد ناطق نوری و از اقوام نسبی عباس آخوندی و مدیر توسعه شرکت ملی نفت که از روابط سیاسی قابل توجهی برخوردار است، تلاش دارد با حمایت ناطق جای پای طیف سیاسی خود را در ساختار سیاسی آتی وزارت نفت محکم نمایید.
بیژن زنگنه نیز که به دلیل پرونده کرسنت تحت حمله شدید اصولگریان قرار دارد و چند باری نیز به دادگاه احضار شده، مذاکراتی را به همین منظور آغاز کرده است.
محمدرضا عارف هم که در مصاحبهای گفته بود: «من جزء افرادی هستم که نظام در آب نمک خوابانده تا در موقع لزوم از آنها استفاده کند» این روزها سخت در تلاش است تا سهمش از کابینه را مطالبه نمایید. به گفته برخی افراد نزدیک به رئیس جمهور منتخب وی تلاش کرد چهرههای نزدیک به خود را به ویژه در دو کارگروه وزارت علوم و وزارت ارتباطات جانمایی کند. برخی به حواشی مربوط به فرزند ارشد وی در شبکههای اجتماعی پرداخته اند.
فشار پیرمردهای اصلاحات و برخی جریانات سیاسی برای تحمیل همان چهرههای تکراری و ناکارآمد که هدفی جزء مطامع مالی خود ندارند، برخی تحلیلگران را به شدت نگران کرده و نسبت به عواقب چنین رویهای هشدارهایی را مطرح کردهاند.