در پی انتشار پیامهای تبلیغات خرید پسته نارس در فضای مجازی، عباس درودی نیا ضمن هشدار به کلیه صنوف، افراد و ترمینالهای ضبط پسته اظهار کرد: مسئولیت معرفی هویت فروشنده برعهده آنان بوده و هیچ عذری در این خصوص از افراد مورد پذیرش قرار نخواهد گرفت.
درودی نیا افزود: کلیه افراد و واحدهای مشمول خرید پسته از افراد فاقد هویت مشخص و یا معلوم الحال خودداری نموده و در صورت برخورد با چنین افرادی مراتب را فورا به پلیس آگاهی و یا مراجع قضایی اطلاع رسانی نمایند.
دادستان بردسکن با اشاره به اینکه درصد زیادی از مردم بردسکن در زمینه کاشت، برداشت و خرید و فروش پسته اشتغال دارند، گفت: به منظور پیشگیری از سرقت این محصول و با توجه به اینکه بخشی از محصول پسته مسروقه، توسط مالخرها خرید و فروش میشود، دستگاههای انتظامی و امنیتی بایستی در جهت شناسایی افراد متخلف و معرفی آنان به دستگاه قضایی حداکثر تلاش و اهتمام خویش را به کار گیرند.
درودی نیا افزود: مغازه داران باید از خرید پسته مشکوک به سرقت و یا خرید از افراد ناشناس بدون اطمینان از مالکیت محصول، خودداری کنند، زیرا در صورت اثبات خرید پسته مسروقه، دستگاه قضایی با آنان برخورد قانونی و شدیدی خواهد نمود.
دادستان بردسکن با توجه به وقوع کلاهبرداریهای متعدد سالهای گذشته از باغداران طی هشداری مهم توصیه کرد: فروشندگان از فروش پسته به صورت نسیه خودداری نمایند.
وی با بیان اینکه اشخاص از اعتبار خریدار اطمینان حاصل نمایند و صرفا به اظهارات افراد و سوابق کوتاه مدت برخی خریداران اکتفا ننمایند اظهار کرد: قبل از دریافت وجه از ارسال محموله پسته به خریدار اکیدا خودداری نمایند.
وی به اغوا و تطمیع برخی از افراد در ارائه قیمت بالاتر از قیمت بازار هشدار داد وافزود: فروشندگان فریب افرادی که با قیمت بالاتر پسته آنان را خریداری میکنند، قرار نگیرند.
درودی نیا با توجه به گسترش شگرد استفاده از رسیدهای جعلی تاکید کرد، در صورت عدم وصول پیامک واریز وجه به هیچ عنوان به رسید ارائه شده خریدار چه به صورت حضوری و یا در بستر مجازی اکتفا ننمایند و وصول وجه را با مراجعه به دستگاه کارت خوان و یا بانکها شخصا احراز نمایند.
دادستان بردسکن گفت: فروش پسته جمع کثیری از باغداران به فرد خاصی به تنهایی دلیل اعتبار آن فرد نمیباشد، چه بسا نامبرده با جلب اعتماد درصدد تحصیل کلان اموال و کلاهبرداری گسترده اموال باغداران باشد.
وی مجدد هشدار داد، با توجه به سوابق پروندههای کلاهبرداری در زمینه محصولات باغی، شگرد برخی کلاهبرداران بدین صورت میباشد که به دفعاتی نسبت به خرید پسته باغداران اقدام و مبالغ آن را با خوش حسابی پرداخت مینمایند و پس از کسب اعتبار با خرید کلی و کلان نقشه مجرمانه خویش را عملیاتی مینماید.
درودی نیا ضمن تشریح موضوع مسائل، مشکلات و شگردهای کلاهبرداران از خریداران وفروشندگان خواست در هر دو مورد از افراد فاقد هویت مشخص و یا معلوم الحال خودداری نمایند.