آفتابنیوز : آفتاب: مراسم افتتاحیهی سومین جشنواره بینالمللی «سینما حقیقت»، عصر پنجشنبه هفته جاری (23 مهرماه 1388) در سالن شماره یک سینما فلسطین برگزار خواهد شد تا با نمایش مستند بلند راه یافته به فهرست نیمهنهایی اسکار 2010 («خرگوش در برلین» ساخته بارتک کونوپکا)، جشن بزرگ سینمای مستند رسماً آغاز گردد.
به گزارش گروه هنری آفتاب، مدیر روابط عمومی جشنواره بینالمللی سینما حقیقت ضمن اعلام این خبر، افزود: «در سومین دورهی این جشنواره که تا 28 مهرماه ادامه خواهد داشت، 105 فیلم مستند برگزیدهی ایرانی و 35 فیلم مستند منتخب خارجی از 19 کشور دنیا، در 12 بخش مستقل: مسابقه ملی، مسابقه مستندهای علمی (با گرایش مستندهای پزشکی، تکنولوژی و آغاز حیات)، مسابقه فرش ایرانی، مقاومت و بیداری، مرور آثار برگزیدهی دومین دو سالانهی جایزه بزرگ شهید آوینی، نمایشهای ویژه، روزگار ما، مستند- تجربی، مستند- انیمیشن، مستندهای سینما، چشمانداز سینمای مستند روسیه و مرور فیلمهای برگزیدهی دوره دوم به نمایش عمومی در خواهند آمد».
«شهنام صفاجو» در ادامه، به همزمانی دو جشنواره «سینما حقیقت» و «رضوی» اشاره کرد و افزود: «با عنایت به دهه کرامت و ایام پرشکوه منتهی به ولادت با سعادت حضرت امامرضا(ع) در 8/8/88، آثار منتخب بخش مسابقه مستند رضوی نیز در جشنواره «سینما حقیقت» روی پرده خواهند رفت تا عموم هنرمندان و علاقمندان سینما، به استقبال پنجمین جشنواره فیلم رضوی که از 30 مهر تا 3 آبانماه، در این سینما برپا میگردد، بروند».
وی با اشاره به اهمیت برپایی کارگاههای آموزش تخصصی [ورک شاپ] در ایام جشنواره سینما حقیقت اذعان داشت که طی روزهای 25 تا 27 مهرماه، سه کارگاه تخصصی «معماری و شهرسازی»، «انسانشناسی»، «رسانه و سینمای مستند»، با حضور جمعی از اساتید دانشگاهی و هنرمندان بنام سینمای مستند، برگزار خواهد گردید.
مدیر روابط عمومی مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی از بخش ویژه «صندوق مستند ایران» نیز ذکری به میان آورد و افزود: «پانزده داور از جمع تهیهکنندگان، مستندسازان و جامعه اصناف
سینمایی، اقدام به بررسی بیش از 50 طرح مستند ارائه شده به دبیرخانه جشنواره سینما حقیقت خواهند نمود تا پس از انتخاب اولیه 10 طرح منتخب، از کارگردانان و تهیهکنندگان این طرحها دعوت بهعمل آید تا ضمن حضور در جلسات مشورتی با هیأت داوران و ارائه تحلیلها و تکمیل ایدهها، سه طرح نهایی انتخاب و به منظور تولید، تا سقف 80 میلیون ریال، مورد حمایت «مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی» قرار بگیرند. ضمن اینکه در بخش «تجربههای نو» صندوق مستند ایران نیز با همین توضیح، از 5 طرح و پروژه دانشجویی و نیمه حرفهای برگزیده، تا سقف 20 میلیون ریال حمایت بهعمل خواهد آمد».
وی تصریح کرد: «برگزاری نشست تخصصی با موضوع مستندهای علمی- پزشکی، با مشارکت پژوهشگاه فنآوریهای نوین علوم پزشکی جهاد دانشگاهی- ابنسینا، از دیگر برنامههای جنبی جشنواره بینالمللی سینما حقیقت است که به بهانهی بخش ویژه مستندهای علمی (با گرایش مستندهای پزشکی، تکنولوژی و آغاز حیات) و اهدای تندیس «ابنسینا» به سه فیلمساز برگزیدهی این بخش، در عصر روز سوم جشنواره برگزار خواهد شد».
صفاجو در انتها گفت: «ستاد جشنواره بینالمللی سینما حقیقت برای عموم دانشجویان محترم تسهیلات ویژهای در نظر گرفته که این عزیزان با ارائه معرفینامه از دانشگاههای خود، میتوانند از این تخفیف ویژه استفاده نمایند».
گفتنی است: «سومین جشنواره بینالمللی فیلم مستند ایران: سینما حقیقت، با شعار «سینمای مستند برای همه»، طی روزهای 23 تا 28 مهرماه 1388 در هر سه سالن سینما فلسطین تهران برگزار خواهد گردید».
این در حالی است که مردادماه امسال بیش از صد و سی مستندساز سینمایی با انتشار بیانیهای اعلام کردند که در جشنواره امسال سینما حقیقت شرکت نخواهند کرد.