کد خبر: ۹۳۰۷۲
تاریخ انتشار : ۱۹ آبان ۱۳۸۸ - ۱۵:۲۲

هشدار دادستان تهران به رسانه‌ها

دادستانی در مقابل کسانی که بدون مبنا و مستند اخباری را منتشر می‌کنند،خواهد ایستاد
آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: دادستان تهران با هشدار به رسانه‌ها گفت: «دادستانی با کسانی که بدون مبنا و مستند اخباری را منتشر می‌کنند، خواهد ایستاد». 

عباس جعفری دولت آبادی طی سخنانی در مراسم تودیع معارفه سرپرست دادسرای خارک اظهار داشت: «نویسندگان قانون اساسی زحمت زیادی برای آن کشیده‌اند و قانون مترقی را برای ما به ارث گذاشته‌اند». 

وی افزود: «اصل 3 قانون اساسی ترسیمی از جامعه اسلامی کرده و در آن اطلاع رسانی و موارد مورد نیاز جامعه اسلامی را در بندهای آن آورده است و امیدوارم این اصول قانون اساسی کم کم برای مردم تبیین شود».
 
دادستان تهران با بیان اینکه در جامعه اسلامی، گسترش فضایل اخلاقی اصل است، اظهار داشت: «جامعه اسلامی نمی‌تواند درباره نشر اکاذیب و تهمت‌ها ساکت بماند بنابراین اگر امروز در جامعه دروغ پردازی در بین مردم و رسانه‌ها رواج یافته، زنگ خطری است که نشان می دهد ما چقدر می توانیم از جامعه اسلامی دور یا نزدیک شویم».
 
جعفری دولت آبادی با بیان اینکه اولین جهت‌گیری جامعه دینی در جلوه‌های رفتاری نمایان می‌شود،گفت: «هشدار می‌دهم که دادستانی درباره دروغ پردازی و مطالب کذب به خصوص به سایت‌هایی که مطالب خلاف واقع و نشر اکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی می‌کنند و همچنین با کسانی که بدون مبنا ومستند اخباری را منتشر می‌کنند خواهد ایستاد».
 
دادستان تهران ادامه داد: «مردم از انتشار برخی اخبار نگران‌ می‌شوند. زمانی که بدون مدرک و دلیل می‌گوییم یکی از مقامات تخلفاتی را انجام داده و بررسی نمی‌شود، مردم فکر می‌کنند که این موضوع صحت دارد. در حوادث اخیر شاهد بودیم سایت‌ها، اخبار کذبی منتشر می‌کردند و در روزهای اخیر نیز دیدیم که برخی سایت‌ها خبری مبنی بر تخلفات یکی از مقامات ارشد قضایی انتشار دادند که کاملاً کذب محض بود».
 
وی گفت:‌ «سایت‌ها می‌خواستند رابطه مقام سابق را با مقام جدید به هم بزنند. تاکید می‌کنم سامانه‌های رایانه‌ای از این کار دست بردارند وگرنه دادستانی به سراغ آنها خواهد آمد».
 
دادستان تهران با بیا ن اینکه برخی از این سایت‌ها در هیچ مرجعی به ثبت و ضبط نرسیده‌اند گفت: «زمانی که پیگیری کردیم متوجه شدیم که مسوول برخی از سایت‌هایی که اخبار کذب منتشر می‌کنند مشخص نیست. از وزارت ارشاد در این خصوص سوال پرسیدم و آنها نیز اعلام کردند که از مسوول و یا مکان آنها بی‌اطلاع هستند. عده‌ای فکر می‌کنند پرکاری آنها در رواج دروغ پردازی است».
 
جعفری دولت آبادی به بند 9 اصل 3 قانون اساسی اشاره کرد و گفت: «تبعیض دربرابر تساوی است مردم وقتی رفتار تبعیض آمیز می‌بینند به رفتار حاکمان مشکوک می‌شوند منظور از تبعیض ناروا استثنائات و محدود کردن حقوقی بوده که از نویسندگان قانون می‌توانسته تبعیض ناروا باشد».
 
وی با تاکید بر اینکه عدالت باید مطلق و فراگیر باشد اظهار داشت: «وقتی دستگاه حکومت عدالت بورزد اما مردم و حامیانش ببینند که دولت تبعیض قائل می‌شود ممکن است برایشان سوال ایجاد شود مردم دوست دارند عدالت را در همه سطوح ببینند».
 
دادستان تهران با بیان اینکه نباید در عدالت تبعیض راه داشته باشد، خاطرنشان کرد:‌ «هرکس که مرتکب جرمی میشود باید تحت تعقیب قرار گرفته و از حاشیه امنی برخوردار نباشد. مردم نباید فکر کنند برخی از حاشیه امن برخوردار بوده و در صورت تخلف کسی با آنها کاری ندارد».
 
دادستان عمومی و انقلاب تهران گفت: «با تامین حقوق همه‌جانبه افراد اعم از زن و مرد و اجرای آن ، اعتماد همیشگی مردم به حکومت تضمیین خواهد شد».
 
وی عملکرد صحیح، به‌موقع، بدون تبعیض و براساس قانون را از راه‌های ایجاد امنیت قضایی عنوان کرد وگفت:‌‌ «ما نمی‌توانیم بگوییم افکار عمومی برای ما مهم نیست. خواه ناخواه در ترازوی نقد مردم قرار خواهیم گرفت. مطمئن باشید اگر عملکرد‌ها صحیح باشد، مردم به ما ایمان خواهند آورد».
 
جعفری دولت آبادی با بیان اینکه مردم از دستگاه قضایی در کنار سرعت، دقت کافی در رسیدگی به پرونده‌ها را خواستارند، ادامه داد: «ورود به هنگام دادسرا، قضات تحقیق و بازپرسان می‌تواند مجرمان را بر سر جای خود بنشاند».
 
وی تصریح کرد: «دستگاه قضایی باید در نزد افکار عمومی از وجهه‌ی بالایی برخوردار باشد و هر زمان که از وجهه مناسبی برخوردار نبود باید ترسید».
 
جعفری دولت‌آبادی با بیان اینکه در حوزه امنیت قضایی از دادستان‌ها انتظار می‌رود که در جرائم سلب آسایش عمومی ورود جدی‌تر کنند، گفت: «برخی از جرائم چون سرقت موجب سلب آسایش امنیت عمومی می‌شوند. گزارش‌های نیوری انتظامی نیز حاکی از بالا بودن ارتکاب این جرم است. کار به جایی رسیده زمانی که اشخاص به مسجد می‌روند کفش خود را به داخل آن مکان می‌برند. این نشان از تفکری است که در میان مردم به‌وجود آمده و برای ما خوب نیست. باید بررسی شود که به چه میزان از احکام سارقان در دایره اجرای احکام مانده و خاک خورده است».
 
وی به تخریب اموال عمومی و دولتی در حوادث بعد از انتخابات اشاره کرد و گفت: «تخریب اموال دولتی، تعدیات ماموران به مردم و بالعکس، امنیت قضایی و افکار مردم را به خود جلب می‌کند به‌همین دلیل ما موظفیم این مسائل را با جدیت پیگیری کنیم».
 
دادستان تهران تاکید کرد: «امروز مردم در همه حوزه‌ها امنیت می‌خواهند. ما باید وظایف خود را طبق قانون و بدون تبعیض انجام دهیم. اشخاصی که به دادگستری می‌آیند نمادشان باید پشت درب باقی بماند و از آنجایی که انسان‌ها کرامت دارند، برای ما نباید متفاوت باشند».
 
جعفری دولت‌آبادی در بخش دیگری از سخنان خود به اظهارات اخیر فرماندهان نیروی انتظامی و انتقاد آنان به عملکرد دستگاه قضایی اشاره کرد و گفت: «در حال حاضر شاهد هستیم که این دو نیرو همواره مسائل مرتبط با یکدیگر را در مطبوعات به هم پاس می‌دهند. ما از فرماندهان انتظامی می‌خواهیم که این مسائل را این چنین مطرح نکنند».
 
دادستان تهران ادامه داد: «در برابر تقابل و آوردن حرف‌ها به مطبوعات، ‌قضات ما نیز حرف دارند اما باید توجه کرد که شان دستگاه قضایی باید حفظ شود».
 ‌
جعفری دولت آبادی با بیان اینکه تدبیر دستگاه قضایی در این خصوص سکوت است، اظهارداشت: «این سکوت ما به معنای پاسخ نداشتن نیست بلکه به‌دلیل وجود برخی موانع معتقدیم این مسائل باید بین طرفین مطرح و حل و فصل شود». 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین