کد خبر: ۹۳۱۹۰
تاریخ انتشار : ۰۸ آذر ۱۳۸۸ - ۰۱:۰۵
زرداری کنترل تاسیسات هسته‌ای را به نخست وزیر واگذار کرد؛

رئیس جمهور پاکستان در آستانه سقوط

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: آصف علی زرداری رئیس جمهور پاکستان اواخر روز جمعه با اصلاح قانون مهمی ریاست هیات فرماندهی و کنترل ملی ناظر بر تاسیسات هسته‌ای را به نخست وزیر این کشور واگذار کرد. واگذاری ریاست این هیات به «یوسف رضا گیلانی» به وی این امکان را می‌دهد هر زمان که مناسب تشخیص داد کلید بمب هسته‌ای پاکستان را فشار دهد. 

این قانون بخشی از 28 قانونی است که زرداری باید تمدید می‌کرد زیرا مهلت آنها بر اساس حکم دادگاه عالی پاکستان، نیمه شب شنبه (دیروز) پایان می‌یافت. «فرحت‌الله بابر» سخنگوی رئیس جمهور پاکستان روز شنبه با انتشار بیانیه‌ای این خبر را اعلام کرد. 

زرداری با فشارهایی از جانب همه طرف‌ها از جمله مخالفان سیاسی، قوه قضائیه و ارتش پاکستان برای استعفا از سمت خود یا دست کم تبدیل به یک رئیس جمهور تشریفاتی مواجه است که به نظر می‌رسد رئیس جمهور پاکستان راه دوم را برگزیده باشد. 

به گزارش خبرگزاری آلمان از اسلام آباد، بخش مهمی از رسانه‌های پاکستان، زرداری و حزب تحت رهبری وی را به فساد متهم می‌کنند. کارشناسان هفته پیش ابراز نگرانی کردند که با پایان یافتن دوره مصونیت آصف علی زرداری رئیس جمهور پاکستان در برابر پیگرد قانونی مربوط به پرونده‌های فساد مالی در روز شنبه، پاکستان با تهدید موج جدید بحران سیاسی روبه رو شده است. 

مصونیت زرداری، متحدان کلیدی و هزاران تن دیگر در برابر پیگرد قانونی به اتهام فساد مالی بر اساس فرمان آشتی ملی دیروز رسماً پایان یافت. فرمان آشتی ملی در اکتبر سال 2007 میلادی از سوی پرویز مشرف حاکم وقت پاکستان صادر شده بود. 

مشرف ظاهراً در اقدامی نمادین با هدف طولانی‌تر کردن دوره حکومت خود با صدور این فرمان، اتهام فساد مالی بر ضد «بی‌نظیر بوتو» نخست وزیر سابق، زرداری، همسرش و دیگر سیاستمداران را ملغی اعلام کرد. 

حزب مردم به رهبری زرداری در انتخابات فوریه سال 2008 پیروز شد ولی از میزان محبوبیت زرداری که چندین سال را به اتهام فساد در زندان سپری کرده بود و هنوز هم از وی تحت عنوان «مرد 10درصدی» نام برده می‌شود با توجه به مسائلی همچون تشدید خشونت‌های طالبان، رکود اقتصادی و متوقف ماندن تلاش‌های اصلاحات به نحو قابل ملاحظه‌ای کاسته شده است. 

به گزارش خبرگزاری فرانسه دولت زرداری ماه مارس گذشته تحت فشارهای سیاسی مجبور شد قضات مستقل را که مشرف از سمت‌های خود برکنار کرده بود (و در راس آنان قاضی چودری بود) بار دیگر به سر کار خود بازگرداند. روز سی و یکم ژوئیه دیوان عالی جدید پاکستان روز بیست و هشتم نوامبر (دیروز) را آخرین فرصت تصویب این فرمان در پارلمان تعیین و اعلام کرد در غیر این صورت مهلت مصونیت زرداری و دیگر متهمان منقضی خواهد شد. 

احمد زیدان خبرنگار الجزیره در اسلام آباد دیروز ضمن ارائه گزارشی از پاکستان گفت بحران موجود بین زرداری از یک سو و ارتش پاکستان و شخص نخست وزیر از سوی دیگر کار را به اینجا رسانده است و می‌رود تا در آینده از رئیس جمهور در این کشور مقامی تشریفاتی بسازد. 

نظامیان زرداری را به این متهم می‌کنند که وی و سفیر پاکستان در واشنگتن تلاش داشته‌اند طرح‌هایی را برای تضعیف نقش ارتش در سیاست این کشور تهیه کنند. گفته می‌شود واگذاری این اختیارات ریاست جمهوری زمینه را برای سلب مصونیت‌های قضایی از وی نیز هموار خواهد کرد. 

مساله سلاح‌های اتمی پاکستان یکی از نگرانی‌های بین المللی بوده و به خصوص هند در این باره هشدار داده است. آمریکا نیز ضمن ابراز نگرانی‌های مکرر تاکنون به جامعه جهانی اطمینان داده است که این سلاح‌ها از دسترس گروه‌های تروریستی شبیه القاعده یا طالبان به‌دور هستند. 

هیلاری کلینتون وزیر خارجه امریکا در این باره می‌گوید؛ امنیت سلاح‌های اتمی پاکستان مساله‌ای است که ما درباره آن اطمینان بسیار تزلزل ناپذیری از سوی ارتش و دولت پاکستان داریم و برای ارزیابی آن طی سال‌ها کارهای بسیاری انجام داده‌ایم. 

نخست وزیر پاکستان اعلام کرد که تاسیسات این کشور صحیح و سالم بوده و هیچ خطری آن را تهدید نمی‌کند. با این حال یوسف رضا گیلانی می‌گوید؛ تاسیسات هسته‌ای پاکستان در سلامت کامل بوده و هیچ‌کس از جمله آمریکایی ها قادر به دستیابی به این تاسیسات نیستند. 

با این حال گفته می‌شود آمریکا برای تامین امنیت این سلاح‌ها بود که اخیراً پای شرکت معروف بلک واتر را به پاکستان باز کرد و این شرکت به همین منظور در اسلام آباد مستقر شد. به گزارش الجزیره این شرکت 300 منزل را در اسلام آباد اجاره کرد که برخی احتمال می‌دهند مراکز اطلاعاتی و امنیتی این شرکت باشند و وظیفه مخصوص آنها نظارت روی برنامه اتمی پاکستان است. 

به هر حال این تغییر و تحولات رئیس جمهور پاکستان را هر قدم به سقوط نزدیک‌تر می‌کند. برخی تحلیل‌ها نشان می‌دهد امریکا نیز از این روند رضایت داشته و نسبت به آینده سیاسی آصف علی زرداری خوشبین نیست.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین