آفتابنیوز : آفتاب: رییس قوه قضاییه اظهار کرد: «به سران فتنه میگویم که دستگاه قضایی به اندازه کافی از شما پرونده دارد و اگر نظام با شما مماشات و ملاطفت میکند حمل بر نفهمیدن نکنید. چطور متوجه نباشیم که رسیدگی به این مظالم از وظایف دستگاه قضایی است»؟
آیت الله آملی لاریجانی طی سخنرانی در همایش دادستانهای عمومی و انقلاب سراسر کشور با عنوان «نقش دادستان در صیانت از حقوق عمومی و تامین امنیت» اظهار کرد: «در آستانه ماه محرم الحرام و ماه حزن و اندوه اهل بیت (ع) و محبان اهل بیت هستیم، در این ماه عزیز، حادثهای رخ داد که شاید مشابهی در عالم هستی نداشت و امیدوارم خداوند به همه ما توفیق ابراز حزن و اندوه را عطاء کند».
رئیس دستگاه قضا، با بیان اینکه عدالت، دفع ظلم و احقاق حقوق از وظایف اصلی دستگاه قضایی به شمار میرود، ادامه داد: «غیر از این که عقل ما را به این معنا رهنمون میکند قانون اساسی نیز به روشنی این مطلب را بیان کرده است و در صراحت قانون اساسی در این مورد نمیتوان تشکیک کرد. عدالت و حقوق به یکدیگر مرتبط هستند و مباحث عدالت و حق در مبانی فلسفی حقوق مباحث بسیار دشوار و مهمی بشمار میروند. ما چه حق را اعتباری بدانیم، چه غیراعتباری، قانون اساسی حفظ حقوق عامه، احقاق حق و گسترش عدل و آزادیهای مشروع را برعهده قوه قضاییه گذاشته است».
آملی لاریجانی با طرح این سوال که دادستان به عنوان مدعیالعموم، مدعیالعموم دولت است یا مردم؟ تصریح کرد: «گفته شده که در طول تاریخ ابتدا پادشاهها دادستانهایی را برای خود برمیگزیدند. در زمان ما آیا چنین فاصلهای بین مدعیالعموم بودن دولت یا مردم وجود دارد؟ به نظر بنده اگر یک حکومتی مردمسالار باشد بر اساس خواست مردم روی کار آمده باشد، نفس این نظام و حکومت از حقوق عمومی است».
همانطور که باید از حق مردم دفاع کنیم باید از حقوق نظام هم دفاع کنیم وی با طرح این سوال که چه کسی گفته حقوق نظام از حقوق ملت جدا است؟ اظهار کرد: «در حکومتهای مردم سالار، دولتها نماینده مردم هستند، اصرار بنده در طرح این بحث به دلیل وضع موجود خودمان است که به نظر میآید بصیرت خاصی را میطلبد. همانطور که باید از حق مردم دفاع کنیم باید از حقوق نظام هم دفاع کنیم. در جایی حقوق فردی تضییع میشود و باید از حقوق وی دفاع کرد، آیا اگر نظام یک کشور مردم سالار و دینی مورد ظلم قرار بگیرد وظیفهای نداریم؟ دفاع ما از حقوق نظام و حکومت دینی و مردم سالار نیاز به استدلال جدید ندارد و تحت عناوین مطرح در قانون اساسی و قوانین موضوعه قابل درج است».
آملی لاریجانی، ادامه داد: «در همین فتنه اخیر کسانی به نظام ظلم کردند و لطمات جبران ناپذیری را به نظام وارد کردند البته بهحمدالله نظام ما دارای ریشه و قدرتیست که از این ضربات لطمه نمیبیند ولی بالاخره تاثیر گذاشته است. کشورهای غربی این موارد را دست آویزی به حقوق ملت و کشور قرار دادند».
کسانی که دختر فراری را فرزند شهید جلوه دادند همین سران فتنه بودند
وی در ادامه اظهار کرد: «کسانی که دختر فراری را فرزند شهید جلوه دادند و برایش مجلس ترحیم به پا کردند، همین سران فتنه بودند که پدر و مادر آن دختر را شهید اعلام کردند در حالی که این گونه نبود. کسانی که بنا را گذاشته بودند که هر روز دروغی را رواج دهند و دولت، قوه قضائیه و نظام را مورد سوال قرار دهند، چیزهایی را به عنوان تجاوز در بازداشتگاهها مطرح کردند که همه کذب محض بود آیا اشاعه این امر ظلم نیست»؟
آملی لاریجانی خطاب به دادستانها تاکید کرد: «مسائل سیاسی پیچیده است و باید بصیرتی را تحصیل کنیم. درست است که نباید حکم قاضی سیاسی باشد و سیاسی کاری هم نکند ولی به این معنا نیست که سیاست را نداند. زیرا موضوع برخی از جرایم، سیاسی است و باید بصیرتی در تشخیص این مسائل به دست آورد».
رئیس دستگاه قضا خاطرنشان کرد: «در این جریان اخیر کشورهای غربی چه سوء استفادههایی که نکردهاند. چگونه ما نفهیم وقتی شما حرفی میزنید کشورهای غربی آن را به عنوان به هم ریختگی نظام مطرح میکنند. این چه نحو برخورد با نظام است؟ کار شما، کار منافقین اول انقلاب است، همین کار را اول انقلاب انجام میدادند و دانشجویان را به خیابانها میکشاندند. الحمدالله دانشجویان ما آگاه و دلسوز نظام و انقلاب هستند و شاید برخی مواقع در موضوع اشتباه کنند ولی این چه فهم و بصیرتی است که 30 سال پس از انقلاب به دانشجو میگویند اگر 16 آذر نشد 17 و 18 آذر ....اینها خلاف امنیت کشور و از جرائم مسلم است».
در مقام قضا؛ سیاسی کاری نکنید
آملی لاریجانی در ادامه این سخنرانی، خطاب به قضات گفت: «در مقام قضا؛ سیاسی کاری نکنید، از کسی خوف نداشته باشید و هیچ وقت عزت خود را به کسی نفروشید اما در عین حال منافات ندارد که خودتان به این بصیریت برسید که اگر کسی در روزگار ما در امنیت کشور اخلال میکند برخورد کنید. تظاهراتی که اینها میکردند و مردم را به خیابان میکشیدند، اگر میتوانستند نظام ولایت فقیه را تغییر دهند شک نکنید این کار را انجام میدادند، افرادی که از سران فتنه جلوتر میروند شعارشان مشخص است که در این مراسمها جمهوری اسلامی به جمهوری ایرانی تبدیل شد و شعارهای اصیل انقلاب به شعارهای دیگری تبدیل شد».
رئیس قوه قضائیه با بیان اینکه سیاسی کاری در حکم یک بحث و تشخیص مسائل سیاسی بحث دیگری است، ادامه داد: «روابط سیاسی پیچیده و امنیت کشور بسیار مهم است».
آملی لاریجانی با بیان این که یکی از وظایف دستگاه قضایی کشف جرم و مقابله با آن است گفت: «جرائم انواع متعددی دارد که یکی از آنها سبب اخلال در امنیت اجتماعی مردم میشود، متاسفانه ما این جرایم را داریم، مانند قضیه تجاوز به عنف و سرقتهای مسلحانه».
رئیس دستگاه قضا؛ خطاب به قضات گفت: «گاهی با یک شبهاتی دایره تعقیب را رها نکنیم، گاهی تشکیکات در جرائم موجب نشود که به جرائم مهم توجه نکنیم و فضای کشور را نا امن کنیم. نمیخواهم بزرگنمایی کنم ولی اندک این حوادث موجب سلب آسایش میشود. مصادیق باید به اندازهای کم شود که مردم احساس آرامش کند. نیروی انتظامی به عنوان رابط و دادستانها و دادگاهها با هم همکاری کنند که توقع مردم نیز همین است و کوتاهی نابخشودنی است».
وی با اشاره به مساله مفاسد اقتصادی اظهار کرد: «به هر دلیلی در کشور عدهای سوء استفاده کردهاند. در میان همه اقشار در کشور چه در دستگاه قضایی و چه کارکنان دولت انسانهای شریفی هستند ولی در کنار اینها برخی طماع و دنیا پرست نیز وجود دارد که اینها کارهایی کردند که اقدامات آنها موجب شده چهره این دستگاه و نظام مشوه شود».
گاهی پروندهها به خاطر دخالتهای خاص افراد راکد و مسدود میماند وی افزود: «کسانی از رانتهای خاصی استفاده کردند، گفته میشود که رانت قانون ندارد ولی جعل اسناد، خریدن افراد، رشوه که، قانون دارد و میتوان آنها را رسیدگی کرد. گاهی پروندهها به خاطر دخالتهای خاص افراد راکد و مسدود میماند انصاف نیست باید اهتمام خاصی داشت، مردم توقع دارند که اگر ناراستی ایجاد شد برخورد صورت گیرد. میلیاردها تومان از دستگاهها وام میگیرند و اصلا خم به ابرو نمیآورند اینها باید تحت ضابطه درآیند. خود نظام بانکی و دولت قبول دارند که برخی از معوقات خلاف بین قانون بوده است».
انشاء الله در مبارزه با مفاسد اقتصادی بتوانیم پاسخگوی مردم، نظام و رهبری باشیم رئیس دستگاه قضایی تاکید کرد: «انشاء الله در مبارزه با مفاسد اقتصادی بتوانیم پاسخگوی مردم، نظام و رهبری باشیم».
رئیس دستگاه قضا در پایان به روابط دادستانی کل و دادسراهای سراسر کشور اشاره کرد و گفت: «فعلا این رابطه روشن نیست. ما به دنبال احیای نظارت عام در دادسراهای کشور هستیم و این نظارت باید به طرق قانونی احیا شود».
در این همایش مسئولان عالی دستگاه قضایی از جمله رئیس دیوان عالی کشور، دادستان کل کشور، دادستان ویژه روحانیت، دادستان انتظامی قضات، رئیس حوزه ریاست قوه قضائیه، معاون حقوقی و توسعه قوه قضائیه، معاون اداری مالی قوه قضائیه، رئیس حفاظت اطلاعات قوه قضائیه، رئیس سازمان زندانها، رئیس دادگستری استان تهران، دادستان تهران، رئیس سازمان ثبت، رئیس سازمان پزشکی قانونی و سردار رادان جانشین فرمانده نیروی انتظامی و سعید مرتضوی دادستان سابق تهران حضور دارند.