آفتابنیوز : آفتاب: نائب رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه متاسفانه هنوز لایحه بودجه 89 به مجلس نرسیده گفت: «طبق آئیننامه داخلی مجلس حداکثر زمانی که میتوانیم منتظر لایحه بودجه باشیم 15 آذر ماه است اما متاسفانه هنوز لایحه بودجه از دولت دریافت نشده است».
محمد رضا باهنر روز چهارشنبه در جمع خبرنگاران پارلمانی افزود: «البته کاری هم نمیتوانیم بکنیم، ما تنها نگران این هستیم که مجلس نتواند در فرصت باقیمانده به بودجه سال 89 برسد و اگر خدای نکرده این اتفاق بیفتد ما مجبوریم به سمت بودجه چند دوازدهم برویم که به مصلحت نیست».
وی با بیان این که توصیهمان به دولت این است که لایحه بودجه 89 را هرچه سریعتر به مجلس تقدیم کند، گفت: «با مذاکرهای که انجام شده بود مقررشد که در پایان هفته جاری بودجه تقدیم مجلس شود که باتوجه به این که هفته آینده نمایندگان جهت سرکشی به حوزه انتخابیه خود سفر میکنند جلسه علنی نداریم و امیدواریم که ظرف هفته آینده دولت لایحه بودجه را ارائه نماید».
وی در ارتباط با برنامه پنجم توسعه گفت: «در ارتباط با لایحه برنامه پنجم مشکل ما بیشتر است تقریباً از اوایل سال 88 هم نامه نوشتیم، خواهش کردیم، تذکر دادیم و یا گاهی اوقات از طریق رسانهها اعلام کردیم انتظار داشتیم دولت در نیمه اول سال 88 لایحه برنامه پنجم را تقدیم مجلس کند که ما بتوانیم قبل از شروع رسیدگی به بودجه سال 89 مسئله قانون برنامه پنجم را مصوب و نهایی نماییم که متاسفانه این اتفاق نیفتاده است».
باهنر گفت: «در حال حاضر دیر شده و من هم نمیدانم و تصمیمگیری در هیات رییسه هم صورت نگرفته، تصور میکنم اگر در حال حاضر هم لایحه برنامه پنجم توسعه به مجلس ارائه شود مشکل بسیار زیادی وجود دارد».
وی با بیان اینکه رسیدگی همزمان و موازی لوایح بودجه سال 89 و برنامه پنجم برای مجلس بسیار مشکل است گفت: «باید دید که چه کاری میتوان انجام داد اما به هر حال باز هم توصیهمان به دولت این است که این فرصتها و روزهای آخر را از دست ندهد و انشاءالله سریعتر هم لایحه بودجه و هم لایحه برنام پنجم توسعه را تقدیم مجلس نماید».
باهنر در پاسخ به سئوالی مبنی بر این که دولت منتظر تصویب لایحه هدفمندکردن یارانهها جهت ارائه دو لایحه بودجه و برنامه پنجم است گفت: «این استدلال قانونی نیست، در هر صورت قانون صراحت دارد که قانون بودجه باید 15آذرماه هر سال به مجلس ارائه شود مخصوصاً این که دولت اصرار دارد که هدفمند کردن یارانهها در بودجه دیده نشود اختلاف هم آنجا است بنابراین اصلاً هیچ ارتباطی ندارد، و حداکثر هم میتوانند با یک سناریوی اضافه آن را مطرح کنند».
وی گفت: «اگر یک قانون عادی یک ماه، دو ماه دیرتر نهایی شود این دلیل نمیشود که سال آینده بررسی بودجه با مشکل روبرو شود».
نایب رییس مجلس همچنین در خصوص معوقه خدمات لایحه ایثارگران گفت: «قسمتی از این لایحه را که در مجلس هفتم به مجمع تشخیص مصلحت نظام فرستادیم قاعدتاً باید به پایان برسد، البته برخی از ایثارگران رفتند آنجا و اعتراضاتی کردند و بعد قرار شد که اصلاحاتی انجام شود من از همان زمان هم مخالف بودم که آن اصلاحات را به اصل لایحه وصل نکنیم یعنی قانون مصوب است رفته مجمع تشخیص مصلحت، البته مجمع علاقمند است که کار بیشتری برای ایثارگران صورت گیرد».
وی افزود: «مانگرانیم که به دلیل همین مسئله اصل لایحه هم معطل بماند من هم مامور شدم که به عنوان معاون نظارت مجلس سعی نمایم که ظرف 10 الی 15 روزآینده جلسهایی چهار جانبه را برگزار کنیم، از دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام، فراکسیون ایثارگران ، سازمان ایثارگران و نماینده رسمی دولت بتوانیم مساله را پیش ببریم».
نایب رییس مجلس در خصوص سئوالی مبنی بر قصد ایران جهت کم کردن همکاری با آژانس انرژی اتمی گفت: «ما درهر صورت تا به حال ظرف چند سال اخیر حُسن ظن و وظیفه و همکاری خود را با آژانس انجام داده و به اثبات رساندهایم».
باهنر افزود: «به سئوالات آژانس به موقع پاسخ دادهایم و کارهایمان را جلو بردهایم در هر صورت رفتار آژانس یک رفتار قابل توجیه برای ما نیست، هم زمانی که موضوع را به شورای امنیت سازمان ملل ارجاع داد که ما احساس کردیم که کار کارشناسی،حقوقی، تخصصی را تبدیل کردهاند به مسئله سیاسی و امنیتی، باز مجدداً ما کارمان را با آژانس ادامه دادیم».
وی تصریح کرد: «اخیراً هم در برهه تغییر رییس آژانس قطعنامهای که علیه ایران صادر شد این قطعنامه از نظر ما هیچ توجیه حقوقی ندارد ما در هر صورت حرفمان، حرف گذشته است».
باهنر گفت: «تلاشهای خود را برای پیشبرد دستیابی به فناوری غنیسازی را ادامه میدهیم استفاده غیر صلحآمیز را به هیچ وجه در دستور کار نداریم و اعتقادی هم به آن نداریم و برای این قضیه هم حاضریم کاملاً تعامل مثبت و سازنده هم با آژانس و هم با بقیه کشورهای دیگر داشته باشیم که این هم بستگی دارد به این که دیگر کشورها چگونه سیاستهای خود را تنظیم میکنند و ما را وادار به یک سری تصمیمات تند نکنند».
در ادامه باهنر در پاسخ به سئوال خبرنگار دیگری مبنی بر این که همزمانی بررسی دو لایحه بودجه سال آینده و برنامه پنجم آیا منجر به تمدید یک ساله برنامه چهارم خواهد شد گفت: «هنوز تصمیمی نداریم باید دنبال راه حل برای برنامه بگردیم، اما اینکه الان فکر کنیم بتوانیم همزمان هم برنامه پنجم و هم بودجه سال آینده را ادامه دهیم کار بسیار سختی است».
نایب رییس مجلس همچنین در خاتمه سخنان خود در پاسخ به سئوال دیگری در مورد اصلاح لایحه هدفمندکردن یارانهها و موافقت با پیشنهاد سازمان هدفمندکردن یارانهها گفت: «در کمیسیون ویژه مجلس در این خصوص بحث خواهد شد».
وی گفت: «من تصور میکنم برای رفع ایراد شورای نگهبان میشود این کار صورت گیرد».