آفتابنیوز : 
يك ديپلمات اتحاديه اروپا می گوید که ازسرگيري اين روند بدون تغيير مهمی در مسير ايران بسيار مشكل است و تقریبا غير ممكن می نماید.
با وجود امكان ارجاع پرونده ايران به شوراي امنيت سازمان ملل كه ميتواند به اعمال تحريم عليه اين كشور منجر شود، برخي تحليلگران ميگويند كه تغيير جو ايران پس از انتخابات رياست جمهوري در اين كشور، ارزيابي اهداف تهران را مشكلتر ساخته است.
ايران از زمان انتخاب احمدي نژاد به عنوان رييس جمهوری این کشور، موضعي سختتر را دنبال كرده است و با اين حال ديپلماتها مطمئن نيستند كه ازسرگيري فعاليت هسته ای در ايران شگردی در مذاكراه است يا رويكردي جديد.
واين بون، عضو موسسه كينگز كالج لندن، معتقد است كه ايران به هر حال برنامه هستهاي خواهد داشت و ديپلماسي اتحاديه اروپا دست كم اين برنامه را دو سال به تاخير انداخته است.
گام بعدي در این مسیر، سوم سپتامبر و زمان ارايه گزارش محمد البرادعي، مدير كل آژانس بينالمللي انرژي اتمي درباره ايران، برداشته خواهد شد.
اگر ايران هم چنان از خواستههاي جهان سرباز زند، نشست ديگري در آژانس برگزار خواهد شد و اروپا و واشنگتن در آن زمان براي ارجاع ايران به شوراي امنيت اعمال فشار خواهند كرد هرچند در قطعنامه اخير شوراي حكام به اين مساله اشارهاي نشده است.
ديپلمات های اتحاديه اروپا می گویند که به فعاليت براي اطمينان از اينكه ايران تحت فشار باقي ميماند ادامه خواهند داد و به دنبال جلب حمايت براي ارجاع پرونده به شوراي امنيت هستند. با اين حال ديپلماتهاي غربي از حمايت چين و روسيه براي اعمال تحريم علیه ايران در شوراي امنيت مطمئن نیستند.
تحليلگران ميگويند ايران ميخواهد از برخورد با شوراي امنيت جلوگيري كند و براي رسيدن به اين هدف بر خلاف كره شمالي با آژانس بينالمللي انرژي اتمي همكاري كرده است. اکنون حتي واشنگتن كه موضعي سخت در قبال ايران دارد، براي فرصت دادن به مذاكرات ابراز تمايل كرده است.