کد خبر: ۹۳۸۴۱
تاریخ انتشار : ۲۶ دی ۱۳۸۸ - ۱۲:۱۳

منتجب‌نیا: مناظره‌کنندگان باید در امنیت کامل قرار داشته باشند

این مناظره‌ها می‌تواند درس اخلاق برای جامعه باشد
آفتاب‌‌نیوز : آفتاب - سرویس سیاسی: عضو شورای مركزی حزب اعتماد ملی با مثبت ارزیابی كردن پخش مناظرات اخیر از طریق صداوسیما گفت: اگر در این مناظرات هدف بیان حقیقت باشد با ملاحظه شروطی می‌توان گفت بیان نظرات به صورت دوجانبه و در واقع تضارب افكار و تقابل نظرات كار بسیار پسندیده‌ای است.

حجت الاسلام رسول منتجب‌نیا  در پاسخ به سوالی در خصوص مناظرات اخیر صداوسیما اولین شرط برای مثبت بودن این مناظرات را رعایت اصول و موازین دینی و اخلاقی عنوان كرد و اظهار داشت: اگر طرفین مناظره كاملا اخلاق و التزام به قانون را رعایت كنند و به آن ملزم باشند آنگاه در مناظرات شاهد بیان شدن مطالبی نخواهیم بود كه نه‌تنها باعث ایجاد آرامش در كشور نمی‌شود بلكه آشفتگی بیشتر را به وجود می‌آورد.

وی با انتقاد از تخریب شخصیت‌ها و گروه‌های مختلف در این مناظره‌ها تاكید كرد: تمامی مشكلات امروز ما سرچشمه از اولین مناظره‌های بدون ملاحظه و سرشار از تخریب بود كه امروز این فتنه‌ها را در كشور ایجاد كرد.

منتجب‌نیا با تأكید بر این مطلب تصریح كرد: به عقیده من تمام فتنه‌ها زمانی آغاز شد كه یكی از كاندیداهای ریاست‌جمهوری در مناظره تلویزیونی چشم خود را روی هم گذاشت و به بسیاری از شخصیت‌های سابقه‌دار انقلاب توهین كرد و از طرف دیگر نیز صداوسیما با كمال شهامت و بدون نظارت همه این مسائل را پخش كرد بدون این كه حتی تذكری به طرفین بدهد.

وی ادامه داد: حتی ما شاهد بودیم دیگر مقامات از این مسأله به سادگی گذشتند گویا بعضی از آقایان خوشحال شدند كه برخی از چهره‌های نظام در این مناظره‌ها تخریب شدند و به حیثیت و آبروی آنها هتك حرمت شد.

این عضو شورای مركزی حزب اعتماد ملی با تاكید بر اینكه همین مناظره بی‌پروا و توهین به شخصیت‌ها را سرآغاز شروع فتنه‌های اخیر می‌دانم گفت: اگر بخواهیم بحران‌ها را ریشه‌یابی كنیم به اولین فردی می‌رسیم كه بدون ملاحظه با توهین و برخوردهای غیراسلامی خود در مناظره‌ها آغازگر فتنه‌ها بود.

منتجب‌نیا اظهار كرد: از این‌رو به این نتیجه می‌رسیم كه باید در مناظرات طرفین مناظره كاملاً حرمت یكدیگر را رعایت كرده چون در حقیقت این مناظره‌ها می‌تواند درس اخلاق برای جامعه باشد.

وی در ادامه تحلیل خود از برگزاری مناظرات تلویزیونی گفت: نكته دیگر در این مناظره‌ها به مجری مناظره و صداوسیما برمی‌گردد كه لازم است مجری بی‌طرفی خود را اثبات كند كه متاسفانه در این مناظرات یك طرف قضیه مجری قرار دارد كه خود را رسما طرف مناظره می‌داند كه این طرفداری از نظر اصول اخلاقی صحیح نمی‌باشد و مجری باید حتی یك سر سوزن طرفیت نداشته باشد.

وی ادامه داد: بی‌طرفی مجری در این مناظرات حتی در نوع نگاه كردن به طرفین و تعیین وقت باید با بی‌طرفی كامل رعایت شود.

منتجب‌نیا مساله دیگر در این مناظرات را سانسور شدید از صداوسیما عنوان و اظهار داشت: از نظر زمانی این مناظره‌ها هنگامی آغاز شد كه یك طرف مناظره به طور كامل خلع سلاح شده و تحت كنترل شدید است.

وی با بیان اینكه یك طرف مناظره باید كاملا مطالب را سانسور بكند و مجاز نیست حرف‌های خود را بزند تاكید كرد: این سانسور از سوی طرف مقابل در حالی است كه اگر صحبت‌های خود را بگوید به مذاق برخی از مسئولان خوش نیامده و از این جهت است كه امكان پرونده‌سازی برای شخص معترض وجود دارد لذا او باید در صحبت كردن رعایت همه جوانب را داشته باشد تا برای خود و اطرافیان او مشكلی ایجاد نشود.

عضو شورای مركزی حزب اعتماد ملی ادامه داد: اما در آن طرف قضیه مناظره كه یكی از طرفداران دولت قرار دارد می‌بینیم كه به راحتی خیلی از مسائل را بدون هیچ ترسی بیان می‌كند.

منتجب‌نیا با بیان اینكه طرف مناظره هوادار دولت طرف مقابل خود را غیرخودی و خارج از گود و وابسته به بیگانه می‌داند گفت: از این جهت است كه وی هرچه می‌خواهد به طرف مقابل خود نسبت داده و آن را مطرح می‌كند و از این جهت منعی برای او برخلاف طرف مقابلش وجود ندارد.

به گفته منتجب‌نیا در هر صورت اگر به دنبال مناظراتی در جهت روشن شدن موقعیت هستیم چه خوب بود كه طرفین مناظره در امنیت كامل قرار داشته تا هرچه بخواهند برای روشن شدن حقیقت بگویند.

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب در انتقاد به اینكه جناح مخالف دولت در مناظره‌ها به كلی از طرف مقابل خلع سلاح شده و از لحاظ امنیتی نیز به وی اطمینانی داده نمی‌شود اظهار داشت: دادن اطمینان به یك طرف مناظره باعث می‌شود كه كفه مناظره به سود قدرت نباشد و كفه دیگر آن با اضطراب تنها بخشی از حرف‌های خود را بیان كند.

وی ادامه داد: اگر درصدد هستیم حقیقت مشخص شود باید به طرف مناظره اطمینان داده شود كه هرچه می‌گوید برایش پرونده‌سازی نشود و با خیال راحت مسائل را مطرح كند.

منتجب‌نیا در بخش دیگری از این گفت‌وگو در پاسخ به سوالی مبنی بر اینكه آیا بحران‌های امروز در جامعه از همین مناظره‌های بی‌پروا آغاز شد، پاسخ داد: قضیه از این مسائل گذشته و مردم كوچه و بازار امروز خیلی از این مسائل را بالاتر از آنچه كه در مناظره‌ها مطرح شده می‌دانند اگر قرار نیست همه مسائل مطرح شود پس این مناظره‌ها نیز عادلانه نیست.

وی در ادامه با تاكید بر اینكه نكته دیگر كه باید در این مناظره‌ها رعایت شود انتخاب طرفین مناظره است در توضیح بیشتر گفت: طرفینی كه برای مناظره انتخاب می‌شوند باید هم وزن یكدیگر باشند و یا حتی به طرفین مناظره اجازه داده شود كه خودشان طرف مقابل مناظره را انتخاب كنند.

منتجب‌نیا در انتقاد به انتخاب افراد در مناظره‌های اخیر و رودررو قرار دادن برخی از افراد مقابل هم گفت: همین انتخاب نامناسب سبب شد كه دوستان اگر به صورت منطقی بحث را با همه محدودیت‌های اعمال شده پیش می‌بردند اما طرف مقابل شخصی بود كه بی‌پروا توهین كرده و حتی حاضر نبود شان طرف مناظره را رعایت كند.

وی تصریح كرد: چه خوب بود برای چهره‌های دانشگاهی و اندیشمند نیز در آن طرف مناظره نیز شخصی دارای سواد دانشگاهی و وزین انتخاب می‌شد.

منتجب‌نیا تاكید كرد: اگر این ملاحظات و سایر مطالبی كه به صورت نكته مطرح شد لحاظ شود می‌تواند برای مردم روشنگری ایجاد كند البته باید مشخص شود كه هدف از مناظره‌ها روشنگری است نه كمك به محدودیت منتقدین و معترضین در جامعه.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین