هفت روزی از حادثه تلخ معدن طبس میگذرد، داغی که هنوز سرد نشده است.
داغی که جگر بچههایی که شاید قرار بود روز اول مدرسه همراه با پدر خود راهی مدرسه شوند، اما همان روز شاهد پیکر سرد پدر بودند را هنوز میسوزاند.
داغ حقوق کم کارگران، داغ عدم ایمنی معدن ها، داغ سرکار رفتن کارگران معدن آن هم در روز تعطیل رسمی، داغ...
میدری، وزیر کار هم به همین مناسبت به علل بروز این حادثه پرداخت، اما او در واقع همه را مقصر این حادثه دانست!
او سوالی از مخاطبان با این مضمون که «چه کسی مقصر است؟» پرسید، اما با انتشار پاسخی نوشت: «همه ما مقصر هستیم!»
متن کامل پیام ایشان به شرح ذیل است:
هفتم شهدای معدن طبس هم فرارسید. حادثه معدن طبس آنقدر بزرگ و دلخراش است که باید به این بازیها پایان دهیم. همه مقصریم و همه باید برای تغییر تلاش کنیم. داغ ازدستدادن ۵۱ انسان زحمتکش که برای نان حلال جان خود را از دست دادند و.
داغ همسری که خبر تولد فرزندش را با مرگ شوهرش در یک روز شنید آرامش را بر همه ما حرام کرده است. باید سیاستها و فرایندها را تغییر دهیم. برای تحقق این هدف در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، به عنوان مسئول حوادث ناشی از کار، از انجمنهای کارفرمایی، دستگاههای اجرائی، تشکلهای کارگری
و همه عدالتخواهان درخواست میکنیم که این حادثه تلخ را به نقطه عطفی در حفظ جان کارگران تبدیل کنیم.
اینکه وزیر کار دولت به فکر کارگران و خانوادهها و بازماندگان کارگران از دست رفته معدن طبس است بسیار عالی و ستودنی است، اما سوالی که پیش میآید این است که منظور از «همه ما مقصر هستیم» چیست؟
آیا آن «ما» که وزیر کار مورد خطاب قرار داده است قدرت افزایش حقوق و مزایای کارگران معدن را دارند؟ و یا اینکه بحث افزایش ایمنی معادن و کارگران از عهده این «ما» برمی آید؟
آقای وزیر، اگر همه عوامل را مقصر میدانید پس برای فردا اقدامی کنید تا مبادا دوباره کارگران، کارمندان و همه شهروندان درگیر چنین اتفاقاتی شوند. اقدام کنید تا از زیر خط فقر بیرون بیاییم. دیدید که ما خط مرگ را هم فتح کردیم!