آفتابنیوز : آفتاب - سرویس سیاسی: قائم مقام دبیركل حزب اعتماد ملی گفت: برتابیدن اظهار نظرات مخالفین باعث شكلگیری یك جامعه پویا، زنده و مترقی خواهد شد.
حجتالاسلام و المسلمین رسول منتجبنیا وجود فضای باز سیاسی و امكان اظهارنظر برای تمامی صاحبنظران را یك ضرورت خواند و خاطرنشان كرد: جامعه مترقی جامعهای است كه در آن تمام صاحبنظران ـ چه آنهایی كه درون حاكمیت و چه آنهایی كه بیرون از حاكمیت هستند ـ عقاید خود را آزادانه مطرح كنند. همچنین در یك جامعه مترقی مردم نیز باید از رشد كافی برخوردار باشند تا بتوانند بین نظرات گوناگون، بهترین نظر را انتخاب كنند.
وی با تاكید بر اینكه " اصل و ذات این است كه در جامعه آزادی وجود داشته باشد" اظهار كرد: در قانون اساسی جمهوری اسلامی به صراحت بر مساله آزادی تكیه و هر نوع محدودیت تا مادامی كه مخل نباشد، قانونی دانسته شده است اما اگر وقتی جامعه دچار التهاب شد و جمعی از مردم نظرات متفاوتی ارایه كردند و به تعبیر دیگر جماعتی از مردم منتقد وضع موجود شدند، امر بر این دایر شود كه هیچ گونه نظر خلافی مطرح نشود، این عقده در دل مردم روز به روز باقی میماند و در نتیجه فاصله بین مردم و حاكمیت افزایش مییابد.
وی در عین حال افزود: میشود صورت دیگری را انتخاب كرد به طوری كه اجازه داده شود تا افراد نظرات خود را بیان كنند ولی هر كسی كه نظر مخالف داشت با او برخورد شود و تحت تعقیب قرار بگیرد، اما این روند شبیه صورت اول خواهند بود كه طی آن صاحبنظران یا باید به خاطر ترس از عواقب اظهاراتشان سكوت كنند یا اگر اظهارنظر كردند، منتظر عواقب آن هم باشند.
قائم مقام دبیركل حزب اعتماد ملی خاطرنشان كرد: اما راه سوم كه راه منطقی، معتدل و عقلایی و دنیاپسند است این است كه مردم در چارچوب قانون و موازین شرعی آزاد باشند و اظهار نظر كنند و البته بعد از آن تحت پیگرد قرار نگیرند؛ زیرا باید نظرات مختلف مطرح شود و خود مردم انتخاب كنند. این بهترین وجه قضیه است و اگر مسوولان چنین حوصله، بزرگواری و سعه صدری را داشته باشند كه نظر مخالفین هم تحمل كنند و انتقاد را برتابند و تنها از حمایتها و تأییدها استقبال نكنند، آن وقت است كه یك جامعه پویا و زنده و مترقی و بسیاری از مشكلات حل میشود و در این صورت است كه همه مردم خود را صاحب نظام میدانند و به نظام احساس تعهد میكنند.
وی گفت: حال اینكه این روند و رویكرد به صورت مناظره اظهار نظر فردی، سخنرانی و یا میزگرد باشد روشهای اجرایی است و مهم آن است كه نظرات گوناگون بتواند آزادانه در جامعه مطرح شود و صاحب نظران از بیان نظرات خود احساس امنیت كنند.
وی معتقد است: در شرایط فعلی به دلیل اینكه تعدادی از مردم نسبت به شرایط جاری انتقاد دارند، ضروری است كه نظرات این افراد، نخبگان و برگزیدگان این جماعت خواسته شود تا تضارب افكار و آراء صورت بگیرد البته این امر فقط در مورد انتخابات مطرح نیست؛ چراكه هماكنون برخی مردم و كارشناسان نسبت به اقتصاد، وضعیت فرهنگی، سیاست داخلی و خارجی نیز انتقادهایی دارند و باید به آنها اطمینان داده شود كه منافع كشور تضییع نمیشود.
قائم مقام دبیركل حزب اعتماد ملی درباره برگزاری مناظرهها به عنوان یكی از راههای تبادل نظر بین جریانهای سیاسی نیز اظهار كرد: اصل برگزاری مناظرهها خوب است، منتهی باید دانست كه مناظره اصول و قواعدی دارد و طرفین مناظره باید به چارچوبهای اخلاقی، عقلانی و قانونی پایبند باشند، نسبت به یكدیگر بداخلاقی نكنند و جماعت رقیب خود را مورد توهین و تحقیر قرار ندهند.
وی با انتقاد از اولین مناظره پخش شده در آستانه انتخابات و با تأكید بر اینكه " صداوسیما در این راستا باید كاملاً بیطرف باشد" در عین حال گفت: كسانی هم كه وارد مناظره میشوند باید با یكدیگر توازن داشته باشند و از نظر علمی، اجتماعی و سیاسی و سوابق همسطح باشند. همچنین لازم است تا طرفین مناظره احساس امنیت كنند تا هرچه به نظرشان میرسد را بیان كنند؛ چراكه ممكن است برخی از اینكه پس از صحبت آنها برخوردی صورت گیرد، نتوانند حرف دلشان را بزنند و تحلیل مناسبی را ارایه دهند و در این صورت مناظره واقعی نیست.
وی گفت: اگر به این مساله معتقدیم كه فضا باید آزاد باشد تا حرفها زده شود و مردم بهترین را انتخاب كنند، چنین روشی را باید در پیش بگیریم، اما اگر بخواهیم سر و صداها را خاموش كنیم و بگوییم منتقدین اشتباه كردند و به جامعه ثابت كنیم كه ما معترض و منتقدی در جامعه نداریم این دیگر مناظره نیست بلكه شگرد خاصی قلمداد میشود كه طی آن پیروزی یك جناح و شكست یك جناح دیگر مورد توجه قرار میگیرد و من فكر نمیكنم مسوولین ما نظراتشان این باشد.
منتجبنیا با اعلام آمادگی برای حضور در مناظرههای صدا و سیما گفت: اگر كاملاً به من اطمینان داده شود كه میتوانم حرفهایم را بیان كنم و حرفهای من عواقبی نداشته باشد، در این مناظرهها شركت میكنم. ضمن اینكه لازم است تا برگزار كننده مناظرات نیز كاملا بیطرف باشد در غیر این صورت من همان جا با اخطار برخورد میكنم. همچنین معتقدم كه موضوع مناظره باید مشخص باشد و البته اینكه طرف مناظره من چه كسی است هم برایم مهم ارزیابی میشود.