روزنامه فرهیختگان در گزارشی مدعی شد که اکنون توانسته به آمار متقنی دست یابد که نشان میدهد تعداد دانشجویان اخراجی دارای پرونده سیاسی در هر دو مجموعه وزارت علوم و وزارت بهداشت به اندازه تعداد انگشتان یک دست بوده است.
براساس کسب اطلاع مجموع پروندههای ارجاعی به شورای مرکزی انضباطی وزارت بهداشت در سه سال اخیر ۱۷۳ مورد بوده که از میان این تعداد ۷ درصد یا به بیان بهتر ۱۲ پرونده منجر به صدور حکم اخراج شده است. از مجموع ۱۲ پرونده، ۸ مورد با موضوع موارد اخلاقی و ۳ پرونده با موضوع سیاسی است که شامل اغتشاشات سال ۱۴۰۱ میشود و یک پرونده مربوط به تخلفات عمومی بوده است. ۱۱ مورد از این پروندهها مربوط به دانشگاههای شهرستان و یک مورد نیز مربوط دانشگاه علوم پزشکی ایران است. ۸ پرونده مربوط به دانشجویان رشته پزشکی و یک پرونده مربوط به پرستاری و ۳ مورد سایر رشتههاست.
در شورای مرکزی انضباطی وزارت علوم نیز درمجموع ۳۱۲ پرونده مورد بررسی قرار گرفته است. از بین این تعداد پرونده ارجاعی به دبیرخانه برای سه نفر حکم اخراج صادر شده، دو نفر که به لحاظ موارد اخلاقی حکم گرفتند و یک نفر که به دلایل تخلفات سیاسی آییننامه انضباطی به اخراج محکوم شده است؛ بنابراین درمجموع دو وزارتخانه در سه سال اخیر ۳ پرونده سیاسی، ۱۰ پرونده اخلاقی و یک پرونده عمومی منجر به اخراج وجود دارد.
برای احیای دانشگاه فکر جدیتر باید!
فضای باز سیاسی در دانشگاهها و ایجاد شرایط مناسب آزاداندیشی یکی از وظایف مدیران دانشگاهی است. در این گزاره نمیتوان تردید کرد، اما آنچه مشخص است با هیاهوی رسانه پیرامون دانشگاه، آن هم درخصوص موضوعاتی که دامنه شمولیت آن مثل دانشجویان اخراجی با زحمت به تعداد انگشتان دست میرسد، نمیتوان بستری برای اظهار اندیشهها در دانشگاه فراهم کرد. برای احیای فضای سیاسی و جریان دانشجویی باید تدابیر دیگری اندیشید.