کد خبر: ۹۳۹۷۲
تاریخ انتشار : ۲۹ دی ۱۳۸۸ - ۱۳:۲۵
سخنگوی فراکسیون خط امام تصریح کرد

قنبری: باز شدن باب گفتگو به مناقشات خاتمه می‌دهد

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب - سرویس سیاسی:‌ واکنش‌ها به مناظرات سیاسی هم‌چنان ادامه دارد. سخنگوی فراکسیون خط امام در حالی از گفتگو دفاع می‌کند که از سوی دولت سایت اینترنتی این فراکسیون فیلتر شده است. 

نماینده مردم ایلام در مجلس شورای‌اسلامی با بیان این‌كه بی‌‌تردید گفت‌وگو میان افراد و گروه‌ها در شرایط سیاسی فعلی كشور مفید است، ‌گفت: گفت‌وگو و دیالوگ همواره یكی از سنتی‌ترین و قدیمی‌ترین راه‌های روشن شدن حقیقت بوده و امروز نیز گفت‌وگو راهكاری دموكراتیک و شیوه‌ای متمدنانه برای حل مناقشات است كه ما نیز می‌توانیم از این راه برای حل مسایل و مناقشات در جامعه استفاده كنیم.

داریوش قنبری اظهار كرد: گفت‌وگو باعث می‌شود طرفین بحث به بیان ادعاهای خود بپردازند و زمانی كه این ادعاها در مقابل یكدیگر قرار می‌گیرد، به شكلی تضارب افكار و عقاید اتفاق می‌افتد كه به نوعی از دورن آن حقیقت روشن می‌شود.

سخنگوی فراكسیون خط امام (ره) مجلس ادامه داد: به نظر من اگر در هفته‌ها و ماه‌های گذشته نیز باب این گفت‌وگوها بسته نمی‌شد و بعد از مناظره كاندیداها در تلویزیون، این مناظره‌ها چه بین كاندیداها و چه بین هواداران آنها تداوم می‌یافت، بسیاری از مناقشات پس از انتخابات ایجاد نمی‌شد، زیرا بسیاری از آنها به خاطر بسته‌بودن باب گفت‌وگو بود.

قنبری افزود: من فكر می‌كنم اگر در شرایط كنونی این گفت‌وگوها تداوم پیدا كند و مناظره‌ها به شیوه‌های دیگری ادامه داشته باشد،‌ راه‌های خوبی برای روشن شدن حقایق وجود خواهد داشت و نهایتا بسیاری از مناقشات موجود در كشور از همین طریق قابل حل خواهد بود. نكته مهم البته این است كه در این گفت‌وگوها و مناظره‌ها، طرفین بحث باید به شكل برابری حضور یابند، هر دو طرف بتوانند به راحتی حرفهایشان را بزنند و رسانه‌های مجری این گفت‌وگوها یكسویه نگری نداشته باشند و بی‌طرفانه وارد این گفت‌وگوها شوند.

این عضو كمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در ارزیابی خود از مناظره‌های برگزار شده در رسانه ملی ادامه داد: در این‌كه گفت‌وگوها مفید هستند، تردیدی نیست و ادامه مناظره در صدا وسیما هم بسیار می‌تواند مفید باشد، ولی گاهی می‌بینیم مجری به عنوان یكی از طرفین، ‌وارد بحث می‌شود كه به نظر می‌رسد اگر مجریان رعایت بی‌طرفی را داشته باشند، برگزاری این گفت‌وگوها مفیدتر خواهد بود. در این صورت تداوم این رویه قطعا می‌تواند مفید و سازنده باشد.

نماینده مردم ایلام در خانه ملت با بیان این كه انجام گفت‌وگو و مناظره بین چهره‌های سیاسی می‌تواند مقدمه برگزاری نشست مشترك بین گروه‌ها و جریانات سیاسی باشد، تصریح كرد: البته این مناظره‌‌ها باید تكمیل شود و تنها به صدا و سیما محدود نشود. به نظر من در مطبوعات و سایر عرصه‌های عمومی نیز این نوع گفت‌وگو و مناظره‌ها باید دنبال شود و به دنبال آن نشست‌هایی با هدف پایان دادن به مخاصمات و مشاجرات برگزار شود. در مجموع باید فضا برای این گونه گفت‌وگوها در همه عرصه‌ها فراهم شود.

قنبری همچنین اضافه كرد: به نظر من راهكار پایان فضای دو قطبی كاملا مشخص است. ما یكسری اصول و ارزش‌هایی را در كشور داریم،‌ این اصول و ارزش‌ها در میثاق ملی ما كه قانون اساسی است مورد اشاره قرار گرفته‌است. قطعا این ادعاها و حرف‌هایی كه زده می‌شود هم باید قالب و چارچوبی داشته باشد. من فكر می‌كنم اگر طرفین بحث یا دو قطب بیایند و ادعاهایشان را در قالب قانون اساسی بریزند و به دنبال این باشند كه راهكاری از درون قانون اساسی پیدا كنند، از این طریق فضای دو قطبی می‌تواند از بین برود تا ما به سمت نوعی آشتی ملی و وحدت در كشور حركت كنیم.

سخنگوی فراكسیون خط امام (ره) مجلس در پایان گفت: در مجموع طرفین باید بپذیرند كه اصول و ارزش‌هایی در كشور ما وجود دارد كه در مقام نظر اختلافی در این باره نیست، اما مهم این است كه افراد در مقام عمل هم بپذیرند كه پایبند به اصول و ارزش‌های مورد اشاره در قانون اساسی باشند. به هر حال قانون اساسی ما به راحتی به دست نیامد و نتیجه قرن‌ها تلاش و انقلابی بوده كه شهدای بسیاری را برای آن تقدیم كرده‌ایم. پس قرار نیست مشاجرات به شكل‌های دیگری ادامه یابد. 

راهكار پایان یافتن اختلافات، مشاجرات و وضع دو قطبی در دل قانون اساسی نهفته است و كسانی كه ادعاهایی دارند یا كسانی كه در مصادر امور هستند و قدرت را در اختیار دارند باید دور یك میز بنشینند، قانون اساسی را وسط بگذارند و بر مبنای آن راهكاریی بیابند، به اعتقاد من این راهكار پایان دادن به آن چیزی است كه در كشور ما تحت عنوان فضای تنش‌آمیز و دو قطبی وجود دارد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین